Cazare Ocna Mures | Oferte cazare Ocna Mures | Cazare Hotel Pensiuni Vile Ocna Mures

Oferte Cazare Ocna Mures | Informatii turistice Ocna Mures | Obiective turistice Ocna Mures | Accommodation Ocna Mures
Cazare Romania > Centre SPA > Judetul Alba > Cazare Ocna Mures


 
 

Cazare Ocna Mures

Oferte Ocna Mures 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Ocna Mures, Str. 9 Mai, nr. 6A

Pensiunea Casa Bella este situata în Ocna Mureș . Acces gratuit la WiFi este disponibil . Fiecare cameră este dotata cu aer condiționat si baie privata. La Pensiunea Casa Bella veți mai găsi un bar si săli de conferință . Proprietatea...

Informatii
10 Nota
 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Ocna Mures

Nota 10 din 10 pe baza a 1 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Ocna Mures

 
     
 
 
 
     
 
 

Ocna Mures se afla in judetul Alba, la 258 m altitudine, pe stanga Muresului, la contactul cu Podisul Tarnavelor. A fost declarat oras in 1956 iar in prezent are aproximativ 15400 locuitori si 5 localitati in subordine administrativa.

Urmele de locuire descoperite pe teritoriul orasului indica prezenta oamenilor in arealul orasului inca din epoca bronzului. Aici au fost descoperite numeroase obiecte de tezaur, statuia zeitei Hecate si un relief cu Lupa Capitolina. Se pare ca in perioada daco-romana localitatea a purtat numele de Salinae.

Prima mentionare documentara dateaza din 1203 sub numele de Uioara insa orasul nu se dezvolta decat de la sfarsitul secolului 16 cand se incepe exploatarea organizata a sarii.

Statiunea Ocna Mures dispune de un climat continental moderat, cu o temperatura medie anuala de 9 grade Celsius, cu veri calde (medie de 20 de grade in iulie) si cu ierni reci (-4 grade in ianuarie).

Dintre factorii naturali de cura trebuie mentionate si apele minerale clorurate si sodice din lacurile existente in locul vechilor saline. Aceste ape au o concentratie deosebit de mare 266 grame/litru si sunt utilizate in tratarea unor afectiuni precum cele reumatismale abarticulare si degenerative (periartrite, tendinoze, artroze, poliartroze), neurologice periferice (sechele dupa poliomielita, pareze), ginecologice (metroanexita cronica, cervicita cronica, insuficienta ovariana), posttraumatismale (stari dupa entorse, luxatii, fracturi).

Dintre instalatiile de tratament din Ocna Mures trebuie amintite solariul cu amenajari pentru aeroterapie si helioterapie, instalatiile pentru electroterapie, instalatiile pentru bai calde, instalatiile cu apa minerala sarata, concentrata.