Obiective Turistice Vatra Dornei | Turism statiunea Vatra Dornei

Obiective Turistice Vatra Dornei | Lacase de cult | Muzee Vatra Dornei | Cazare Vatra Dornei
Cazare Romania > Bucovina > Judetul Suceava > Cazare Vatra Dornei > Obiective Turistice Vatra Dornei


 
 

Obiective Turistice Vatra Dornei

Oferte Vatra Dornei 2021 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Vatra Dornei

Nota 7.8 din 10 pe baza a 23 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Vatra Dornei

 
     
 
 
 
     
 
 

Obiective turistice din Vatra Dornei si imprejurimi

Statiunea Vatra Dornei ofera turistilor posibilitatea de a vizita obiectivele turistice din zona, renumitele manastiri din Moldova si Bucovina strabatand Pasul Mestecanis si Valea Bistritei.

Muzeul Etnografic al Bucovinei amplasat in cadirea primariei - Muzeul orasului-infiintat in 1954, in prezent prezinta trei sectii : arta plastica contemporana, stiintele naturii si cinegetica. Sectia de arta este amenajata in impunatoarea cladire a primariei, construita in 1896-1897 pentru a comemora succesul obtinut de dorneni in procesul purtat timp de un secol cu autoritatile austriece, sectia de stiintele naturii este axata pe prezentarea faunei si florei dornene : pesti si batracieni din bazinul Bistritei, pasari, mamifere.
Se remarca doua diorame, care reprezinta un cerb atacat de lupi si o familie de capriori, iar sectia de cinegetica se refera la fondul de vanatoare al zonei, fiind organizata tematic : istoric, unelte de vanatoare, ingrijirea vanatului si trofee.

Parcul din centrul statiunii, renumit pentru veveritele care traiesc acolo, si pentru concertele sustinute in sezonul estival de orchestra de alamuri
Parcul orasului are o suprafata de 50 ha, este declarat rezervatie dendrologica a Academei Romane fiind si principala zona de concentrare a izvoarelor minerale.De asemenea, in parc traiesc veverite, denumite popular Mariana, care reprezinta un punct mare de atractie al parcului, pe langa speciile rare de arbori.

In apropierea orasului Vatra Dornei se afla o serie de manastiri ortodoxe care impresioneaza atat prin vechimea lor, cat si prin arhitectura lor. Dintre acestea enumeram: Manastirea Piatra Taieturii, Schitul Mestecanis, Schitul Podu Cosnei, Manastirea de Maici Acoperamantul Maicii Domnului: (ctitorita de IPS Teodosie Tomiteanul, Arhiepiscopul Tomisului), si la cativa km de Vatra Dornei: Putna, Sucevita (1581 - 1601), Moldovita (1532), Voronet (1488), Humor (1530), etc., vestitele manastiri din Bucovina. Toate aceste manastiri sunt monumente unicat ale artei feudale romanesti, cu picturi murale atat interioare cat si exterioare.

- Castelul Dracula se afla in comuna Piatra Fantanele, prin pasul Tihuta la 40 km de Vatra Dornei si este o constructie medievala deosebita, si desigur se spune ca aici a trait contele Dracula, in acest sens putandu-se vizita cripta in care sunt ramasitele acestuia, precum si unele lucruri personale.
- Turbaria de la Poiana Stampei

Cheia Zugrenilor - se afla la 20 km de Vatra Dornei,intr-un loc in care Bistrita si-a creat cu greu drum intre masivul greoi al Giumalaului si zidul urias al Pietrosului Bistritei.cheia are un traseu sinuos, prezentand in amonte o despletire de brate care prind intre ele o stanca uriasa,inalta de peste 60 m. Cheia Zugrenilor(o suprafata de 100 ha)este declarata rezervatie geologica si floristica.

Alte obiective turistice din Vatra Dornei: Centrul de echitatie de la baza Partiei Parc, Muzeul Vanatorii si al Stiintelor Natural, Patinoarul din parcul Vatra Dornei, Manastirile din Bucovina, Catedrala Sf. Treime s.a..

Dintre factorii naturali amintim apele minerale carbogazoase, hipotone, atermale, bicarbonatate sodice, calcice si magneziene, feruginoase, namolul de turba din Tinovul Mare Poiana Stampei caracterizat ca turba oligotrofa slab mineralizata, bine descompusa cu continut mare de coloizi organici si acizi humici, etc.