Cazare Tilisca | Oferte cazare Tilisca | Accommodation Tilisca | Hoteluri Pensiuni Vile Tilisca

Cazare Tilisca | Accommodation Tilisca | Orasul Tilisca obiectiv turistic
Cazare Romania > Marginimea Sibiului > Judetul Sibiu > Cazare Tilisca


 
 

Cazare Tilisca

Oferte Tilisca 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Tilisca, Str Scolii nr 535

Minunata asezare de la poalele muntilor Cindrel, cu imprejurimi magnifice, Tilisca impresioneaza prin frumusetea fizica si morala a oamenilor, prin nobletea portului popular, eleganta dansurilor, demnitatea oamenilor si tenacitatea cu care au pastrat traditiile culturale. Daca doriti sa va relaxati si sa va simtiti bine, alegeti Pensiunea Irina , un...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Tilisca, Str. Vale, nr. 605

Tilisca Traditional BnB se află în localitatea Tilișca, la 23 km de Sibiu și la 17 km de Păltiniș. Fiecare cameră este dotată cu TV cu ecran plat. Pentru confortul oaspeților, sunt puse la dispoziție articole de toaletă gratuite și un uscător de păr. Tilisca Traditional BnB...

Informatii
 
     
 
 

Comuna Tilisca impreuna cu localitatile situate la limita sudica a judetului Sibiu si dispuse intre raurile Olt si Sebes, face parte din zona geografica, economica si folclorica Marginimea Sibiului; comuna Tilisca este situata in partea de sud-vest a judetului Sibiu, la poalele muntilor Cindrel, pe linia de contact a acestora cu Podisul Transilvaniei, intr-o prelungire vestica si ingusta a Depresiunii Saliste.

Localitatea Tilisca este strabatuta de drumul judetean 106E care leaga asezarile Saliste, Gales, Tilisca, Rod, Poiana Sibiului, Jina, Susag. Distanta intre municipiul Sibiu, resedinta judetului, si comuna Tilisca este de 26 Km. Pe calea ferata Sibiu-Vintul de Jos, accesul se face fie de la gara Saliste pe DJ 106E, fie de la gara Tilisca pe drumul Apold-Tilisca.

Comuna Tilisca este de tip adunat si s-a format in jurul punctului de confluenta a doua randuri de munte, Lunca si Valea, de unde cursul de apa evolueaza spre est, sub denumirea de Raul Salistii. Vatra satului, centrul acestuia, se afla la o altitudine de 580 de metrii deasupra malului marii. Comuna este inconjurata de patru dealuri mari: Catanasul (717 m) spre nord, Plaiul (929 m) spre est, Plesa (945 m) spre sud si Cetatea (712 m) spre vest. Pe cele doua mari plaiuri asezate pe varful dealurilor de la sud de sat, se afla terenurile de pasunat si fanat.

Cadrul natural al comunei Tilisca este diversificat si desfasurat pe o intindere mica, cu o arie mare de altitudini, de la 450 pana la 1.200 m cu variate forme de relief, avand fiecare particularitatile sale de vegetatie si flora, oferind atatea schimbari de peisaj.