Cazare Lupeni | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Lupeni | Accommodation Lupeni

Cazare Lupeni | Hoteluri Pensiuni Vile Lupeni | Informatii utile Lupeni | Accommodation Lupeni
Cazare Romania > Retezat Parang > Judetul Hunedoara > Cazare Lupeni


 
 

Cazare Lupeni

Oferte Lupeni 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Lupeni, Str. Calea Braii, nr. 2

Pentru un weekend recreativ sau pentru cateva zile alaturi de prieteni sau familie la schi si saniuta, Statiunea Straja reprezinta una dintre cele mai agreabile optiuni de petrecere a timpului liber. Aflat la poalele muntilor Parangului , Lupeni face legatura intre Statiunea Straja si restul localitatilor din Valea Raului. Cu cea mai lunga...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Lupeni, Bulevardul Tudor Vladimirescu, ap. 4, bl. 74, parter

Amplasat in localitatea Lupeni, la poalele muntilor, la doar 2 km de telegondola, Studio Straja ofera cazare intr-un ambient primitor si placut avand iesire individuala in bulevardul principal vis-a vis de Supermarket-ul Lidl. Spatiul de cazare ofera turistilor o atmosfer? intima si confortabila, fiind spatioas si elegant, intr-o locatie recent...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Lupeni, Str. Trandafirilor, nr. 5

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Lupeni, Str. Calea Braii, nr. 108

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Lupeni, Str. Tusu, Nr. 4

Noring Guest House se află în orașul Lupeni și oferă unități de cazare în care este permis accesul cu animale de companie, WiFi gratuit, un restaurant și o terasă la soare. Proprietatea include o parcare privată gratuită. Unele camere oferă vedere la munte sau la grădină....

Informatii
 
     
 
 

Municipiul Lupeni ocupa un loc important in peisajul geografic natural al Vaii Jiului si al judetului Hunedoara, fiind situat in partea de vest a depresiunii Vaii Jiului, la o altitudine de 675 - 725 metri fata de nivelul marii.

Municipiul Lupeni este situat la o distanta de circa 18 km de municipiul Petrosani, D.N. 66A, si de 114 km de resedinta judetului , municipiul Deva.

Este cea mai insemnata asezare din Valea Jiului de Vest, cu o populatie de 30.852 de locuitori, atestat pentru prima data in anul 1770. Este asezat paralel cu raul Jiul de Vest fiind strajuit de doua siruri de munti care leaga Muntii Retezat de Muntii Parang, dand localitatii o forma alungita.

Municipiul Lupeni este situat la poalele Muntilor Valcan, munti situati in sectorul sud-vestic al Carpatilor Meridionali si care impreuna cu Muntii Mehedinti inchid la sud arcul carpatic cuprins intre raul Jiu si fluviul Dunarea. In partea de est a acestora se remarca grupul inaltimilor Straja, Negri si Mutu apartinand municipiului Lupeni si beneficiind de un relief montan complex, foarte pitoresc, cu culmi si varfuri alpine, un obiectiv turistic foarte important in zona.

Teritoriul administrativ al municipiului Lupeni face parte din salba de localitati urbane ale Vaii Jiului si se afla situat in apropierea coltului sud-vestic al judetului Hunedoara, invecinandu-se la est cu municipiul Vulcan, la vest cu orasul Uricani, la sud cu judetul Gorj si la nord cu comuna Baru.