Istoric Sangeorz-Bai Bistrita Nasaud

Istoric Sangeorz-Bai Bistrita Nasaud
Cazare Romania > Centre SPA > Judetul Bistrita Nasaud > Cazare Sangeorz-Bai > Istoric


 
 

Istoric

Oferte Sangeorz-Bai 2021 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Sangeorz-Bai

Nota 9.8 din 10 pe baza a 1 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Sangeorz-Bai

 
     
 
 
 
     
 
 

Localitatea este atestata documentar pentru prima data in anul 1245 cand purta numele de SANCT GURGH (ceia ce inseamna Monumenta Regni hungariae), iar dupa 525 de ani mai precis in 1770 oficialitatile de la Viena consemneaza pe harta imperiului Sangeorz-Bai ca localitate cu ape minerale.

In 1876 s-a hotarat ca numele statiunii sa fie Hebe, din mitologia greaca zeita tineretii vesnice (din acuza izvoarelor tamaduitoare), care potrivit mitului servea nectar la ospetele zeilor. In anul 1880 a fost amplasata statuia zeitei Hebe din marmura de Carrara de o deosebita frumusete plastica.

In perioada de inceput a activitatii balneoclimaterice si apoi in evolutia anilor au existat la Sangeorz Bai 5 izvoare, iar in 1951 s-a capatat izvorul 6 cu un debit de 65.000 l/zi ceea asigura necesarul de apa atat pentru tratament cat si pentru imbuteliere.

In anul 1958 s-au descoperit izvoarele 7,8 si 9. Valentele apelor acestor izvoare in continut mineralier, bicarbonatic, clorosodic, calcic, magnezian si izoton sunt datorate structurilor subterane existente in preajma izvoarelor.

Aceste ape minerale au o eficacitate mare in tratametul bolilor tubului digestiv, afectiunilor hepato-biliare, bolilor metabolice si de nutritie. In cura externa au un efect terapeutic asupra bolilor reaumatismale degenerative, diartritice si asupra afectiunilor cailor respiratorii.