Cultura Orasului Brasov | Evenimente Culturale Brasov

Orasul Brasov | Cultura Orasului Brasov | Noaptea Muzeelor Brasov
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Brasov > Cazare Brasov > Cultura Brasov


 
 

Cultura Brasov

Oferte Brasov 2023 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Brasov

Nota 8.3 din 10 pe baza a 31 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Brasov

 
     
 
 
 
     
 
 

  Cultura BrasovCULTURA BRASOVEvenimente Culturale

  TEATRUL "SICA ALEXANDRESCU" BRASOV

  ISTORIC

  Teatrul Sica Alexandrescu Brasova luat nastere in decembrie 1946 sub denumire transformata ulteriorin Teatrul de Stat, pentru ca din 1968 regizorul SicaAlexandrescu - pe atunci directorul institutiei - sa-imodifice titulatura in Teatrul Dramatic. Din1994, cinstind memoria marelui redgizor si mentor, teatrul primestedenumirea Sica Alexandrescu.

  Fiind un teatru de repertoriu (realizeaza in jurde 6 - 8 premiere pe an), in prezent isi desfasoara activitateaintr-un edificiu modern inaugurat in 1959, care dispune de douasali: sala mare cu 750 de locuri si sala mica Studio "82 (inauguratain 1982) cu o capacitate variabila intre 40 - 60 locuri.

  Pana in 1989, teatrul a dispus si de o sectiede teatru de papusi, sectie ce figureaza la ora aceasta ca institutiede sine statatoare - Teatrul de papusi Arlechino.

  REPERTORIU

  In 53 de ani de activitate, s-au montat aici peste360 de piese cuprinse in dramaturgia clasica si contemporana,romaneasca si straina. Goldoni, Schiller,Shakespeare, Ibsen, Labische,Lope de Vega, Marivaux, Caragiale,Alecsandri, Sebastian, G.Ciprian, D.R.Popescu, Marin Sorescu, Dumitru Solomon, Albee, H. Pinter, Bulgakov, O"Neill.

  In perioada imediat urmatoare teatrul prezintaun turneu de sase spectacole ale ultimelor stagiuni (Canaliiledupa Ben Jonson; Santaj de Liudmila Razumovskaia; Iubiri neterminate de Paul Emond; Tartuffede Moliere; Marat - Sade de Peter Weiss; Cui i-e frica de Virginia Woolf? de Edward Albee).

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Pensiunea Floarea Soarelui Brasov

Cazare Pensiunea Floarea Soarelui Brasov | Prezentare Brasov Floarea Soarelui Pensiunea | Poze Brasov Pensiunea Floarea Soarelui
Clasificare Pensiunea Floarea Soarelui - 3 stele
250 LEI