Cazare Gura Portitei | Oferte cazare Gura Portitei | Pensiuni Vile Gura Portitei

Orasul Gura Portitei | Oferte Cazare Gura Portitei | Excursii sejur Gura Portitei
Cazare Romania > Delta Dunarii > Judetul Tulcea > Cazare Gura Portitei


 
 

Cazare Gura Portitei

Oferte Gura Portitei 2021 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Despre Gura Portitei

Gura Portitei este situata pe o fasie ingusta de nisip, intre Marea Neagra si Lacul Golovita, din Delta Dunarii.

Initial un sat pescaresc, Gura Portitei este cunoscuta astazi ca una dintre cele mai retrase si linistite destinatii turistice de pe litoralul romanesc, o alternativa pentru Vama Veche, devenita prea populara si aglomerata in ultimii ani.

Accesul se face de regula cu vaporasul, de la Jurilovca, Tulcea; cu autovehicule speciale se poate ajunge si pe drumul de coasta, fie de Vadu, Constanta, pe la Periboina, fie de la Sfantu Gheorghe, Tulcea.

Denumirea era legata de comunicarea existenta initial intre lacul Golovita si Marea Neagra, inchisa in anii 70, ceea ce a transformat Golovita intr-un lac inchis, cu apa in curs de desalinizare. Lacul comunica la nord cu lacul Razim iar la sud cu lacul Sinoe, printr-un sistem de ecluze. Zona reprezinta o parte a rezervatiei biosferei Delta Dunarii.