Istoric Statiunea Bazna | Cazare Baile Bazna | Date cronologice

Istoric Bazna | Cazare Bazna | Date istorie Bazna | Informatii Istorice Bazna
Cazare Romania > Centre SPA > Judetul Sibiu > Cazare Bazna > Istoric Bazna


 
 

Istoric Bazna

Oferte Bazna 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Bazna, Str. Avram Iancu, Nr. 136

Casa Sasului pune la dispoziție unități de cazare în care este permis accesul cu animale de companie, situate în localitatea Bazna și oferă acces la conexiunea WiFi în întreaga proprietate. Proprietatea include o parcare privată gratuită. Toate camerele au TV cu ecran plat. Pentru...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Bazna, Statiunea Bazna Bai

Hotel Dobsi *** este un hotel nou construit, finalizat la sfarsitul anului 2008.   Capacitatea hotelului este de 26 de camere (11 cu pat matrimonial si 15 cu 2 paturi) si un apartament, fiecare avand balcon propriu, televizor, minibar, si internet wireless. Hotelul dispunde de: - piscina acoperita (apa sarata, temperatura intre 31°C...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Bazna, Str. Primariei, nr. 135A

Casa Cora situata in comuna Bazna, la numai 15 km de municipiul Medias, va asteapta cu drag intr-un pitoresc peisaj, sub liziera padurii, in apropiera unor baze termale recunoscute in tara, pentru tratarea afectiunilor reumatice și nu numai. Casa Cora este compusa din 5 camere cu baie proprie, televizor, și balcon cu vedere spre...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Bazna, Bazna

Localizata intr-un spatiu pitoresc, Casa Bazna reprezinta o combinatie intre traditie si confort. Pensiunea Bazna este situata in inima Transilvaniei si reprezinta o destinatie cautata de foarte multi turisti, atat din tara, cat si din strainatate. Casa Bazna dispune de urmatoarele tipuri de camere si ofera urmatoarele servicii: - 56 camere duble cu...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Bazna, Localitatea Bazna

Pensiunea Bassen din Bazna detine 2 structuri de primire astfel totalizand un numar de 10 camere. Pensiunea Bassen in stil german cu multe elemete ecologice va ofera pe langa cazare si masa diferite programe atat pentru turisti individuali cat si pentru grupuri. Curtea generoasa ofera celor sositi aici un loc de recreere si relaxare....

Informatii
 
     
 
 

Istoric statiunea Bazna | Statiunea Bazna scurta istorie

Asezata initial mai spre vest, pe Valea Morii, spre Boian, localitatea Bazna a fost atestata documentar in anul 1302, printr-un act in care consiliul unei manastiri din Oradea adevereste ca un comite sas a “donat” localitatea denumita Bazna bisericii catolice din Alba Iulia.
Locatia comunei a fost mutata pe actuala vatra in secolul al XIV-lea, la sfirsitul secolului construindu-se in mijlocul asezarii o cetate fortificata cu palisade.

Prin descoperirea zacamintelor de gaz natural (1671), cat si prin apele minerale descoperite ulterior, statiunea a atras atentia oamenilor din toata tara. Binefacerea apelor din Bazna este amintita in secolul al XVIII-lea in lucrarea “Memorabilae Europae” a lui Rudolf Rothens, dar si de catre dr. Klaus in studiul „Izvoare tamaduitoare din monarhia austriaca”.
La jumatatea secolului al XVIII-lea incep sa se faca “analize” chimice ale apelor de la Bazna. Primul care a analizat apele din zona este George Bette din Sibiu, insa bogate si amanuntite informatii au ramas de la Andreas Gaspari, intr-un manuscris cu observatii obtinute intre anii 1762-1779. Publicatia “Scrieri transilvanene trimestrial” (1791) contine un articol intitulat “Ceva despre baia de sulf din Bazna” prin care se confirma ca Andreas Gaspari a lasat cea mai veridica descriere a inceputurilor acestei statiuni.

Cazare Bazna | Izvoarele de la Bazna


In anul 1814 izvoarele de la Bazna trec in proprietatea bisericii evanghelice din localitate, iar la sfarsitul aceluias an se decide construirea unui stabiliment balnear.
Primele amenajari, constand in 4 cabine si o instalatie de incalzit apa in cazane, s-au realizat in anul 1835. Primul stabiliment balnear s-a construit in 1843, doi ani mai tarziu fiind inregistrate 637 de persoane venite la tratament.
Spre sfarsitul secolului al XIX-lea baile trec in posesia bogatasului Brekner din Medias. Acesta arendeaza aceste izvoare si construieste instalatii sistematice.

Primul medic al statiunii a fost angajat in anul 1905, perioada in care se infiinteaza si o farmacie. Tot in aceeasi perioada incepe productia de sare de Bazna, numita “Victoria”.
In anul 1949 statiunea este trecuta in administratia Ministerului Sanatatii, urmand ca un an mai tarziu sa devina o statiune cu caracter permanent.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Pensiunea Bazna Bazna

Cazare Pensiunea Bazna Bazna | Prezentare Bazna Bazna Pensiunea | Poze Bazna Pensiunea Bazna
Clasificare Pensiunea Bazna - 3 stele
85 LEI