Cazare Targu Lapus | Oferte cazare Targu Lapus | Cazare Pensiuni Vile Targu Lapus

Targu Lapus Oferte Cazare | Oferte Cazare Targu Lapus | Targu Lapus obiectiv turistic | Accommodation Targu Lapus
Cazare Romania > Maramures > Judetul Maramures > Cazare Targu Lapus


 
 

Cazare Targu Lapus

Oferte Targu Lapus 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Targu Lapus, Str. Piata Eroilor, Nr. 21

Casa Preturii oferă camere cu acces gratuit la internet Wi-Fi și parcare gratuită, un bar, un restaurant à la carte, terasă în aer liber cu facilități de grătar și un salon de înfrumusețare. Toate camerele sunt dotate cu TV prin cablu, zonă de relaxare și baie privată...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Targu Lapus, Piata Eroilor, Nr. 2

Situat în Tîrgu Lăpuș în regiunea Maramureș , la 32 km de Baia Mare , Hostel Lapus are o terasă și vedere la râu . Oaspeții se pot bucura de restaurantul din incintă . Fiecare cameră este dotată cu un TV cu canale prin cablu ....

Informatii
 
     
 
 

Targu Lapus este un oras mic aflat in sud-estul judetului Maramures in zona etno-folclorica a Tarii Lapusului. Localitatea este asezata intr-o regiune de un rar pitoresc, in care mireasma traditiei este inca vie. Orasul Targu Lapus este cunoscut pentru manastirea Rohia si pentru numeroasele biserici din lemn, vechi de sute de ani.

Targu Lapus este atestat din anul 1291, desi este mult mai vechi decat anul mentionat in hrisoave. Aflata pe cursul raului Lapus, la confluenta drumurilor, intr-o zona de interferenta etnofolclorica, localitatea s-a dezvoltat ca targ al bazinului superior al raului Lapus, devenind in timp un centru micro-regional. In anul 1968, Targu Lapus a fost declarat oras.

In prezent orasul Targu Lapus cunoaste o revenire pe plan urbanistic si economic dupa sincopele anilor "90. Infrastructura locala a beneficiat de investitii considerabile, oferind servicii pentru o zona inconjuratoare mai larga, cu o populatie de aprox. 45 000 de persoane.

O particularitate a orasului Targu Lapus este raspandirea geografica si suprafata totala foarte mare pe care o ocupa datorita satelor apartinatoare. Suprafata teritoriului administrativ a orasului reprezinta astfel aproape 4 % din suprafata totala a judetului Maramures.

Aproape jumatate din populatie locuieste in mediul rural, in cele 13 sate apartinatoare. Populatia totala a orasului Targu Lapus, impreuna cu cele 13 sate este de 17 210 locuitori, din care cu domiciliul stabil 14 686 locuitori.

Mostenirea culturala a comunitatii locale este bogata, traditiile locale fiind inca foarte puternice. Un alt factor al bogatiei culturale este diversitatea, din punct de vedere cultural si religios. Alaturi de populatia majoritar romaneasca, convietuieste o importanta comunitate maghiara. Pe plan religios sunt reprezentate cultele ortodox, greco-catolic, romano-catolic, reformat si penticostal.