Cazare Simleu Silvaniei | Oferte cazare Simleu Silvaniei | Cazare Hotel Pensiuni Vile Simleu Silvaniei

Cazare Simleu Silvaniei 2022 | Accommodation Simleu Silvaniei | Informatii utile Simleu Silvaniei
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Salaj > Cazare Simleu Silvaniei


 
 

Cazare Simleu Silvaniei

Oferte Simleu Silvaniei 2023 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Simleu Silvaniei, Str. Garii, nr. 3

Apartament Visadro oferă cazare în sistem self-catering cu WiFi gratuit. De asemenea, Apartamentul Visadro este dotat cu o bucătărie bine echipată, TV cu ecran plat și canale prin cablu, precum și cameră de zi cu 2 canapele extensibile. Acesta include mașină de spălat și baie cu...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Simleu Silvaniei, Str. Soarelui, nr. 11/C

Complex Henrietta oferă bungalouri practice, un bar, un teren mic de fotbal, un teren de volei și un loc de joacă pentru copii, care pot fi utilizate gratuit. De asemenea, oaspeții pot pescui gratuit în iazul din apropiere şi pot beneficia de facilități de biliard, pentru o taxă suplimentară....

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Simleu Silvaniei, Str. Tudor Vladimirescu, nr. 7

Oferind un restaurant , Pensiunea Silva este situat a în Șimleu Silvaniei . Acces gratuit la WiFi este disponibil . Fiecare cameră este dotata cu un televizor și aer condiționat si baie privata. La Pensiunea Silva   veți mai găsi o grădină...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Simleu Silvaniei, Str Partizanilor, nr. 28

Situata in inima naturii, inconjurata de o padure salbatica, strajuita de un palc de pini - monument al naturii, cu vedere panoramica spre oras, la numai cateva sute de metri de centrul orasului Simleu Silvaniei (al doilea ca marime din judetul Salaj, fosta cetate Bathory), Cabana Bradet cum ii spun localnicii, are de toate: salon elegant, numai bun...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Simleu Silvaniei, Str. Corlate, nr. 1

Cu o activitate de peste 8 ani, Pensiunea Randra vine in intampinarea clientilor cu o invitatie fatisa inspre relaxare, destindere si regasirea sinelui, intr-un ambient deosebit, oferind conditii de cazare alese si un meniu variat, precum si servicii de organizari evenimente. Pozitionata pe DN1H, intre localitatile Nusfalau si simleu Silvaniei, Pensiunea...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Simleu Silvaniei, Str. Partizanilor nr.43

Pensiunea Castle Inn este situata in Simleu Silvaniei, la aproximativ 100 km de Oradea, Cluj Napoca, Baia Mare sau Debrecen. Complexul de 3 margarete pune la dispozitia clientilor un restaurant spatios si luminos, 15 camere, 3 apartamente si o sala moderna de conferinte. Se pot organiza si evenimente speciale: nunti, botezuri, mese festive si...

Informatii
 
     
 
 

Situat in partea de vest a judetului Salaj, la o distanta de 29 km fata de municipiul Zalau, orasul Simleu Silvaniei cu localitatile rurale componente, Bic, Cehei si Pusta, se intinde pe o suprafata de 62,26 km2 in depresiunea Simleului, sub Magura Simleului, in bazinul hidrografic al Crasnei.

Prima atestare documentara a orasului dateaza din anul 1251, cand, intr-un document emis la Alba Iulia, se aminteste de Vathasomlyowa, prima denumire cunoscuta a localitatii. Pana la denumirea actuala, orasul este cunoscut in anul 1429 sub denumirea de oppidum Somllyo, iar la 1854 este cunoscut ca Szilagy - Somlyo.

Localitatea Cehei este amintita documentar in anul 1259 sub denumirea de terra Chechy, iar in anul 1854 sub denumirea de Somlyo Csehi. Celelalte localitati sunt atestate mult mai tarziu, respectiv Pusta in anul 1913 sub denumirea de Csehipuszta si Bic in anul 1956 sub denumirea actuala.

Descoperirile arheologice facute pe teritoriul administrativ al orasului au scos la lumina un bogat material ce a apartinut civilizatiei dacice. Doua tezaure formate din piese de aur descoperite la Simleu, datate din secolul al V-lea, se afla in prezent expuse la Muzeele de Istorie din Viena si Budapesta.

Istoria medievala a Simleului este strans legata de familia Bathory, familie princiara care a jucat roluri importante in istoria transilvaneana. Cetatea Simleu intra in posesia familiei mai sus amintite in urma casatoriei lui Bathory Laszlo cu Medgyesaljai Anna in anul 1351.

Cetatea Simleului a fost de-a lungul istoriei resedinta principilor ardeleni din familia Bathory, fiind teatru de razboi pentru armatele turcesti care in anul 1660 au incendiat orasul. A fost si un centru important vizat de rasculatii curuti si locul de unde generalul Iosif Bem a pornit in anul 1848 actiunile militare pentru ocuparea oraselor de pe Somes: Jibou, Dej si Cluj.

Dupa 1817, Simleul devine si un puternic centru al intelectualitatii romanesti gazduind un gimnaziu romanesc, vicariatul greco-catolic, departamentul salajean al Astrei, tipografia romaneasca Victoria etc., aflandu-se sub semnul marelui carturar Simion Barnutiu.

Cu evolutii fluctuante de-a lungul timpului, populatia orasului Simleu Silvaniei numara la ultimul recensamant 16066 locuitori. Din punct de vedere etnic, conform datelor de la recensamantul populatiei din anul 2002, populatia avea urmatoarea structura: 65,68% romani, 24,95% maghiari, 8,86% rromi, 0,09% germani, 0,42% alte nationalitati.

Alaturi de municipiul Zalau, orasul Simleu Silvaniei este un important centru economic al judetului Salaj. Industria prelucrarii lemnului, industria textila si industria alimentara sunt bine reprezentate in oras, iar activitatile sectorului tertiar au capatat in ultimii ani ponderi din ce in ce mai insemnate.

Calitatea sampaniei produsa la Simleul Silvaniei a dus faima acestui oras atat in tara cat si in strainatate.

Potentialul turistic al orasului este strans legat de fondul turistic natural si elementele fondului turistic antropic, aflate intr-o deplina armonie. Valoarea panoramei peisagistice ce se desprinde de pe inaltimile Magurii Simleului, spre depresiune, este una de exceptie, iar lacul Cehei este una dintre cele mai frumoase rezervatii naturale ale judetului Salaj.

Dintre cele 10 monumente de arhitectura catalogate, cele mai importante obiective din punct de vedere turistic sunt: Ansamblul Cetatii Bathory (1532- cu modificari ulterioare), Biserica reformata (1730), Biserica romano- catolica (1532-cu modificari ulterioare) si Biserica ortodoxa Sfintii Apostoli din Cehei (1765).