Informatii utile Baile Olanesti | Statiunea Baile Olanesti | Cazare Olanesti

Informatii utile Baile Olanesti | Tratamente SPA Baile Olanesti | Cazare Statiunea Baile Olanesti
Cazare Romania > Centre SPA > Judetul Valcea > Cazare Baile Olanesti > Informatii Utile Baile Olanesti


 
 

Informatii Utile Baile Olanesti

Oferte Baile Olanesti 2022 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Baile Olanesti

Nota 6.5 din 10 pe baza a 7 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Baile Olanesti

 
     
 
 
 
     
 
 

Statiunea Baile Olanesti este situata la o distanta de 18 kilometri de orasul Ramnicu Valcea si la aproximativ 180 km de capitala Romaniei, Bucuresti, la altitudinea de 450 m.

Localitate Baile Olanesti a fost atestata documentar in anul 1527. Constructiile in vechiul stil al arhitecturii oltenesti, localitatea este inconjurat de coline subcarpatice cu inaltimi cuprinse intre 700 si 800 m.

Statiunea Baile Olanesti are un climat de coline, caldura verilor fiind bine suportata, iar iernile sunt destul de blande, inregistrandu-se o temperatura medie de +9 C si o presiune atmosferica de 738 mm coloana de mercur in iulie si 742 mm in decembrie.

Statiunea Olanesti, este statiunea cu cele mai multe izvoare minerale, atat de variate prin compozitia lor chimica, prin intrebuintarea lor cu succes in diferite boli si prin efectele lor vindecatoare.
Putine localitati au clima acestei statiuni si inca si mai putine care sa aibe atmosfera statiunii Olanesti, lipsita de acea umiditate si ceata atat de vatamatoare chiar si pentru cei sanatosi.

Apele minerale din statiunea Olanesti se clasifica dupa cum urmeaza:
* Apele sulfuroase, au o actiune de desensibilizarea organismului la bolnavii cu diverse afectiuni alergice sau la bolnavii cu boli de piele;
* Ape laxative, tonice ale tubului digestiv;
* Ape iodate, clorurate, sodice si sulfurate pentru bai.
* Ape diuretice pentru bolile de rinichi;
* Ape diuretice pentru bolile inflamatoare ale rinichilor;
* Ape alcaline si bicarbonate, excelente in afectiunile stomacului;
* Ape feruginoase, a caror eficacitate este recunoscuta de toti si mai ales de anemici si de cei au anumite boli si altercatiuni ale sangelui;

Din cauza marelui numar de izvoare intalnite in Statiunea Baile Olanesti, in aerul statiunii se intalneste o continua stare de mineralizare. Gazele emanate de izvoarele minerale sunt foarte importante pentru oricare organism, atat bolnav, cat si sanatos, avand o mare afinitate pentru oxiemoglobina sangelu.

Cu alte cuvinte, este antisepticul cel mai puternic al sangelui si tesuturilor organice din cate se cunosc si se intrebuinteaza in mod natural pana astazi.