Cazare Husi | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Husi | Orasul Husi | Accommodation Husi

Husi Cazare | Hoteluri Pensiuni Vile Orasul Husi | Obiective turistice Husi | Husi Accommodation
Cazare Romania > Moldova > Judetul Vaslui > Cazare Husi


 
 

Cazare Husi

Oferte Husi 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din Husi si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea Husi, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Orasul Husi | Scurt istoric

Orasul Husi este situat in judetul Vaslui, aflandu-se in apropierea raului Prut.

Localitatea Husi este atestata documentar la sfarsitul secolului al XV-lea, mai precis in anul 1494, doua documente sustinand aceasta atestare:
- un document care aminteste drumul "ce merge de la Vaslui la Husi"
- un alt document din 1497 ce aminteste de Husi "ce iaste pe Draslivte"

Inaltata la 1497 biserica cu hramul Sfintii Apostoli Petru si Pavel de catre Stefan cel Mare, peste un secol devine episcopie alaturi de cea de la Radauti si Roman.

Orasul Husi centru turistic

Datorita bisericii cu hramul Sfintii Apostoli Petru si Pavel, orasul inregistreaza un flux de turisti care vin sa vada si sa se roage la aceast centru religios. Cel ce pastoreste episcopia este P.S. Ioachim Mares iar episcopia are un frumos muzeu episcopal reconstruit in perioada 1998-2003.

Husi - Orasul dintre vii

"Orasul dintre vii" cum mai este numit, poseda vii ce ofera un vin de o calitate foarte buna, motiv pentru care Dimitrie Cantemir in "Descrierea Moldovei" l-a situat pe locul al doilea dupa cel de Cotnari.

Municipiul Husi are in prezent o modesta biblioteca oraseneasca plus cateva biblioteci scolare, doua parcuri de vara si un cinema

Pe langa episcopie mai sunt in oras si alte biserici cu o istorie aparte, iar din dealul Dobrinei se poate observa de la inaltime aproape tot orasul.