Localizare Ploiesti | Asezare Geografica | Harta Ploiesti

Locatia orasului Ploiesti | Prezentare Geografica | Harta Orasului Ploiesti
Cazare Romania > Muntenia > Judetul Prahova > Cazare Ploiesti > Locatie Ploiesti


 
 

Locatie Ploiesti

Oferte Ploiesti 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Ploiesti

Nota 9.7 din 10 pe baza a 6 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Ploiesti

 
     
 
 
 
     
 
 

Municipiul Ploiesti, resedinta judetului Prahova, este situat la 60 km de Bucuresti, pe coordonatele geografice de exceptie, aria sa fiind strabatuta de meridianul de 26 grade, ce imparte continentul european in aproximativ doua parti egale, iar partea de nord intanzandu-se pana aproape de paralela de 45 de grade, elemente ce determina aspectul temperat-continental al climei.

Localitatile cu care se invecineaza: la nord - orasul Baicoi si comuna Blejoi, la sud - comunele Barcanesti si Brazi, la est - comunele Bucov si Berceni, la vest - satul Negoiesti si comuna Targsorul Vechi. Aspectul solului si subsolului este determinat de asezarea sa pe structurile vechiului con de dejectie al raului Prahova. Ploiestiul se gaseste in apropierea marii regiuni viticole Dealu Mare - Valea Calugareasca si are acces direct la Valea Prahovei, cea mai importanta zona de turism montan din Romania.

Ploiestiul este, de asemenea, un important nod de drumuri si cai ferate care il leaga de orasele Bucuresti, Brasov, Buzau, Targoviste, Urziceni, Valenii de Munte, Slanic Prahova. Municipiul Ploiesti este capitala judetului Prahova, judetul cu cea mai mare populatie din Romania (aproape 900.000 locuitori) care traiesc in 100 de localitati.

Distanta fata de principalele orase din Romania:

- Ploiesti - Alba Iulia 334 km
- Ploiesti - Bacau 262 km
- Ploiesti - Brasov 101 km
- Ploiesti - Cluj Napoca 366 km
- Ploiesti - Constanta 286 km
- Ploiesti - Bucuresti 60 km
Daca doriti da aflati si alte informatii referitoare la distante intre alte localitati vezi harta.