Cazare Vulcan | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Vulcan | Accommodation Vulcan

Cazare Vulcan | Hoteluri Pensiuni Vile Vulcan | Informatii utile Vulcan | Accommodation Vulcan
Cazare Romania > Retezat Parang > Judetul Hunedoara > Cazare Vulcan


 
 

Cazare Vulcan

Oferte Vulcan 2022 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Vulcan, Str. Pinului, Nr. 1

Oferind o piscină în aer liber și un restaurant , Cabana Pensiune La Brazi este situata în Vulcan . Acces gratuit la WiFi este disponibil . Fiecare cameră este dotata cu un balcon si baie privata. La Cabana Pensiune La Brazi veți mai găsi o...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Vulcan, Strada Traian, nr. 18, bl. 27, ap. 17

Casa ozon 3 camere complet mobilate cu paturi duble servante dulap totul nou! Bucataria cu toate utilitatile. Zona de relaxare zona de gratar ciaun, disc, zona de plaja la piscina. Posibilitati de drumetii plimbari.

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Vulcan, Str. Nicolae Titulescu, nr. 71A, ap. 62, etaj 6

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Vulcan, Bulevardul Mihai Viteazu, Nr. 18

Motelul Oana este situat în Vulcan şi are terasă şi bar. Proprietatea are o recepţie cu program nonstop şi un restaurant. Este disponibil şi acces gratuit la internet WiFi. Toate camerele motelului sunt dotate cu şifonier şi TV.

Informatii
 
     
 
 

Vulcanul este un oras de munte cu aproape 33.000 locuitori, situat pe Jiul de Vest, la mijlocul depresiunii intramontane a Vaii Jiului. Este asezat la poalele muntilor Valcan, de la care si-a luat denumirea. S-a format din doua catune de munte: Crevedia si Vaidei.
Prima atestare documentara dateaza din anul 1462. Se povesteste ca, in urma cu multi ani, un ciobanas, saturandu-se de viata sihastra dintre munti a coborat in aceasta depresiune si chiar la limita dintre cele doua catune si-a construit o casuta din chirpici. Cele doua catune au fost astfel unite si li s-a dat numele Vulcan.

Aici s-a format o colonie de muncitori si functionari, care asigurau paza si controlul Pasului Valcan, principalul punct vamal spre Tara Romaneasca. Pana la construirea caii ferate Simeria-Petrosani, Vulcanul a fost centrul administrativ si economic al Vaii Jiului.

In teritoriul sau se includ asezarile Dealu-Babii - amplasata pe vechiul drum roman care trece prin Pasul Merisori spre Tara Hategului, Jiu Paroseni si Coroiesti. Dealu-Babii, un satuc situat la mica distanta de oras, este o asezare momarlaneasca unde timpul parca s-a oprit in loc. Aici oamenii au ramas aidoma stramosilor, mancarea lor de baza este mamaliga si cartofii cu branza iar traditiile si obiceiurile sunt pastrate cu sfintenie.

Pentru Vulcan aceasta asezare are o semnificatie speciala deoarece pastreaza niste comori culturale si etnografice nepretuite, fiind leaganul mestesugurilor traditionale momarlanesti. Cunoscuta prea putin in restul tarii, aceasta zona ascunde secretele unei lumi demult apuse, care nu a reusit sa scoata la lumina bogatiile spirituale ce dainuie aici dintotdeauna.