Cazare Bals | Oferte cazare Bals | Cazare Hoteluri Bals | Cazare Pensiuni Vile Bals

Cazare Orasul Bals | Oferte Cazare Bals | Orasul Bals obiectiv turistic | Accommodation Bals




Cazare Romania > Oltenia > Cazare Bals


 
 

Cazare Bals

Oferte Bals 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Orasul Bals este situat in partea de vest a judetului Olt, la 44g 21" latitudine nordica si la 45g 5" longitudine estica si se intinde pe o suprafata de 37 km2, de o parte si de alta a cursului mijlociu a raului Oltet, important afluient al Oltului, ce o segmenteaza in doua parti egale.

Despre atestarea localitatii Bals, au existat mai multe ipoteze:
Petre Voievod, in anul 1564, da in stapanire boierului Oprea o parte din mosia Balsului, iar mai tarziu Mihai Viteazu intareste dreptul de proprietate capitanilor Buzesti asupra mosiei Corbeni, componenta a localitatii Bals. Toate aceste hrisoave dovedesc ca localitatea Bals a fost asezata pe valea Oltetului, inainte de anul 1450.

Asa se face ca, intr-o perioada relativ scurta, apar in localitate edificii economice, bancare, ateliere in care se practicau diferite mestesuguri, o retea de pravalii si magazine mixte, care raspundeau intr-o mare masura cerintelor locuitorilor din zona.

Balsul se transforma intr-un centru administrativ cu institutii administrativ-legisletive corespunzatoare timpului, devenind plasa, cu o judecatoria, o tipografie, cu mori, o presa de ulei, o fabrica de spirt, trei banci si un atelier mecanizat.

Ponderea in economia localitatii Bals o detinea agricultura, care n-a adus mari satisfactii intrucat se practica rudimentar, iar proprietatea era faramitata.
De-a lungul timpului, localitatea cunoaste transformari importante. In perioada 1921-1950 a fost comuna urbana, timp de 3 ani, intre 1950-1953 a fost din nou comuna rurala, din 1954 a redevenit comuna urbana.

In ceea ce priveste originea numelui localitatii Bals, s-au emis noi ipoteze, din lipsa de probe de documente concludente, este greu sa alegi pe cea mai buna. Una din aceste ipoteze sustine ca Balsul isi poarta numele de la paraul Balsita.

O alta ipoteza sustine ca Balsul isi poarta numele de de la cuvantul turcesc Balis, care inseamna miere, in aceasta localitate existand o zona apicola intinsa din care se furniza miere turcilor.
Alta ipoteza este ca numele de Bals vine de la numele unui boier pe nume Bals asezat pe aceste meleaguri in urma invaziei turcilor in secolele V-VI.