stadionul ladislau boloni

stadionul ladislau boloni
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Mures > Cazare Targu Mures > Stadionul Ladislau Boloni


 
 

Stadionul Ladislau Boloni

Oferte Targu Mures 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Targu Mures

Nota 9.1 din 10 pe baza a 6 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Targu Mures

 
     
 
 
 
     
 
 
Stadionul Ladislau Boloni denumit astfel dupa jucatorul de fotbal Ladislau Boloni care a jucat la echipa de fotbal ASA Targu Mures. Tribunele au o capacitate de 15.000 de locuri.

In prezent stadionul este intr-o stare avansata de deteriorare.

Scurt istoric despre ASA Targu Mures
Asociatia Sportiva a Armatei este un club sportiv din orasul Targu Mure. Asociatia sportiva Armata, asa cum a fost numita la infiintare, a fost fondata in 11 august 1964 si a avut in decursul timpului mai multe sectii fotbal, box, haltere, judo.

Chiar daca sectiile amintite au avut rezultate destul de bune la nivel national, in amintirea colectiva ASA Targu Mures este cunoscuta datorita echipei de fotbal cu acelasi nume. Cea mai buna performanta a echipei de fotbal a fost locul 2 in prima divizie.

A participat in 3 editii in Cupa UEFA, dar, din pacate, a fost eliminata din prima mansa in toate cele 3 ocazii: in 1975-1976 de Dinamo Dresda, in 1976-1977 de Dinamo Zagreb si in 1977-1978 de AEK Atena.

Echipa a avut performante mai bune in Cupa Balcanica, in 1972-1973, cand a ajuns in finala, dar a pierdut cu Lokomotiv Sofia. Dupa evenimentele din 1989, echipa s-a zbatut in mediocritate, dar, din pacate, a retrogradat in esalonul trei la inceputul anului 2000.