Cazare Deta | Oferte cazare Deta | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Deta | Accommodation Deta

Cazare Deta | Oferte Cazare Deta | Orasul Deta | Deta Accommodation

Cazare Romania > Banat > Judetul Timis >


 
 

Cazare Deta

Oferte Deta 2019 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Orasul Deta este cea mai mare asezare urbana din sud-vestul judetului Timis, o localitate in care au avut loc importante transformari si care se dezvolta continuu. Este asezat in campia joasa a Barzavei si este traversata de raul Birdeanca, afluent al Barzavei care in perioadele de inundatii are rol de supapa a Barzavei.

Localitatea Deta are o latitudine nordica de 45 23" si o longitudine estica de 21 12", fiind situata la un nivel de 91 m. deasupra marii. Teritoriul administrativ al orasului Deta se invecineaza cu teritoriile administrative ale urmatoarelor localitati: spre nord cu Voiteg, la nord-est si est cu Gataia, la sud cu Denta si la vest cu Banloc.

Teritoriul localitatii Deta este dominat de clima temperat-continenla. Ca pondere cea mai mare influenta o au masele de aer maritim, dinspre vest, cu un grad ridicat de umiditate, apoi cele subtropicale dinspre Marea Mediterana si cele continentale dinspre est. Datorita acestor caracteristici climatelice iernile nu sant foarte geroase, verile sunt calduroase, iar primaverile si toamnele cu o durata destul de mica. Media anuala a temperaturii aerului se situeaza intre limitele 10-11 C, pe cand cea maxima la +40 C.

Orasul Deta este strabatut de calea ferata ce leaga Timisoara de Belgrad.

Forma de relief in zona orasului Deta predominanta este campia, favorabila agriculturii.

In jurul localitatii Deta predomina vegetatia ierbivora si de silvostepa. Vegetatia lemnoasa este cea caracteristica zonelor de campie joasa.

Fauna este predominata de rozatoare, se intalnesc si iepuri, caprioare, cerb lopatar, mistreti,vulpi, veverite. Din familia pasarilor intalnim fazanul,uliul, gainilor, ciocarlia de camp, cucuveaua, pitigoiul, privighetoarea, graurii,ratele si gastele salbatice.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     
Eurotrip