Cultura Malaia | Muzee Festivale Organizatii artistice Malaia

Peisaj Cultural | Cultura in Malaia | Zona Turistica Oltenia
Cazare Romania > Valea Lotrului > Judetul Valcea > Cazare Malaia > Cultura Malaia


 
 

Cultura Malaia

Oferte Malaia 2020 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Malaia

Nota 10 din 10 pe baza a 1 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Malaia

 
     
 
 
 
     
 
 

Caminul Cultural Malaia
Activitatea culturala este coordonata de Consiliul Judetean Valcea. In perioada interbelica, activitatea culturala a fost desfasurata de catre invatatori care tineau diferite conferinte pe teme de igiena, se prezentau piese de teatru, etc.

Prin contributia voluntara a locuitorilor, in Malaia s-a ridicat un modern Camin Cultural in anul 1975. In Saliste Caminul Cultural functioneaza in vechiul local al scolii, construit in 1935. In Ciunget, functioneaza in cadrul Complexului Comercial.

De mentionat si retinut este faptul ca de-a lungul timpului Ansamblul Ciobanasul, din Malaia, de fiecare data a fost premiat sau a obtinut marele premiu al festivalului la care a participat.

Biblioteca
Circulatia cartii in Malaia a avut o veche si bogata traditie. Biblioteca comunala avea in 1958 120 de carti si 40 de cititori, fiind mentionat ca bibliotecar invatatorul Negrila Ion. Azi Biblioteca detine peste 7400 volume. Bibliotecara este Coman Maria.

Complexul Salmonicol Bradisor
A fost infiintat in anul 1984, pe albia lacului Bradisor. In cadrul acestui complex, lucreaza 16 salariati, sub conducerea domnului Cerbu Gheorghe. Productia anuala de pastrav livrata este de 110 tone. In 1999, s-a inregistrat o productie record, de 118 tone, marfa vanduta si incasata.

Ocolul Silvic Latorita-Ciunget
A fost infiintat in noiembrie 1974 cu o suprafata de 24.000 ha. Dintre cei care au condus aceasta institutie, ii amintim pe: Ing. Vislan Ion, Ing. Feies Stefan, Ing. Vocan Vasile, Ing. Dinica Gheorghe, Ing. Paltineanu Gheorghe.

Cooperativa de consum Malaia
Se ocupa cu activitati care sunt specifice unei micro-economii: comert cu amanuntul, alimentatie publica, industrie mica, prestari de servicii, etc. A luat fiinta in 1976 februarie.

Baza Sportiva
Este formata din 2 stadioane, unul in Malaia iar celalalt in Ciunget, la care se adauga si terenurile sportive cu care sunt dotate institutiile de invatamant. Echipa de fotbal "Energia Malaia" activeaza in Campionatul Judetean, la un an de la infiintare, 1995.

Centrala Subterana Ciunget
Hidrocentrala de pe Lotru este a doua ca marime, dupa cea de la Portile de Fier I, avand o putere instalata de 500 MW. Primii KW au fost pulsati in sistemul national energetic in 1972. Aici lucreaza peste 100 de muncitori din Ciunget si Malaia.

Tot pe teritoriul comunei Malaia se mai afla:
- Barajul De Galbenu
- Barajul de la Petrimanu
- Cantrala Baraj-Malaia
-Barajul si Hidrocentrala Bradisor

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     
Eurotrip