Turism Arad | Obiective turistice Arad | Recomandam vizitatorilor

Turism Arad | Obictive turistice din Arad si imprejurimi | Aradul Turistic




Cazare Romania > Crisana > Judetul Arad > Cazare Arad > Turism Arad


 
 

Turism Arad

Oferte Arad 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Arad

Nota 8.6 din 10 pe baza a 5 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Arad

 
     
 
 
 
     
 
 

Turism de agrement in Arad si imprejurimi

Caracteristicile geografice ale zonei in care este situat Municipiul Arad, au favorizat existenta unor variate zone de agrement:

Strandul Neptun - este am plasat in bucla Muresului, unul dintre cele mai frumoase locuri de agrement de acest gen din tara. Strandul ocupa o suprafata de peste 20 hectare de verdeata, incluzand bazine de inot, terenuri de sport, locuri de joaca pentru copii, cluburi, discoteci, peste 1500 de cabine si 300 de casute tip camping.

Faleza Muresului - unde se afla Parcul Copiilor si Parcul Eminescu, Parcul Europa si unde au loc festivitati cu ocazia Zilei Europei, terenuri de sport, locuri de joaca pentru copii.

Paduricea - situata in apropierea Pietei Podgoria. La sfarsitul secolului al XIX-lea, zona verde era mult mai intinsa, lacul natural de aici fiind inconjurat de o mica padure.

Padurea Ceala - este situata la 2 km de Arad si se intinde pe o suprafata de 1560 ha, fiind unul din locurile preferate ale aradenilor pentru petrecerea timpului liber. Tot aici se afla si Lacul Moltaret. Un loc deosebit de pitoresc este Insula Mures, situata la marginea sudica a padurii. Pe insula formata de albia principala a raului Mures si de un brat lateral al acestuia, se afla numeroase case de odihna si cabane.

Padurea Vladimirescu - situata in apropierea comunei cu acelasi nume, la o distanta de 7 km de Arad Este o zona cu vegetatie si fauna specifica padurilor de lunca.

Podgoria Minis-Maderat - situata la aproximativ 30 km de Arad, la poalele Muntilor Zarand. Este o zona cu bogata traditie viticola, cu lacuri de agrement si pescuit, cetati medievale, muzee si vechi lacase de cult. De aici pornesc si numeroase trasee marcate catre creasta si vaile Muntilor Zarand.

Strandurile termale - situate in Curtici, Macea, Sofronea sau Dorobanti si aflate la o distanta de 25 km de Arad, unde sunt bazine cu apa geotermale ce atinge 58 de grade C.

Muntii si Pesteri in preajma Aradului

Muntii Codru Moma - pot fi considerati printre cele mai interesante zone turistice din Muntii Apuseni datorita unor peisaje remarcabile prin frumusetea si spectaculozitatea lor: abrupturi de sute de metri, imense paduri de foioase
Pesteri

Pestera Liliecilor - langa Moneasa, decorata feeric cu stalactite si stalagmite de toate marimile, de aici izvorand paraul ce trece pe langa baza veche de tratament a statiunii Moneasa.

Pestera Cristalelor - formata din roca de calcar negru.

Rezervatii si monumente ale naturii

Bezdin - langa Pecica, rezervatie complexa cu o suprafata de 25 ha, de mare atractivitate fiind nufarul alb ce creste aici.
Parcuri dendrologice - Peris, cu stejari batrani de peste 600 de ani, Savarsin, Macea.

Vestigii istorice in Arad si imprejurimi | Cetati, monumente, Castele Arad

Cetatea de piatra - Siria 1331 - cu statut de cetate regala, printre ocupantii ei numarandu-se: Iancu de Munedoara, regele Sigismund de Luxemburg, despotul sarb George Brancovici, Matei Corvin, familia Bathory.
Cetatea de piatra Soimus - Lipova 1278.
Cetatea Agris - Agris 1400.
Fortareata Taut - Taut sec. XII, astazi ruine.
Cetatea Aradului - Arad sec. XVI.
Castelul Bohus - Bohus, construit in stil neoclasic sec. XIX, gazduieste colectia Ion Slavici si Emil Montia.
Castelul Brazii - Brazii, construit in stil neoclasic 1800.
Castelul Bulci - Bulci, sau "Mocioni" sec. XIX.
Castelul Conop - Conop sec. XVIII, locuit mai multe decenii de Stefan Cicio Pop.
Castelul Curtici - Curtici 1769.
Castelul Soimos - Lipova.
Castelul Macea - Macea, insotit de o frumoasa gradina botanica.
Castelul Savarsin - Savarsin 1870, fost domeniu regal.
Castelul Sira - Galsa-Siria sec. XVII, construit in stil baroc.

Edificii religioase in Arad si imprejurimi

Manastirea Hodos - Bodrog-Bodrogul Nou 1177, unul dintre cele mai vechi monumente de acest gen din Romania, aici gasindu-se valoroase picturi, numeroase manuscrise si alte piese muzeistice.
Biserica sarbeasca - Arad 1698, construita in stil baroc.
Capela "Sf.Florian" - Arad 1752.
Biserici din lemn - Buceava, Grosii Noi, Halmagiu, Savarsin.
Biserica ortodoxa voievodala - Halmagiu sec. XIV.
Biserica ortodoxa - Lipova sec. XIV.
Manastirea "Sf. Simion" - Arad Gai 1760-1762.
Manastirea franciscana - Lipova 1756.

Monumente istorice Arad

Monumentul ostasilor romani Arad, ridicat in memoria celor care si-au dat viata pentru eliberarea de sub dominatia fascista.
Monumentul eroilor Paulis, unde s-au dat lupte crancene in al doilea razboi mondial intre trupele romane si cele germane.

Etnografie si folclor Arad

p>Una dintre cele mai renumite zone etnografice din tara noastra o reprezinta "Tara Zaradului" de pe aceste meleaguri, unde se conserva piese de mare valoare si originalitate. Cateva localitati marcante in acest domeniu sunt:
Batsa port popular si ceramica.
Barzava centru de ceramica.
Birchis-Capalnas ceramica rosie si laibare.
Buteni port popular: costume in care predomina rosu si negru, sube, cojoace.