Cazare Oglinzi Neamt

Cazare Oglinzi Neamt
Cazare Romania > Moldova > Judetul Neamt > Cazare Oglinzi


 
 

Cazare Oglinzi

Oferte Oglinzi 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Oglinzi, Drumul National 15C, nr. 66B

Pensiunea Camelia oferă cazare cu parcare privată gratuită. Facilități de grătar gratuite sunt, de asemenea, disponibile. Fiecare cameră este dotată cu TV cu canale prin cablu. Este disponibil şi un balcon. Baia privată este dotată cu duș și articole de toaletă gratuite....

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Oglinzi, Comuna Raucesti

Pensiunea Carol ofera o receptie cu program non-stop si o gradina spatioasa cu o terasa, un teren de joaca pentru copii si un foisor confortabil cu facilitati de gratar. Exista Wi-Fi gratuit. Toate camerele sunt confortabile si au TV prin satelit, frigider si baie privata cu dus. Oaspetii pot savura mâncaruri regionale la restaurantul...

Informatii
 
     
 
 

Statiunea Oglinzi este situata la o altitudine de 480 m si traversata de DN 15C, apartine de orasul Targu Neamt inca din anul 1888. Statiunea se afla intr-o microdepresiune cunoscuta sub numele de Poiana Dascalitei. Zona este usor inclinata si deschisa catre sud-est, fiind in acelasi timp flancata de versanti acoperiti cu paduri de foioase.

Localitatea Oglinzi are un microclimat specific zonei colinare, cu o circulatie atmosferica moderata si fara temperaturi excesive. Aerul este bogat in ioni negativi, este ozonat si are un efect tonifiant asupra organismului.

In urma studiilor, s-a comunicat analiza completa a acestor izvoare minerale si calitatea apelor a comparat-o cu a celor mai cunoscute actiuni din Europa.

Statiunea Oglinzi a cunoscut o perioada de dezvoltare pana in anul 1939, fiind solicitat de pacienti din toata tara. Stabilimentul era foarte bine amenajat, existand trei hoteluri confortabile si bine dotate, sase vile moderne, un cazino, un inhalator pentru aerosoli, serviciu postal etc. Atmosfera de vacanta era intretinuta prin concerte zilnice date de fanfara militara.

In ultima perioada, s-au desfundat cele patru fantani si galeriile subterane care capteaza mai multe izvoare, pentru a avea posibilitatea de a inmagazina un volum de circa 950 m3 de apa minerala pentru sezonul de vara. Cercetarile au stabilit ca debitul de apa al fantanilor si al sondelor forate poate asigura tratamentul a 1000 de pacienti pe serie.

In august 1988, statiunea Baile Oglinzi a fost redeschisa partial, dandu-se in folosinta doua pavilioane cu cate 90 locuri in incaperi tip garsoniera, un restaurant-cantina cu 150 de locuri, terasa, bar de zi etc. Din toamna anului 1998, s-a redeschis intr-o forma noua, modernizata si baza de tratament cu bai calde la cada, impachetari cu parafina, bai galvanice, magnetodiaflux, curenti dinamici, ultrasunete, masaj si gimnastica medicala.

In 1990 s-au finalizat lucrarile miniere din zona puturilor, prin care s-a creat un spatiu subteran, cu talpa implantata in stratul salifer, cu scopul de a fi utilizat in tratarea bolilor respiratorii, profil in care, la ora actuala, cererile sunt mai mari decat oferta existenta.

Distantele in kilometri pana la principalele obiective turistice din zona:
* Cetatea Neamtului - 2km
* Casa Memoriala Ion Creanga - 7 km
* Colectia de masti populare N. Popa - 14 km
* Baza Ecvestra de la Dumbrava - 10 km
* Rezervatia de Zimbri "Dragos-Voda" - 17 km
* Manastirea Agapia - 16 km
* Manastirea Neamt - 20 km
* Manastirea Varatec - 20 km
* Lacul Bicaz - 83 km
* Cheile Bicazului - 100 km
* Manastirea Voronet - 77 km
* Manastirea Putna - 130 km

Statiunea Oglinzi dispune de posibilitati diverse de petrecere a timpului liber si distractie: club, cinematograf, sala de jocuri mecanice, terenuri de tenis si de volei, excursii in imprejurimi.

In statiunea Oglinzi se pot trata afectiuni reumatismale, ginecologice, dermatologice, afectiuni ale aparatului respirator, sechele post-traumatice, nevroze astenice.
Tratamente cu: magnetodiaflux, ultrasunete, curenti diadinamici, bai calde la cada, bai galvanice, impachetari cu parafinamasaj, gimnastica medicala.