Obiective turistice Constanta | Informatii Constanta | Obiective Turistice

Obiective turistice Constanta | Cetatea Histria Constanta | City Park Constanta | Delfinariu Constanta




Cazare Romania > Litoral > Judetul Constanta > Cazare Constanta > Obiective Turistice


 
 

Obiective Turistice

Oferte Constanta 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Constanta

Nota 7 din 10 pe baza a 16 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Constanta

 
     
 
 
 
     
 
 

Constanta obiective turistice | Intemeierea cetatatii Histria

 Pe malul lacului Sinoe, in partea nordica a actualei peninsule Istria,s-a ridicat in urma cu peste doua mii sase sute de ani vestitul oras Histria, intemeiat de navigatorii si negustorii greci, care s-au asezat in ospitalierul golf de odinioara, cu scopul de a face comert cu bastinasii geto-daci. Uleiul de masline, vinurile, podoabele grecesti erau schimbate pe grane, miere, ceara de albine, piei de vita, peste sarat, oferite de triburile locale.

Histria (Istria in limba greaca - denumire luata de la fluviul Istros = Dunarea) prospera si se dezvolta timp de opt secole. Asezarea, inconjurata de un puternic zid de aparare, era alimentata cu apa prin conducte lungi de peste 20 km; strazile erau pavate cu piatra, iar institutiile de educatie fizica = gymnasion si cele cultural-artistice = museion cunosteau o deosebita activitate.

Intre secolele I si al III-lea e.n se instaureaza puterea romana pe meleagurile Dobrogei de azi. In aceasta perioada, in oras se construiesc temple inchinate zeitatilor romane, terme (bai publice), cartiere ale cetatenilor bogati cu case frumoase.

Dar golful Halmyris, unde era asezat orasul a inceput sa se impotmoleasca, nisipul inchizand iesirea la Marea Neagra. Cu tot neajunsul creat de lipsa posibilitatilor de a mai face negot pe mare, orasul cetate si-a mai prelungit existenta pana in secolul al VI-lea. Cumplita invaziea avarilor, care distrug aproape in intregime cetatea, ii obliga pe locuitori s-o paraseasca in cautarea unui loc mai ferit de primejdii. Incet, incet, Histria, a carei viata mai pilpiie ca o firava lumina se ruineaza; uitarea ii ingroapa si numele si locul. Histria, cea mai veche asezare urbana din tara, a fost scoasa la lumina incepand din 1914, de sapaturile marelui istoric si arheolog Vasile Parvan.

Constanta obiective turistice religioase

Moscheea Constanta

Aflata in imediata apropiere a Pietei Ovidiu, a fost cladita in anul 1910, pe locul unei vechi geamii. Minaretul, a carui inaltime atinge 50m, si cupola cladirii au fost construite din beton armat. Pentru realizarea coloanelor si a scarilor s-a folosit calcarul de Albesti, iar pentru poarta mare de la intrare s-a adus marmura neagra din Italia. Edificiul are o frumoasa pictura interioara, in care domina culorile verde, albastru de cobalt, ocru deschis si rosu.


Biserica romano-catolica Sfantul Anton Constanta

Constructie in stil romanic, ridicata in 1937, dupa planurile arhitectului Romano de Simon, pe locul unei alte biserici catolice ce data din 1885. Ea a fost realizata din caramida rosie si are un turn patrat.

Catedrala ortodoxa Sfintii Apostoli Petru si Pavel Cosntanta

Este o constructie ridicata dupa planurile arhitectului Ion Mincu intre 1883-1885. In interiorul sau se afla doua jilturi artistic lucrate. Constructia, in stil greco-roman, din caramida presata, impresioneaza prin monumentalitatea fatadei si prin turnul inalt de 35 m.

Biserica greaca Schimbarea la Fata - Constanta obiective turistice

A fost construita intre anii 1863 si 1865, prin contributia coloniei grecesti din oras, care a primit aprobarea sultanului AbdulAzis pentru construirea ei. Biserica are un mic turn in partea dreapta a acoperisului, scarile si pavimentul au fost lucrate in marmura adusa din Grecia.


Obiective turistice Constanta - Acvariul Constanta


Acvariul Constanta

Orar: zilnic 9 - 16 (iarna) 9 - 20 (vara)
Se deschide la 1 mai 1958 ca primului Acvariu public din Romania
Este o destinatie care nu trebuie sa lipseasca din itinerarul oricarui turist ce viziteaza Constanta. Construit pe faleza Cazinoului, adaposteste o mare varietate de pesti de apa dulce si sarata atat de la noi cat si din alte zone (gazduieste 2000 de pesti din 60 specii in urmatoarele sectii: sectia marina, sectia dulcicoli indigeni, specii exotice).

Cazinoul Constanta

Renumit mai mult pentru faleza din apropiere, loc de promenada pentru locuitorii din Constanta si turisti. In momentul de fata se doreste trecerea lui in administrarea unui operator important in vederea readucerii lui in circuitul turistic international.

Delfinariul Constanta

Orar:
Sezon estival 9-11-15-17-19 - piscina in aer liber
Extra-Sezon 10-13-15 - piscina acoperita
Deschis la 1 iunie 1972 delfinariul Constanta este o mare atractie pentru turisti. Frumoasele mamifere inzestrate cu o inteligenta deosebita uimesc si distreaza in acelasi timp. De-a lungul anilor au aparut alaturi de delfini in acelasi bazin si foci sau pinguini, completand spectacolul acvatic. Este un loc pe care nici un vizitator al Constantei nu trebuie sa il ocoleasca.

Planetariul Constanta

Pentru cei ce sunt interesati de astre si constelatii, sau pentru cei ce doresc sa isi largeasca cunostintele, Planetariul din Constanta este locul excelent de vizitat. Pe un tavan de forma boltii ceresti este proiectat cerul cu stele si cursul lor in timpul anului, totul fiind insotit de explicatiile unui specialist.


Muzee Constanta

Muzeul Marinei Romane Constanta

Orar:
1 mai - 1 septembrie: de marti - duminica 10 - 18
1 septembrie - 1 mai: de marti - duminica 09 - 17
S-a deschis la 3 august 1969, in fostul local al Scolii Navale, in imediata vecinatate a panoramei portuare si marine. Muzeul Marinei Romane are un patrimoniu care ii confera statutul de unicat national. Prezenta istoria marinei militare si comerciale romanesti, de la simpla luntre cioplita in trunchi de copac, pana la navele moderne de astazi.

Muzeul de Arta Constanta

Infiintat in 1961, Muzeul de Arta Constanta detine valoroase lucrari de pictura, sculptura si grafica, ale artistilor nostri de frunte (Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ion Andreescu, Theodor Pallady, Corneliu Baba). Patrimoniul muzeului este organizat cronologic si cuprinde arta romaneasca moderna si contemporana, de la finele veacului trecut pana in prezent.

Statuia poetului Ovidiu

Este opera sculptorului Ettore Ferrari. Monumentul a fost ridicat in 1887, de locuitorii orasului, prin subscriptie publica. Ovidiu, marele poet latin, s-a nascut in anul 43 a.H., fiind contemporan cu Virgiliu si Horatiu. El a fost exilat la Tomis, in anul 8 p.H., unde a si murit dupa 9 ani.

Bustul lui Mihai Eminescu

A fost realizat de sculptorul Oscar Han in anul 1930 si a fost montat in apropiere de malul marii, asa cum si-a dorit-o chiar poetul, in celebra sa poezie "Mai am un singur dor ".

Muzeul de arheologie Constanta

Constanta prezinta cele mai de seama valori de cultura materiala si spirituala din vechiul Tomis si numeroase alte descoperiri de pe teritoriul Dobrogei. In curtea muzeului sunt expuse sarcofage datand din sec. I-III, capitele, baze si trunchiuri de coloane, arhitrave, etc. In salile muzeului pot fi vazute remarcabile piese neolitice din culturile Hamangia si Gumelnita, numeroase obiecte agricole din perioada sclavagista, amfore greco-romane, monede, obiecte folosite in comert.
De asemenea, sunt prezentate fragmente de monumente de arhitectura, statuete de Tanagra descoperite la Callatis, lucrari de arta. Numeroase sunt statuile reprezentand diferite divinitati, printre care amintim: zeita Tyche (Fortuna), zeul Pontos, zeitaHecate, Dionysos, Hermes, Mithras si bazoreliefuri reprezentandu-l pe cavalerul trac.

O impresie deosebita produce sarpele Glycon,o spendida reprezentare in marmura a unui animal fantastic cu trup de sarpe si bot de mamifer. In muzeu sunt prezentate, de asemenea, numeroase piese ilustrandperioade de la inceputul feudalismului in Dobrogea,vestigii descoperite la Murfatlar, Castelu, Dinogetia, Limanu, Harsova, Marleanu, Rasova etc. Muzeul are un lapidariu si o bogata colectienumismatica cu piese de mare valoare, cum sunt monede ce au gravatefiguri de regi sciti, unice in lume.

Mozaicul roman

In spatele cladirii Consiliului Judetean Constanta, in anii 1958-1959, au fost descoperite structurile unui monumental edificiu public din sec. III-IV. Constructia se intinde pe circa 100m de-a lungul falezei. Zidurile groase de aproximativ 2m si inalte de 6m au fost asezate pe un suport lat de 3m si adanc de peste 2m, realizat din bolovani legati cu mortar. Fatada zidurilor a fost placata cu marmura alba si colorata, pastrata azi numai fragmentar.

Pardoseala edificiului era formata dintr-un exceptional covor de mozaic policrom, decorat cu motive geometrice si vegetale. Initial, mozaicul avea o suprafata de 2000 mp, din care doar jumatate s-a pastrat in stare buna, inca un sfert aflat in stare de degradare, a fost recuperat.
Sub terasa cu mozaic au fost descoperite incaperi boltite, care serveau ca depozite de marfuri. Deasupra intrarii uneia dintre ele se afla gravat numele lui Hermes, zeul comertului.

 

Zidul roman de incinta

Orasul antic era asezat pe partea peninsulara, ridicata la 15-30m deasupra nivelului marii, fiind ferit de atacurile surpriza de pe mare. Pentru a avea o mai buna siguranta, atat in partea de nord cat si in partea de nord-vest, romanii au ridicat in sec. III un puternic zid de aparare ale carui urme au fost interceptate de Bd.Republicii si de aici coborand spre vechiul port.
O portiune a zidului a fost dezvelita impreuna cu un turn de aparare de forma rotunda (Turnul Macelarilor). Turnul este o adaugire mai tarzie. Au fost, de asemenea, interceptate urme de porti ale cetatii Tomis si ale altor turnuri de aparare.

In apropierea Turnului Macelarilor s-a organizat un parc arheologic, in care sunt prezentate chiupuri, coloane, frize, cornise, blocuri de piatra din vechile constructii.
Pe peretele cladirii Bibliotecii municipale a fost montata, tot in cadrul parcului, o harta arheologica a Dobrogei, cu cele mai importante asezari din epoca greco-romana.
Pe terenul fostei gari si in apropiere au fost descoperite tezaurul celor 24 de monumente sculpturale, acum expuse in muzeu, si numeroase constructii din sec. IV-VI ( strazi pavate, fantani, locuinte, ateliere ceramice si doua mari bazilici din fosta resedinta episcopala a Tomisului).