Cultura Predeal | Muzee Festivale Organizatii artistice Predeal

Peisaj Cultural Predelean | Cultura in Predeal
Cazare Romania > Valea Prahovei > Judetul Brasov > Cazare Predeal > Cultura Predeal


 
 

Cultura Predeal

Oferte Predeal 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Predeal

Nota 9.2 din 10 pe baza a 31 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Predeal

 
     
 
 
 
     
 
 

Cultura Predeal

Asezata in centrul orasului statiune, Casa de Cultura Predeal se impune in peisajul urbanistic prin armonia arhitecturala a cladirii dar si prin activitatea cultural educativa si artistica, diversificata dupa optiunile atat ale tineretului cat si ale adultilor.

Fiind statiune monatana, orasul Predeal a fost declarat "orasal celor patru anotimpuri". In aceste sens, institutia de cultura isi propune in strategia de activitate actiuni si manifestari culturale permanente atat pentru predeleni cat si pentru turistii sositi la sfarsit de saptamana sau in concedii.

Acest locas de cultura a devenit, din 1996 Centrul de Cultura "Mihai Saulescu", dupa numele poetului-erou cazut in Primul Razboi Mondial.

Din obiectivele propuse si realizate in cadrul strategiei culturale, le putem desprinde pe cele mai importante: promovarea, cultivarea si valorificarea potentialului artistic al tineretului si copiilor, prin organizarea unor cursuri, cercuri si formatii artistice ale caror activitati sunt conduse de profesionisti: profesori, actori, dansatori, artisti lirici, artisti plastici.

Cercuri artistice

  • creatie literara
  • pictura si grafica
  • dans modern si de societate
  • pian si chitara

Cursuri

  • arta actorului
  • design vestimentar
  • limbi straine (germana,franceza)
  • educatie civica
  • educatie juridica


S-au organizat simpozioane, mese rotunde, colocvii de istorie cu prilejul comemorarii unor evenimente deosebite din istoria neamului la care au participat profesorii universitari dr.Ioan Vlad, de la academia de aviatie Henry Coanda Brasov, prof. Vasile Oltean, directorul muzeului Prima Scoala Romaneasca, din Scheii Brasovului, prof. Emilia si Corneliu Bota de la liceul Mihail Saulescu.


O manifestare de mare prestigiu a avut loc in luna iulie a anului 1997, Festivalul filmului turistic international, in cadrul caruia, timp de trei zile, s-au proiectat filme turistice din 80 de tari, printre care Italia, Franta, Austria, Cehia, Elvetia, Germania, Romania.

Spectacolele de divertisment si teatru pentru copii si tineret au fost in permanenta pe agenda de lucru a institutiei.
Din peisajul cultural predelean nu au lipsit expozitiile de pictura, pictura pe sticla, sculptura totemica, artizanat, pictura naiva, arta fotografica.

Au expus membrii ai Asociatiei Artistilor Plastici din Romania ca: Theodor Mihalteanu, Theodor Ristache, Ion Saculeanu (Predeal), Boytor Arpad, Alexandrina Mihailescu-prof. universitar cu expozitii in Franta, Germania, Italia.

Centrul de Cultura e deschis in 15 ianuarie 2000, "Anul universitar Eminescu", prilej cu care, pe parcursul intregului an, s-au organizat recitaluri de muzica si poezie, seri literare, simpozioane, la care si-au dat concursul oameni de cultura si arta, actori, regizori, solisti lirici de la teatrele din Brasov.


Manifestarile au culminat cu simpozionul "Sus, pe creste, un LUCEAFAR",cu participarea unor cunoscuti eminescologi: prof. Petre Popescu Gogan, prof. dr. Theodor Codreanu de la Uniunea scriitorilor din Iasi, prof.dr. Claudiu Voiculescu de la Uniunea scriitorilor Bucuresti si Dimitrie Vatamaniuc de la Muzeul literaturii din Bucuresti.

Ca urmare a acestui reviriment cultural, la initiativa d-lui primar Mihail Vastea, un grup de profesori de la liceul Mihail Saulescu au pus bazele Societatii Academice "Romania Juna" -Viena 1871- Predeal, Romania 2001, in amintirea societati cu acelasi nume infiintata in anul 1871 de studentii romani aflati la studii la Viena.


Impreuna cu C.I.P.T. Predeal s-au organizat activitati distractive atat un in sezonul estival cat si in cel de iarna, in taberele de elevi de pe malul Timisului precum si la cabanele din imprejurimi:"Fulg de nea", "Babarunca", "Susai", "Plaiul foii" si "Clabucet sosire".

In cadrul liceului si prin Casa de Cultura a fost infiintat cercul literar "Tinere talente", cu reale valori, cerc ce a editat si revista "Promisiuni", care are deja cinci aparitii de mare succes, cu poezii semnate de viitoare condeie lirice in poezia romaneasca.

Sunt nume ce trebuie evidentiate, ca ale profesorilor Emil Kosch, Eudochia Bogdan, Anca Maranciuc, Corneliu Bota, care, prin aportul adus, au reusit sa permanentieze legatura dintre liceu si Casa de Cultura, contribuind astfel la cresterea valorilor educationale si a prestigiului acestui lacas al culturii.

Datele continutein sectiune Predeal au fost adunate cu ajutorul CIPT Predeal.Fara acordul lor nu puteti folosi aceste date.
 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Hotel Piemonte Predeal

Cazare Hotel Piemonte Predeal | Prezentare Predeal Piemonte Hotel | Poze Predeal Hotel Piemonte
Clasificare Hotel Piemonte - 4 stele
0