Oferte Cazare Mamaia | Informatii Hoteluri Mamaia | Agrement Agroturism | Cazare Mamaia

Spacific statiunea Mamaia 2022 | Informatii Mamaia | Harti marea si plaja obiective turistice
Cazare Romania > Litoral > Judetul Constanta > Cazare Mamaia > Specific


 
 

Specific

Oferte Mamaia 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Mamaia

Nota 6.9 din 10 pe baza a 55 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Mamaia

 
     
 
 
 
     
 
 

SPECIFICUL STATIUNII MAMAIA

In ultimul timp specific pentru Mamaia au devenit palmierii, plantati pe promenada in 2002. Alte elemente specifice sunt hotelurile si restaurantele de lux sau Festivalul de muzica Mamaia ce are loc in fiecare an la Teatrul de Vara.

Ambientare si instalare a unor fantani arteziene din statiunea Mamaia s-a impus cu necesitate pentru a pune in valoare potentialul turistic din zona, pe perioada sezonului estival. Astfel s-au reparat si reamenajat urmatoarele bazine:

Bazin ornamental Perla - bazin ornamental in suprafata de 360 mp, pompa fixa-1 buc, pompa imersa- 4 buc, ajutaje-9 buc, reflectoare subacvatice-20 buc.

Bazin ornamental Piateta Cazino
- suprafata construita 693 mp, bazin ornamental in suprafata de 256 mp in fata bazinului se afla 20 camine avand dimensiuni 80/80 si adancime de 60cm, care contin fiecare o diuza tip Geizer care arunca apa la o inaltime de aprox.1,60 m. De la camine apa se scurge gravitational pana in bazinul mare. De acolo, prin sistemul de pompe, apa este filtrata si recirculata. Pardoseala prezinta un joc agreabil de culori si este realizata din gresie portelanata.
- pompe speciale actionarii cu apa sarata, pompa uscata-5 buc, ajutaj tip I-24 buc, ajutaj tip II-10 buc, retea distributie apa-2 buc, reflectoare subacvatice 40 buc.

Bazin ornamental Meridian
- bazin ornamental in suprafata de 823 mp, pompe speciale actionarii cu apa sarata, pompe sumersibile 8 buc, reflectoare subacvatice 26 buc, ajutaje 7 buc, figura centrala din piatra.

Bazin ornamental Sulina
- bazin ornamental in suprafata de 445 mp, pompe speciale actionarii cu apa sarata, pompa submersibila 6 buc, reflectoare subacvatice 16 buc, ajutaje 6 buc.

Cascada
E amplasata la intrarea in statiunea Mamaia si inspirat decorata cu o serie de palmieri care dau o nota exotica intregului ansamblu. Cupinde o pompa imersa alte 5 pompe imerse cu jet si o serie de proiectoare care pun in evidenta lucrarea pe timpul noptii. Alaturat, mobilierul stradal este completat cu un panou luminos inalt de 1000 mm cu litere independente si luminoase.