evenimente sighisoara

evenimente sighisoara
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Mures > Cazare Sighisoara > Evenimente Sighisoara


 
 

Evenimente Sighisoara

Oferte Sighisoara 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Sighisoara

Nota 8.2 din 10 pe baza a 26 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Sighisoara

 
     
 
 
 
     
 
 

Festivalul Sighisoara Medievala

Intre toate orasele tarii, Sighisoara se intipareste cel mai profund in mintea, dar si in sufletul celor care au pasit macar odata pe stradutele pietruite ale batranului Burg medieval.

Aceste stradute, care ignora in egala masura linia dreapta si planul orizontal, ascund si dezvaluie, la fiecare pas, intr-o elaborata, dar fireasca scenografie urbana, tablouri medievale care incanta ochiul si incita imaginatia. Farmecul si personalitatea de neconfundat a orasului s-au alcatuit in timp, prin armonizarea depunerilor succesive ale istoriei.

Incepand cu anul 1992, in fiecare vara, Cetatea Sighisoarei isi retraieste trecutul datorita Festivalului Medieval. Pe stradutele inguste, sub zidurile imbatranite de vreme, apar intempestiv cavaleri, calugari, vrajitori, clovni si duhuri intrupate, veniti dintr-o lume in care fabulosul si teribilul traiau laolalta hranind frica dar si neostoita inclinatie spre aventura.

La fiecare editie a festivalului Evul Mediu n-a mai fost nici intamplator, nici intunecat, nici nu a mai apartinut trecutului. Dupa sute de ani el a avut prilejul sa renasca prin tot ce a avut mai omenesc si etern: ARTA. Incercand sa reinvie o epoca ce parea apusa pentru totdeauna, Festivalul Sighisoara Medievala isi propune sa smulga prezentului o farama care, in decoruri de Ev Mediu si in cantece de menestreli, va fi traita de participanti ignorand efemeritatea trecerii noastre pe aceasta lume.

Importanta acestei manifestari consta in puntea de comunicare realizata prin intermediul artei, cu ajutorul genuri specifice Epocii Medievale: jocul, teatrul, dansul, muzica, nu mai putin importanta fiind diversificarea si multiplicarea formelor de comunicare culturala, care implicit faciliteaza o mai buna intelegere a fenomenului de multiculturalitate, specific Sighisoarei.


Pentru orice informatii privind Festivalul Sighisoara Medievala:
Asociatia Turistica Sighisoara

Tel./Fax.0265.77.04.15
E-mail: office@sighisoara-infotourism.com

Sursa: Primaria Sighisoara