Cazare Lipova | Oferte turism Lipova | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Lipova | Accommodation Lipova

Oferte Cazare Lipova 2022 | Accommodation Lipova | Orasul Lipova obiectiv turistic | Informatii utile Lipova
Cazare Romania > Crisana > Judetul Arad > Cazare Lipova


 
 

Cazare Lipova

Oferte Lipova 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Lipova, Strada Morilor, Nr. 257

Motelul Ana Maria Magdalena dispune de 22 locuri de cazare in camere single, double, tripla un apartament si de sala de conferinta de 20 locuri. Camerele sunt dotate cu clima, baie cu cada, minibar, telefon, internet, parcare supravegheata video, room service, posibilitatea de a plati cu cardul. Restarantul motelului ofera o gama larga de produse...

Informatii
7.8 Nota

Vezi pe Harta

Cazare Lipova, Strada Detasamentul Paulis, Nr. 33,

Informatii
 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Lipova

Nota 7.8 din 10 pe baza a 1 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Lipova

 
     
 
 
 
     
 
 

Orasul Lipova este situata in sudul judetul Arad, si este alcatuit din reuniunea a trei vechi localitati: Radna si Soimos, pe malul drept al Muresului, si Lipova pe malul sting al acestuia.

Orasul Lipova este situat la 34 km est de municipiul Arad, la o distanta egala de extremitatea vestica a judetului, Nadlacul, si cea orientala, Zamul, la contactul Muntilor Zarandului cu Dealurile Lipovei. Orasul are o populatie de 11.246 locuitori.

Obiective turistice din zona orasului Lipova:
- Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului , la a carei ridicare a contribuit, potrivit traditiei, si domnul Tarii Romanesti, Basarab I
- La Ruga, monument de piatra si marmura ridicat in anul 1933. Aminteste de miscarile populare din anul 1744, indreptate impotriva unirii cu Roma si impotriva stapanirii habsburgice
- Vechea scoala romaneasca, construita in prima jumatate a secolului al XIX-lea; cuprinde elemente de stil baroc
- Bazarul turcesc dateaza din perioada celei de a doua stapaniri otomane si impresioneaza prin dimensiuni. Fatada cuprinde 8 pilastri cilindrici legati intre ei prin arcade, ce strajuiesc un larg pasaj comercial. Central, constructia este dominata de un frontispiciu triunghiular.
- Castelul Misici, construit in secolul al XIX-lea, gazduieste astazi Muzeul Orasenesc Lipova. Alaturi de numeroasele obiecte de arta feudala si de o colectie de carti romanesti vechi, muzeul cuprinde si colectiile de arta ale Eleonorei Costescu si ale lui Vasile Varga.
- Statiunea balneo-climaterica Lipova situata la o distanta de 3 km de centrul orasului, pe cursul paraului Sistarovat. Baile sunt recomandate pentru afectiuni ale tubului digestiv si afectiuni cardio-vasculare
- Manastirea Sfanta Maria Radna a fost ridicata in mai multe etape. Inceputurile acestui sfint lacas se leaga de ordinul calugarilor franciscani, care au intemeiat-o in jurul anului 1551. Biserica, inceputa in anul 1756 si finalizata 26 de ani mai tarziu, se remarca prin altarul de marmura de Carrara pe care este asezata icoana Sfintei Marii. Īn spatele acesteia poate fi admirata lucrarea lui I. Roskovics, Buna Vestire.
- Cimitirul eroilor
- Cetatea Soimos, atestata documentar pentru prima data in anul 1278, a fost ridicata in centrul unui cnezat romanesc. Īnspre finele primei jumatati a secolului al XIV-lea a fost reconstruita de Iancu de Hunedoara. Elementele renascentiste apartin secolui urmator cand, vremelnic, cetatea a devenit resedinta principelui Transilvaniei.
- Biserica Buna Vestire, ridicata in secolul al XVIII-lea; pictura murala a fost realizata de catre Nicolae Popescu