Cazare Curtici | Oferte turism Curtici | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Curtici | Accommodation Curtici

Oferte Cazare Curtici | Accommodation Curtici | Orasul Curtici obiectiv turistic | Informatii utile Curtici
Cazare Romania > Crisana > Judetul Arad > Cazare Curtici


 
 

Cazare Curtici

Oferte Curtici 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Curtici, Str. Matei Basarab, nr. 8

Situată în Curtici, Pensiunea Mario are un bar, lounge comun, grădină și WiFi gratuit în întreaga proprietate. Toate camerele au bucătărie și baie privată. Parcarea privată este disponibilă la un cost suplimentar. Camerele au TV cu ecran plat și canale prin cablu, dulap, cuptor...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 2 stele Vezi pe Harta

Cazare Curtici, Str. Metianu, Nr 22 A

Complex Baile Curtici dispune de piscina si restaurant si este inconjurat de o frumoasa gradina. Unele bungalowuri dispun si de aer conditionat. Este inchis pe perioada iernii.

Informatii
 
     
 
 

Orasul Curtici este situat in partea de vest a Romaniei, in imediata apropiere a frontierei de stat cu Ungaria. Fata de coordonatele gepgrafice, comuna este situata la 46gr 21" 20" latitudine nordica si la 21gr 18" 22" longitudine estica, deci, cu aproximativ 1grad mai spre est fata de extremitatea vestica a tarii.

Asezarea in latitudine ne arata ca localitatea este situata in zona de clima temperata, iar asezarea in longitudine incadreaza comuna matematic in al doilea fus orar fata de meridianul Greenwich, respectiv in extremitatea lui estica. Totusi, conventional, comuna face parte din al treilea fus orar, in care este situata ce a mai mare parte a teritoriului tarii si a fost adoptat pentru intreg intinsul tarii.

In functie de acest fus orar se da ora oficiala. In ultimii ani ora oficiala se decaleaza inainte sau inapoi cu o ora. Calculand geografic ora locala, constatam ca Soarele ajunge deasupra meridianului Curticiului abia la ora 12 si 31 minute. Deci, real, cand bate gongul ora 12 (ora oficiala), la Curtici este doar ora 11 si 29 minute.

Din hartile privind asezarea orasului Curtici in cadrul judetului, reiese ca Curticiul se afla in partea de nord a judetului Arad. Departarea de resedinta Arad, centru administrativ al judetului, este de 17 km.

La nord, Curticiul se invecineaza cu Ungaria si comuna Macea, la est cu satul Andrei Saguna, la sud cu hotarul satului Sampaul si Sofronea, iar la vest cu hotarul Dorobanti. Aceasta asezare in zona de frontiera, cat si legaturile cu orasele mari cum sunt Aradul, Timisoara, Oradea, ne favorizeaza, unele din ramurile economiei dezvoltate in ultima vreme fiind legate si de asezarea favorabila.