Monumente Baia Mare | Obiective turistice Baia Mare | Baia Mare centru turistic

Baia Mare Monumente | Obiective turistice Baia Mare | Puncte de interes turistic Baia Mare
Cazare Romania > Maramures > Judetul Maramures > Cazare Baia Mare > Monumente Istorice


 
 

Monumente Istorice

Oferte Baia Mare 2020 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Baia Mare

Nota 8.1 din 10 pe baza a 10 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Baia Mare

 
     
 
 
 
     
 
 

Turnul Stefan Baia Mare

Situat in Piata Pacii, acesta reprezinta o anexa a Catedralei Sfantul Stefan, ctitorita de lancu de Hunedoara in secolul al XV-lea. S-a impus in timp ca simbol al trainiciei orasului nostru. Este monumentul cel mai reprezentativ de arta medievala din Baia Mare, fiind construit in stil gotic si avand o inaltime de peste 40 m. Initial a servit pentru supravegherea strategica a orasului si pentru paza impotriva incendiilor. Acum, prin valoarea arhitecturala si istorica incarcata de semnificatii, Turnul Stefan vegheaza asupra locuitorilor orasului.

Casa Iancu de Hundoara Baia Mare

Situat in Centrul Vechi al orasului Baia Mare, acest edificiu, construit in anul 1446, reprezinta o parte a fostului castel medieval ridicat de voievod pentru sotia sa Elisabeta. in prezent, aici se organizeaza diverse expozitii, cladirea fiind parte integranta a Muzeului Judetean Maramures.

Localul Monetariei Baia Mare

Construit in perioada 1734-1737, aceasta cladire a avut in trecut o destinatie extrem de importanta pentru oras, prin achizitionarea metalelor pretioase, baterea si schimbarea monedelor, dreptul de purificare a metalelor. Actualmente este sediul Muzeului Judetean Maramures, sectia istorie.

Turnul Macelarilor Baia Mare

Situat in Piata Izvoarelor, acest turn a fost inaltat in secolul al XV-lea. Legenda spune ca de aici s-ar fi tras glontul care l-a ucis pe Pintea Viteazul, haiduc al acestor meleaguri.

Biserica de lemn Baia Mare

Constructie maramuresana, monument de arta populara ridicat in anul 1630 in satul Chechis; in anul 1939, acest monument a fost adus in Baia Mare, constituindu-se in obiect de muzeu, formand impreuna cu alte gospodarii traditionale Muzeul etnografic in aer liber.

Vechiul Han al orasului Baia Mare

Aici se desfasurau in trecut targurile baimarene. Din anul 1870, acesta a servit ca sediu al primariei orasului; in prezent, in aceasta cladire functioneaza Judecatoria locala, Notariatul si Colegiul de Avocati.

Biserica Sfanta Treime Baia Mare

A fost construita in perioada 1717-1720. Este o constructie in stil baroc, avand doua turle identice cu acoperisul in forma de bulb. In prezent folosita ca lacas de cult pentru credinciosii romano-catolici, aceasta biserica este inzestrata cu picturi murale, vitralii si sculpturi, precum si cu un mobilier masiv de lemn.

Catedrala ortodoxa Adormirea Maicii Domnului Baia Mare

Ridicata in anii 1905-1911, aceasta este situata in zona de est a orasului. Remarcabil este interiorul catedralei, care are o valoare artistica deosebita.

Casa de Cultura Baia Mare

Ridicata in anul 1971, aceasta are o sala de spectacole de 700 locuri, precum si o serie de sali pentru diverse activitati cultural-artistice, holurile spatioase, finisajele cu lambriuri din esente lemnoase constrastante si structura mestesugita a plafonului, cu o imensa dantelarie din piatra, confera edificiului o nota distincta de maretie.
 
     
 
 
 
     
 
 
 
     
Eurotrip