Cazare Rovinari | Oferte cazare Rovinari | Pensiuni Vile Rovinari | Accommodation Rovinari

Cazare Localitatea Rovinari | Oferte Cazare Rovinari | Accommodation Rovinari | Hoteluri Pensiuni Vile Rovinari
Cazare Romania > Oltenia > Cazare Rovinari


 
 

Cazare Rovinari

Oferte Rovinari 2021 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Orasul Rovinari se situeaza in partea cea mai de sud a judetului Gorj si cuprinde cartierele Virt si Poiana. Suprafata totala a teritoriului este de 2.632 ha, aceasta invecinandu-se la Nord cu comunele Balesti si Telesti , la Est cu comunele Bilteni si Dragutesti, la Vest cu comuna Cilnic, iar la Sud cu comuna Farcasesti.

Fata de municipiul Targu-Jiu, resedinta a judetului Gorj, orasul Rovinari se afla 25 km Sud-Vest, fiind legat de acesta prin drumul national DN66 Petrosani-Targu-Jiu-Rovinari-Filiasi-Craiova, la randul sau facand parte din sistemul drumurilor europene E79.

Totodata, orasul Rovinari este situat de-a lungul caii ferate electrificate Filiasi-Targu Jiu. Cele doua cai de comunicatie, feroviara si rutiera, se desfasoara adiacent localitatii, dispuse impreuna cu acestea pe malul drept al Jiului, in prezent regularizat si cu albia majora indiguita.

Orasul Rovinari este rezultatul unei asezari umane fortate, impusa de exploatarea miniera din bazinul carbonifer cu acelasi nume si a fost declarat urbe in anul 1981, facand parte din categoria oraselor mici. Orasul Rovinari ocupa un loc important in sistemul localitatilor urbane ale judetului Gorj, alaturi de Ticleni, Targu-Carbunesti, Motru, Bumbesti-Jiu, Novaci. Dintre toate, orasul Rovinari se afla la cea mai mica distanta de resedinta de judet, fiind in zona de influenta a acestuia.

Populatia orasului Rovinari este de aproximativ 12.500 locuitori, media de varsta fiind de 36 ani, iar repartizat pe sexe 50,50% reprezinta barbati si 49,50% femei.
Principalele institutii din domeniul educatiei, culturii, sanatatii ale orasului Rovinari sunt: Grupul Scolar Industial Rovinari, Scoala Generala nr.1, Scoala Generala nr.3, Scoala Generala Virt, Gradinitele nr.1 si nr.4, Caminul cu program prelungit, Spitalul orasenesc Rovinari, Policlinica, Casa de Cultura si Biblioteca orasului Rovinari, Clubul elevilor Rovinari, Serviciul Public de Asistenta Sociala, Directia de Servicii Comunale, Directia de Politie Comunitara.

Orasul Rovinari dispune de resurse in sectorul primar, prin rezervele de carbune energetic, respectiv lignitul exploatat in cariere. Participarea exploatarii lignitului la dezvoltarea activitatii economice a tarii se manifesta direct prin asigurarea unei surse principale de producere a energiei electrice si termice, element esential pentru celelalte domenii ale economiei nationale.
Ponderea economica a orasului o constituie industria extractiva reprezentand circa ½ din productia totala pe judet.