Stiri Ploiesti | Stiri Locale Ploiesti | Stiri mondene

Stiri de ultima ora Ploiesti | Stiri Mondene Ploiesti | Stiri Romania - Ploiesti | Noaptea Muzeelor Ploiesti
Cazare Romania > Muntenia > Judetul Prahova > Cazare Ploiesti > Stiri Ploiesti


 
 

Stiri Ploiesti

Oferte Ploiesti 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Ploiesti

Nota 9.7 din 10 pe baza a 6 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Ploiesti

 
     
 
 
 
     
 
 

Noaptea Muzeelor - 15.05.2008

Noaptea Muzeelor va fi sarbatorita in Prahova prin concerte si piese de teatru Muzeul Judetean de Arta Prahova "Ion Ionescu-Quintus" pregateste pentru Noaptea Muzeelor de sambata, un recital de camera sustinut de cvartetul Artys, denumit "pe urmele lui Mozart...la muzeu!", insa evenimentul va fi marcat in toate muzeele din judet.
Muzeul Judetean de Arta Prahova "Ion Ionescu-Quintus".

De asemenea, in programul manifestarii Muzeului de Arta vor fi prezentate arii din Bocherinni, Telleman, Corelli si Bruni, iar intrarea va fi libera, a declarat pentru muzeograful Corina Stoian, relateaza Newsin.

La Muzeul de Istorie a judetului Prahova, Teatrul Equinox va pune in scena piesa "Torna Umbra", in regia lui Mihai Vasile. Muzeul Ceasului "Nicolae Simache" din Ploiesti prezinta in Noaptea Muzeelor, "Farmecul muzicii de altadata", iar la Muzeul "Casa De Targovet Din Secolele Al XVIII-lea - Al XIX-lea" va avea loc un "concert in noapte" la care vor lua parte elevi ai Liceului de Arta Ploiesti.

Muzeul Memorial "Nichita Stanescu" pregateste un program special in care se va proiecta filmul "Nichita... Nichita... Nichita...", dedicat poetului, in timp ce scriitorul Ion Luca Caragiale va fi elogiat la muzeul care ii poarta numele. La Muzeul "Ion Luca Caragiale" va fi vernisata la acest sfarsit de saptamana, expozitia de grafica "Eroii lui Caragiale".

Totodata, muzeele Memoriale "Paul Constantinescu" si "Cezar Petrescu" vor prezenta auditii muzicale si recitalui de poezie, in timp ce la Brebu, la Muzeul "Casa Domneasca", elevii Scolii Generale numarul unu din localitate vor sustine un spectacol de teatru, muzica si poezie intitulat "Lumini in noapte".

Proiectul "Noaptea muzeelor" a fost initiat in 2005, ca o continuare a unui program de mare succes, "Primavara muzeelor", amandoua fiind create si implementate la nivel european de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, sub egida Consiliului Europei.

Sursa: frontnews.ro