Cazare Nadlac | Oferte turism orasul Nadlac | Vama Nadlac Cazare Hoteluri Pensiuni Vile

Cazare Nadlac | Orasul Nadlac obiective turistice | Harti Nadlac | Accommodation Nadlac
Cazare Romania > Crisana > Judetul Arad > Cazare Nadlac


 
 

Cazare Nadlac

Oferte Nadlac 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Nadlac, DN7, km 13, Intersectia drumurilor Semlac - Pereg

Pensiunea Rodica , este amplasata pe DN7 (E68), km 13, Nadlac - Arad la intersectia drumurilor spre Semlac si Pereg. Pensiunea Rodica se afla la o distanta de 13 Km de Nadlac si 27 km de Arad. Locatia va ofera cazare in camere matrimoniale si apartament. Mic dejun la cererea clientilor. Va asteptam cu drag!

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Nadlac, Str. Principala, nr. 1

Hotel Jackson ofera gazduire in 20 camere cu pat matrimonial, 6 camere cu doua paturi si 2 camere cu 4 paturi. Spatiile de cazare dispune de urmatoarele facilitati: aer conditionat, tv, telefon cu acces international, minibar, acces internet, seif.

Informatii
 
     
 
 

Orasul Nadlac prezentare

Orasul Nadlac este situat in vestul Romaniei, la nord de raul Mures si la granita cu Ungaria, fiind unul din cele mai importante puncte de trecere a frontierei. Administrativ apartine judetului Arad.

Avand o populatie de 8.154 locuitori din care aproximativ o jumatate este de origine slovaca, in Nadlac traieste cea mai mare comunitate slovaca de pe teritoriul Romaniei.

Scurt istoric Nadlac

Prima mentiune documentara a Nadlacului, vizeaza anul 1192, sub denumirea de Noglok.

In anul 1313 apare pomenit in testamentul lasat de Egyed de Monoszlo. In 1474 regele Matei daruieste mosia Nadlac, familiei Jaksici., feudali sarbi. La 1555 se instaureaza pentru un timp indelungat stapanirea turca.

In 1752 asezarea este ridicata la rang de oras. La 1803 se stabilesc aici colonisti slovaci, venind din Tothklomos (Ungaria) si din Slovacia centrala.

La 1 Decembrie 1918, o delegatie nadlacana participa la Marea Adunare Nationala din Alba Iulia, Nadlacul unindu-se cu Romania.

Situare geografica Nadlac - Caracteristici climatice Nadlac

Orasul Nadlac se afla exclusiv la campie, facand parte din Marea Campie de Vest. Din punct de vedere hidrografic orasul Nadlac se afla langa raul Mures, un important bazin hidrografic care trece si granita in Ungaria unde se varsa in Tisa.


Clima este continental-moderata, cu influente sub-meditareneene, cu temperaturi medii multianuale ce oscileaza intre 10-12oC. Media multianuala a precipitatiilor se situeaza intre 560-580 l/m2.