Stadionul Silviu Ploiesteanu Brasov

Stadionul Silviu Ploiesteanu Brasov | Stadionul Tineretului
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Brasov > Cazare Brasov > Stadionul Silviu Ploiesteanu


 
 

Stadionul Silviu Ploiesteanu

Oferte Brasov 2023 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Brasov

Nota 8.3 din 10 pe baza a 31 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Brasov

 
     
 
 
 
     
 
 

Unul dintre cele mai vechi cluburi din Romania se afla la poalele Tampei si acesta este Fotbal Club Brasov, in actuala denumire. Cu o existenta de 71 de ani, istoria galben negrilor a parcurs un drum pe atat de zbuciumat, pe cat de interesant.

Stadionul Silviu Ploiesteanu - Tineretului Brasov

Anul cand s-a pus piatra de temelie a stadionului nu il mai stie nimeni, insa unele zvonuri dau ca punct de reper anul ’36. Pe atunci, stadionul era compus dintr-o mica tribuna, pista de atletism si gazon.

In anii ’60 stadionul prinde contur. Tribuna a II-a este inaltata, astfel marindu-se capacitatea arenei, in timp ce Tribuna I sufera modificari de ordin estetic. Tot atunci se renunta la pista de atletism pentru a se face un stadion exclusiv pentru fotbal.

Inceputul anilor ’70 aduce cu sine o serie de imbunatatiri stadionului. Astfel, i-au nastere cele doua peluze ale arenei. Peluzele au fost construite pe maluri de pamant, iar pentru aceasta operatiune s-au folosit sute de tone de pamant pentru a da o forma cat mai optima stadionului. Tot in jurul anilor ’70 se mareste si capacitatea Tribunei I, fapt ce va permite accesul mai multor suporteri la meciurile de fotbal. Marirea capacitatii Tribunei I s-a facut prin constructia unor grilaje de fier, care mai apoi au fost acoperite cu un strat de beton. Lucrarile la Tribuna I continua pe parcursul anilor ’70-80 pentru ca in final forma finala a tribunei sa fie aceasta pe care o stim in prezent.

Inceputul anilor ’90 aduce cu sine o cadere in paragina a stadionului. Nepasarea si neimplicarea oficialilor isi spunea cuvantul. Tribunele se degradau in fiecare zi din ce in ce mai mult, iar vestiarele jucatorilor erau intr-o stare precara.

Calificarea echipei in Cupa UEFA in anul 2001 a adus cu sine o serie majora de imbunatatiri. Este refacuta tencuiala Stadionului si sunt montate scaune la peluze, pana in acel moment doar Tribuna I si II beneficiau de acest lux. De asemenea se monteaza si actuala tabela de marcaj, astfel era inlocuita tabela manuala de marcaj dinspre FARTEC, tabela ce a indicat zeci de ani la rand victorile si infrangerile „stegarilor”.

Revenirea in primul esalon fotbalistic a echipei dupa trei ani de exil in mocirla Diviziei B, stadionul sufera modificari majore. In vara anului 2008 se renunta la peluza dinspre FARTEC, lasand astfel loc liber viitoarei peluze pe schelet metalic, complet acoperite si cu vestiare noi pentru fotbalisti. Astfel, Tribuna I sufera cela mai mari modificari: este inlocuit acoperisul vechi cu unul nou, mult mai mare si mai modern, scaunele de la tribuna oficiala vor fi demontate in locul sau urmand a se monta fotolii.

Vestiarele stadionului sunt modernizate, la fel si tunelul de intrare a jucatorilor pe terenul de joc. Vechile banci de rezerve sunt inlocuite cu unele moderne cu scaune de piele. Cu aceasta ocazie este schimbat si gazonul, care va beneficia intr-un final de un sistem de drenaj modern.

Ultima si cea mai importanta imbunatatire adusa stadionului o reprezinta instalatia de nocturna, astfel dupa mult timp de astepare brasovenii si-au putut incuraj favoritii sub lumina reflectoarelor.

O alta imbunatatire adusa stadionului o reprezinta sistemul de acces pe stadion. Astfel sunt montate trei statii de turnicheti, doua cu acces la Tribuna I si peluza, si o statie de acces spre Tribuna a II-a de pe strada Mihai Viteazul.

Ca o concluzie, anul 2008 este reprezentat de cele mai radicale modificari aduse stadionului, insa speram ca aceste modificari vor fi continuate, asa cum ne-a fost promis, adica va fi acoperita intreaga Tribuna I si va fi construita peluza dinspre FARTEC, urmand ca mai apoi sa fie demolata si peluza dinspre Autogara, in locul ei urmand sa apara o peluza identica cu cea dinspre FARTEC.

sursa: fcbrasovfans.ro

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Pensiunea Floarea Soarelui Brasov

Cazare Pensiunea Floarea Soarelui Brasov | Prezentare Brasov Floarea Soarelui Pensiunea | Poze Brasov Pensiunea Floarea Soarelui
Clasificare Pensiunea Floarea Soarelui - 3 stele
250 LEI