Cazare Aiud | Oferte cazare Aiud | Cazare Hotel Pensiuni Vile Aiud | Accommodation Aiud

Oferte Cazare Aiud |Informatii turistice Aiud | Obiective turistice Aiud | Accommodation Aiud
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Alba > Cazare Aiud


 
 

Cazare Aiud

Oferte Aiud 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Aiud, Ciumbrud, FN

Proprietatea Casa Domeniile Vinului este situată în Aiud, la câțiva pași de Podgoriile Domeniile Boieru și oferă un restaurant, o grădină cu terasă și acces gratuit la internet WiFi. Toate camerele proprietății Casa Domeniile Vinului includ minibar, birou, TV cu...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Aiud, Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 8

Hotelul Victoria este situat în Aiud, la 29 km de Alba Iulia, şi oferă un restaurant şi acces gratuit la internet WiFi. Proprietatea are bar. Oaspeţii beneficiază de parcare privată gratuită. Camerele includ TV prin cablu. Recepţia proprietăţii este deschisă nonstop.

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Aiud, Str. Cuza Voda, nr. 13

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Aiud, Str. Abrudului, Nr. 10

Situat in Aiud la iesirea catre DJ 107M: Rimetea - Buru, Hostel Doua Salcii ofera 28 de camere cu 2-3 paturi, cu bai proprii si televizor, avand in hol un bar. In curte se gaseste loc de parcare pentru toţi turistii, loc de joaca pentru copii, locuri de relaxare. Hostel Doua Salcii  va pune la dispozitie o sala de 350-400 de locuri...

Informatii
 
     
 
 

Municipiul Aiud este asezat in culoarul depresionar axat pe cursul mijlociu al Muresului, la contactul celor trei mari unitati geografice: Campia Transilvaniei, la nord-est, Podisul Tarnavelor, la sud-est si Muntii Apuseni, la vest, la o distanta de 70 km de Cluj Napoca si la 35 km de Alba Iulia.

Coordonatele geografice sunt paralela 46g 10" latitudine nordica si meridianul 23g 43" longitudine estica. Cota de altitudine, 258 m in centru, 270 m pe dealul Cocosu, 367 m pe Dealul de Straja (la releu). Suprafata municipiului Aiud este de 142,2 km2.

Aiudul este asezat de o parte si de alta a soselei nationale Bucuresti - Cluj - Oradea, a liniei ferate cu aceeasi ruta, pe malul drept al Muresului, la nici 20 de km de masivul muntos Pleasa (1259 m).

Municipiul e strabatut de Valea Aiudului, care vine din munte pentru a se infrati cu Muresul. Muresul in aceasta zona a Aiudului curge linistit, printr-o albie manoasa, oferind locuitorilor o buna sansa pentru practicarea agriculturii din cele mai vechi timpuri, mai ales a gradinaritului.

Soarele, din momentul rasaritului, scalda luminos dealurile din imprejurimi, impodobite gospodareste cu vita de vie nobila si pomi fructiferi, radiind toata ziua asupra orasului. Catre seara asfintitul confera o priveliste de un farmec extraordinar.

Scapat dincolo de munti, soarele raspandeste o lumina rosie difuza, realizand o imagine tonica, un contrast cromatic ce se estompeaza treptat, odata cu sosirea noptii.

Printre cele mai importante monumente si cladiri de importanta istorica si deci turistica din zona Aiudului, putem enumera:

Monumente si cladiri
- Cetatea Aiudului;
- Monumentul Studentilor;
- Monumentul Calvarul Aiudului;
- Monumentul de la Miraslau;
- Castelul Garda;
- Castelul de la Sancrai;
- Castelul de la Gambas;
- Cladirea Primariei;

Muzee
- Muzeul de Istorie;
- Muzeul de Stiintele Naturii;

Biserici
- Catedrala Ortodoxa;
- Biserica de pe strada Simion Barnutiu;
- Biserica Romano - Catolica;
- Biserica Reformata;
- Biserica Evanghelica;

Institutii de invatamant
- Colegiul Bethlen Gabor;
- Biblioteca documentara Bethlen;
- Colegiul Mic;
- Colegiul Titu Maiorescu;
- Grupul Scolar Avram Iancu;

Vanatoare si pescuit
- Padurile si Muresul;

Manastiri
- Manastirea de la Magina;
- Manastirea de la Cicau;
- Biserica Veche de la Teius;
- Manastirea de la Ramet.

sursa: Aiud Online