Cazare Petrila | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Petrila | Accommodation Petrila

Cazare Petrila | Hoteluri Pensiuni Vile Petrila | Informatii utile Petrila | Accommodation Petrila

> > >


 
 

Cazare Petrila

Oferte Petrila 2019 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Petrila, Str. Republicii, nr. 67

Casa Caprioara este situata în Petrila . Acces gratuit WiFi este disponibil în această casa . La Casa Caprioara , veți mai găsi o bucătărie comună . Alte facilitati oferite la proprietate includ un loc de joacă pentru copii . Proprietatea...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Petrila, Strada 1 Mai, nr. 1A

Informatii
 
     
 
 

Orasul Petrila, la care se ajunge din DN 66, urmand Jiul de Est, este situat la 675 m altitudine, la confluenta Jiului de Est cu paraul Taia si cu Jietul. Orasul este situat intr-o lunca a Jiului de Est, fiind prima localitate pe acest rau. Teritoriul administrativ al orasului Petrila este marginit la est de masivul Surianu, la nord de Varful lui Patru, la sud de masivul Parang, iar la vest de teritoriul municipiului Petrosani.

Orasul Petrila are patru sate componente: Tirici, Jiet, Rascoala si Cimpa, dintre acestea Cimpa si Jietul fiind foarte apropiate, doar semnele rutiere semnaland trecerea. Prin Valea Taia si Auselului se pot trece muntii in Valea Sebesului sau in a Valea Cibinului.

Clima Vaii Jiului se caracterizeaza printr-o clima de munte. Temperatura medie a lunii ianuarie este cuprinsa intre 3-6 grade C, iar cea a lunii august intre 14-18 grade C. Umezeala aerului in Zona orasului Petrila este relativa, media lunara a umezelii aerului fiind mai ridicata in sezonul rece (84-88%) si mai scazuta in cel cald (72-80%). Cele mai multe zile senine se inregistreaza in intervalul august-septembrie, iar luna cea mai ploioasa este in luna iunie cu 120-140 ml in medie. Directia predominanta a vantului este cea sudica cu viteze medii ale curentilor de aer relativ mici.

Din punct de vedere climatic si microclimatic, datorita asezarii oraselor in Valea Jiului, intr-o depresiune exista posibilitatea producerii inversiunilor termice care in condittile unei circulatii mai reduse a maselor de aer atmosferice creaza conditii favorabile stagnarii noxelor la inaltimi mici deasupra solului.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     
Eurotrip