Cazare Biertan | Oferte cazare Biertan | Accommodation Biertan | Hoteluri Pensiuni Vile Biertan

Cazare Biertan - Sibiu | Accommodation Biertan | Orasul Biertan obiectiv turistic
Cazare Romania > Marginimea Sibiului > Judetul Sibiu > Cazare Biertan


 
 

Cazare Biertan

Oferte Biertan 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Biertan, Strada George Cosbuc, nr. 25

Pensiune Cetate se află în localitatea Biertan, la 78 km de Sibiu și la 65 km de Târgu-Mureș. Fiecare cameră are baie privată. Pensiune Cetate oferă acces gratuit la conexiunea WiFi.

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Biertan, Str. 1 Decembrie, nr. 20

Pensiunea Thomas din Biertan pune la dispozitia turistilor: * 1 apartament cu 3 camere si 2 bai la parter (2 camere duble cu paturi twin si baie proprie, 1 salon cu canapea extensibila foarte confortabila - pot dormi 2 persoane);  * 1 apartament cu 3 camere si 2 bai la mansard a (1 camera dubla cu pat matrimonial si baie proprie, 1 camera...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Biertan, Str. Horea, nr. 22

Informatii

Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Biertan, Str. Tudor Vladimirescu, Nr. 59

Situata în comuna Biertan, la doar 30 de metri de Cetatea Biertan, Pensiunea Michael ofera spatii de cazare cu acces gratuit la internet Wi-Fi, un restaurant si un bar. Toate spatiile de cazare sunt dotate cu TV cu ecran plat cu canale prin cablu si au baie privata. Proprietatea ofera parcare gratuita.

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Biertan, Str. G. Cosbuc, nr. 24

Pensiunea Oppidum se află în Biertan, chiar lângă bine cunoscuta cetate, într-o clădire datând din anul 1800. Aceasta oferă camere mobilate tradițional și acces WiFi gratuit. Vă puteți relaxa pe terasa din grădină și puteți pregăti masa în...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Biertan, Str. Aurel Vlaicu, nr.12

Pensiunea Unglerus - imobil reamenajat in stil medieval in anul 2006 prin cofinantare SAPARD. Pensiunea dispune de 32+8 de locuri de cazare structurate in 14 camere double, 2 apartamentecu doua camere si 2 apartamente cu 3 camere, dotate cu mobilier din fier forjat si lemn, tv, minibar, grup sanitar propriu dotat cu cabina de dus cu hidromasaj...

Informatii
8.4 Nota
 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Biertan

Nota 8.4 din 10 pe baza a 1 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Biertan

 
     
 
 
 
     
 
 

Despre Biertan

Comuna Biertan este asezata la 80 km de Sibiu, in partea de nord a judetului, intr-o zona in care culmile prelungi si line ale dealurilor se armonizeaza cu aspectul natural caracteristic al vaii Tirnavelor. Este strabatuta de raul Biertan- afluent al Tirnavei Mari. Accesul in comuna se face pe drumul judetean ce deriva din DN14, Sibiu - Medias - Sighisoara la 10 km de bifurcatie. Aici a fost descoperit un donarium crestin din sec. IV, cu o inscriptie in limba latina marturie importanta referitoare la inceputurile crestinismului pe aceste locuri si la legaturile latine.

Resedinta episcopala 1572-1867, anual loc de intalnire a sasilor .
Suprafata comunei Beitar este de 9726,17 ha.

Scurt istoric Biertan

Biertanul face parte din putinele asezari germane din Ardeal apartinand regiunilor administrative Medias si Seica.
Prima atestare a numelui sau apare in anul 1283, intr-un document privind impozitele cerute de Capitalul Catolic din Alba Iulia preotilor catolici din comunitatile sasesti.

Ca orice asezare saseasca, avea organizare urbanistica, remarcandu-se stilul franconic al sirurilor de case in jurul unei piete centrale, deasupra careia se inalta impunatoarea biserica-cetate. Impresionantul monument de cult imbina armonios stilul gotic cu cel al renasterii, aparat fiind de trei randuri de ziduri cu turnuri si bastioane medievale. Prima incinta a cetatii dateaza din secolul XII, cand probabil a fost ridicata si prima biserica (Sf. Maria).

Biserica actuala a fost ridicata intre anii 1486-1524, in stil gotic-tarziu. Biserica este renumita pentru amvonul sau sculptat si pentru usa sacristiei, adevarate opere de arta ale mesterilor pietrari si tamplari ardeleni.
Biserica cetate este inclusa pe lista monumentelor de patrimoniu mondial din 1993.

Cai ce acces Biertan

In Biertan se poate ajunge foarte usor daca aveti a harta rutiera, in cazul in care nu va putem ajuta noi cu cateva informatii:
Pe cale rutiera pe DN1, tronsonul Timisoara - Medias la 18 km de Sighisoara, repectiv 16 km de Medias, acces pe drumul DJ102 din localitatea Sarosul pe Tarnave. De aici urmeaza Valea Biertan catre sud cale de 9 km.

Pe cale feroviara CFR pune la dispozitie pe relatia 300 (Bucuresti - Satu Mare) pe tronsonul Brasov - Sighisoara - Medias mai multe trenuri personale, accelerate si rapide. Turistii care intentioneaza sa ajunga la Biertan pot calatori pana in Medias sau Sighisoara cu trenul, de aici mijloacelor auto pana la biertan.

Pe cale aeriana: Bucuresti - Otopeni, Targu Mures si Sibiu.
Rute interne: Bucuresti - Sibiu