Festivalul International Cerbul de Aur 2022 Brasov

Festivalul International Cerbul de Aur 2022 Brasov
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Brasov > Cazare Brasov > Cerbul De Aur


 
 

Cerbul De Aur

Oferte Brasov 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Brasov

Nota 8.3 din 10 pe baza a 31 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Brasov

 
     
 
 
 
     
 
 

Cerbul de Aur 2018 - Istoria continua!

Cerbul de Aur este primul si cel mai mare festival international de interpretare din Romania.

Cu o traditie de jumatate de secol, de-a lungul careia a devenit un brand national si un veritabil ambasador al Romaniei, Festivalul Cerbul de Aur va avea editia cu numarul 18 in anul Centenarului Marii Uniri. Cu aceasta ocazie, TVR propune un format special al evenimentului, cu o Gala Aniversara, doua zile de concurs, Gala Festivalului si o Gala Centenara.

Festivalul va avea loc in perioada 29 august – 2 septembrie 2018. Evenimentul va fi transmis in direct si in exclusivitate de Televiziunea Romana

Mai multe detalii pe www.cerbuldeaur.ro

Evenimente anterioare

Festivalul international de muzica pop Cerbul de Aur 2009

Program 2009 Cerbul de Aur
Etapele preliminare de desfasurare a festivalului Cerbul de Aur 2009
22 aprilie - 30 iunie 2009 - inscrierea concurentilor romani si straini
Cerbul de Aur 2009 | Festivalul international de muzica pop Cerbul de Aur
02 - 03 iulie 2009 - preselectia concurentilor
04 - 06 iulie 2009 - anuntarea rezultatelor
07 iulie - 12 iulie 2009 - expedierea repertoriului romanesc pentru concurentii straini
15 iulie - 15 august 2009 - primirea negativelor si pozitivelor pentru melodiile din concurs
2 - 7 septembrie 2009 - desfasurarea concursului

Regulament Cerbul de Aur

I. Prevederi Generale

1. Festivalul International Cerbul de Aur este un eveniment artistic, cu frecventa anuala, ce cuprinde:

* concursul international de interpretare;
* recitalurile invitatilor;
* manifestarile adiacente festivalului;
* spectacole Tezaur - Coroana.

2. Organizatorul, Societatea Romana de Televiziune (SRTv), a elaborat prezentul regulament de desfasurare a concursului si hotaraste ca in etapa finala sa fie noua concurenti (participanti).

3. Pentru inscrierea la concurs, candidatii vor depune la Registratura SRTv din strada Ing. Ermil Pangratti sau vor trimite prin posta, pe adresa Societatea Romana de Televiziune Calea Dorobantilor, nr. 191, sector 1, Bucuresti un plic inchis, cu mentiunea Pentru Cerbul de Aur, care va contine:

* minimum doua piese muzicale, pe suport CD Audio, MD sau DAT, insotite de o fisa (playlist), care sa contina datele privind titularii de drepturi de autor / conexe ale caror creatii si interpretari se regasesc pe suport (compozitor, textier, aranjor, producator, interpret, instrumentist, dansatori etc.) - Anexa nr. 1;
* textele pieselor muzicale in cinci exemplare;
* 5 fotografii ale interpretului, diferite, pe suport electronic - JPEG 300dpi;
* mapa de presa a concurentului, un videoclip sau alte filmari reprezentative ale acestuia, pe suport DVD sau BETACAM SP, DIGIBETA, sau DV CAM, si alte materiale promotionale care sa ilustreze activitatea sa artistica;
* formularul de inscriere completat si semnat de catre titularii drepturilor de autor si drepturilor conexe, prin care acestia sunt de acord cu participarea in Festival si cu prevederile Regulamentului Festivalului (Anexa nr. 2);
* autorizarea / cesiunea (Anexa nr. 3), prin care titularul(ii) drepturilor de autor si conexe garanteaza detinerea si cesioneaza neexclusiv catre Televiziunea Romana, drepturile patrimoniale de autor si drepturile conexe aferente pieselor muzicale, pentru fixare, adaptare audiovizuala, radiodifuzare (inclus in Festival, in direct si / sau inregistrat), retransmitere, comunicare publica, inclusiv prin punerea la dispozitia publicului (internet, telefonie mobila, video streaming etc.), reproducere (inclus in Festival) si distribuire, pe teritoriul Romaniei si cel international, pe o perioada si pentru un numar nelimitat de utilizari.

4. Concursul va avea trei etape: Preselectie, Semifinale si Finala.

5. Premiile concursului sunt urmatoarele:

* Trofeul Cerbul de Aur - 10.000 Euro - premiu in bani + trofeu + diploma;
* Trofeul Cerbul de Argint - 7.000 Euro - premiu in bani + trofeu + diploma;
* Trofeul Cerbul de Branz - 5.000 Euro - premiu in bani + trofeu + diploma;
* Premiul Special al Juriului - 3.000 Euro - premiu in bani + placheta + diploma;
* Premiul Publicului - 3.000 Euro - premiu in bani + placheta + diploma


Program Cerbul de Aur 2009

Seara 1 - 2 septembrie
20.10 - deschidere Cerbul de Aur 2009 (Sistem, Baletul Art Focus International, Orchestra dirijata de Ionel Tudo, Aura Urziceanu, Doina Spataru, Monica Anghel, Paula Seling, Luminita Anghel, Delia, Nico, Nicola, Gabriel Cotabita, Marcel Pavel, Mihai Georgescu (Bere Gratis), Aurelian Temisan, Leo Iorga, Vlad Mirita, George Nicolescu.
21.30 - concurs Cerbul de Aur 2009, prima semifinala (Massimo Bertacci - Italia, Xonia - Australia, Roberto Meloni - Letonia, Geta Burlacu - Moldova, Raffaele - Belgia, Sergey Grigoryan - Armenia, The Marker - Romania, Nikolay Demidov - Rusia)
23.40 - recital HOT CHOCOLATE

Seara 2 - 3 septembrie
20.10 - spectacol deschidere seara a doua Cerbul de Aur 2009 (Sistem, Baletul Art Focus International)
20.45 - concurs Cerbul de Aur 2009, a doua semifinala (Olia Tira -Moldova, Marcela Garcia Cruz - Mexic, 4 Yuz - Turcia, Rolf Jr. - Estonia, Smadar Akray - Israel, Marios Tofi - Cipru, Jasmine - Romania, Ovi - Norvegia, Cao Fujia - China)
23.10 - recital HOLOGRAF

Seara 3 - 4 septembrie
20.10 - spectacol deschidere seara a treia Cerbul de Aur 2009 (Sistem, Baletul Art Focus International)
20.45 - concurs Cerbul de Aur 2009, a treia semifinala (Claudia Faniello - Malta, Emin Hasan - Azerbaidjan, Glen Vella - Malta, Laura - Finlanda, OriPiaf - Israel, Nadine - Romānia, Orlin Pavlov - Bulgaria, Antonino - Italia, Pasha - Moldova)
23.10 - recital DIRECTIA 5

Seara 4 - 5 septembrie
20.10 - finala concursului international Cerbul de Aur 2009
21.25 - recital VAMA

Seara 5 - 6 septembrie
20.10 - recital LOREDANA
21.10 - festivitatea de premiere, Gala Laureatilor
22.10 - recital STEVE VAI
22.45 - recital TIZANO FERRO

Seara 6 - 7 septembrie, folclor

20.10 - HORA SATULUI, spectacol extraordinar de folclor (Dumitru Farcas, Dumitru Zamfira, Sava Negrean Brudascu, Daniela Condurache, Matilda Pascal Cojocarita, Laura Lavric, Mioara Velicu, Cornel Borza, Florica Ungur, Leontin Ciucur, Ionut Fulea, Dinu Iancu Salajan, Victorita Lacatusu, Cristian Pomohaci, Mariana Deac, Gheorghe Turda, Anghelina Timis, Dumitru Dobrican, Florentina si Petre Giurgi, Aneta Stan, Gheorghe Turda, Carmen Chivu, Oana Lianu, grupul Teleormanul, Ana Pacatius, Tiberiu Ceia, Elena Jurjescu, Luca Novac, Andreea Voica, Cristina Gheorghiu, Gheorghita Nicolae, Niculina Stoican, Steliana Sima, Constantin Enceanu, Petrica Mātu Stoian, Ion Ghitulescu, Maria Loga, Ion Dragan, Constantin Lataretu, Viorica Macovei, Gelu Voicu alaturi de ansamblurile Doina Gorjului, Maria Tanase, Crisana, Timisul, Taraful Dor Romānesc, Lautarii din Teleorman, Rapsozii Botosanilor si Cerbul Carpatin)


Lista concurentilor la Cerbul de Aur 2009

1.Romania
Jasmine a facut parte din trupa OOPS. In 2007 a castigat premiul III pentru cea mai buna piesa si premiul special al juriului pentru cea mai buna voce in cadrul Festivalului International Discoveryfest organizat in Varna, Bulgaria.

Nadine este backing-vocal in trupa Loredanei Groza, Agurida. In 2003 a obtinut premiul I la concursul international Slavianskii Bazar, organizat in Belarus, iar in 2007 a colaborat cu trupa Voltaj.

Trupa The Marker s-a format in 2008 la initiativa lui Paul Mates si a lui Andrei Prodan. Ulterior acestora li s-au alaturat Octav Capota si Claudiu Ursache. Sunt castigatori ai finalei Global Battle of the Bands Romania, desfasurata la Bucuresti in octombrie 2008.

2.Finlanda
Laura Voutilainen este castigatoare a doua premii Emmy. A inregistrat noua albume, fiind premiata cu discul de platin?. De asemenea, a reprezentat Finlanda la Eurovision 2002.

3. Macedonia
Bojana Atanasovska este castigatoarea locului I la festivalurile: Makfest din Macedonia, Fantana Di Malme, festival aroman, si Marko Polo din Croatia.

4. Italia
Massimo Bertacci a ocupat primul loc la prestigiosul festival de la Cesme (Turcia), la Festivalul International Moskoj Uzel din Rusia si la Festivalul International Astana 2007 din Kazahstan.

Antonino Spadaccino a castigat in 2005 premiul Amicii si Discul de aur pentru primul sau single, Ce la faro. In 2006 a castigat premiul Lucio Battisti pentru cel mai bun cantaret.

5. Rusia
Nikolay Demidov a obtinut premiul Festivalului New Wave in 2005, distinctie care i-a fost inmanata de faimoasa cantareata Alla Pugachova. In 2009, a obtinut locul II la Festivalul International Discoveryfest, desfasurat la Varna, in Bulgaria.

6. Estonia
Rolf Jr. - actor, cantaret, fotomodel si are la activ nenumarate aparitii in tara sa natala, inclusiv in finala selectiei nationale pentru Eurovision 2008.

7. Ucraina
Alexander Fortado - este castigatorul selectiei nationale pentru Eurovision 2004, iar in 2008 di 2009, finalist al selectiei pentru concursul Novaya Volna.

8. Armenia
Sergey - numeroase premii nationale stau martore ale admiratiei fanilor si criticilor pentru artistul armean Sergey Grigoryan.

9. Azerbaidjan
Emin Hasan Desi pregatit pentru a deveni contabil, Emin a perseverat in a face exact ce-i place cel mai mult: sa cante.

10. Bulgaria
Orlin Pavlov impreuna cu trupa Kaffe au ocupat locul III la Cerbul de Aur in anul 2003.

11. Republica Moldova
Olia Tira - a colaborat cu artitti ai trupei Zdob si Zdub si cu Dan Balan Band.

Geta Burlacu - In 2008 a reprezentat Moldova pe scena Festivalului Eurovision cu piesa A century of love.

Pasha - A castigat multe premii in tara si strainatate

12. Belgia
Raffaele - Artist pop-latino-rock, asa cum se descrie, este un baietel cu o ghitara in mana, predestinat sa cante.

13. Cipru
Marios Tofi - a fost educat inca de la 8 ani in spiritul muzicii.

14. Australia
Xonia - este un performer plin de energie, distractiv si cu personalitate, care ofera o interfata carismatica si o muzica dance/pop fresh publicului ei.

15. Norvegia
Ovidiu Jacobsen - de origine romana, a reprezentat Norvegia la editia din 2005 a Festivalului Cerbul de Aur.

16. Israel
Smadar Akray este o artista israeliana foarte cunoscuta si apreciata in tara sa.

Ori Piaf este o cantareata foarte cunoscuta in Israel mai ales pentru reprezentatiile sustinute in fata unor personalitati de exceptie precum Primul Ministru si Presedintele tarii sale.

17. China
Cao Fujia - O stea in devenire in tara sa natala, Cao Fujia a studiat la Universitatea Suzhou, din provincia Jiangsu.

18. Malta
Claudia Faniello - Cantareata malteza Claudia Faniello se bucura de o popularitate crescanda, nu numai in tara ei, dar si in strainatate.

Glen Vella - Admirator infocat al parintilor sai, Glen si-a inceput cariera la 13 ani. Un artist popular in Malta, a participat la numeroase showuri televizate si isi imprumuta frecvent vocea pentru reclame si jingle-uri.

19. Mexic
Marcela Garcia Cruz - nascuta in San Luis, Mexic, si datorita pasiunii ei pentru muzica, Marcela devine parte a cunoscutei trupe Grupo Jeans.

20. Turcia
4Yuz - Aceasta este descrierea pe care producatorul a oferit-o pentru cei 4 talentati artisti.


Sursa: tvr.ro

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Pensiunea Floarea Soarelui Brasov

Cazare Pensiunea Floarea Soarelui Brasov | Prezentare Brasov Floarea Soarelui Pensiunea | Poze Brasov Pensiunea Floarea Soarelui
Clasificare Pensiunea Floarea Soarelui - 3 stele
250 LEI