Localizare Predeal | Statiunea Predeal | Harta Predeal

Statiunea Predeal | Localizare Predeal | Asezare geografica | Harta Predeal | In Predeal
Cazare Romania > Valea Prahovei > Judetul Brasov > Cazare Predeal > Locatie


 
 

Locatie

Oferte Predeal 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Predeal

Nota 9.2 din 10 pe baza a 31 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Predeal

 
     
 
 
 
     
 
 

Orasul Predeal este asezat in partea sudica a judetului Brasov, la limita cu judetul Prahova, la cumpana apelor dintre bazinele Prahovei si Timisului, Predealul este situate la altitudinea de peste 1000m, numarandu-se printe localitatile urbane cu cea mai mare altitudine.

La sud se margineste cu orasul Azuga, la sud-vest cu orasul Busteni, la nord-vest cu orasul Rasnov, la nord cu teritoriul orasului Brasov, iar la nord-est cu teritoriul orasului Sacele.

Astazi orasul Predeal formeaza un singur trup sub forma depoligon regulat cu 10 laturi, pe o suprafata de 5839 ha, care se intindede la sud la nord pe o lungime de 6 km, iar de la est la vest pe o intindere de 15 km, suprafata locuita fiind de 78,047 mp si in continua crestere.

In trecut vatra satului era cartierul malul Ursului si se intindea de la hotarul dinspre Azuga pana la manastirea Predealului, unde calea ferata taia soseaua nationala Bucuresti-Brasov.

De la manastire spre nord, aproape de Valea Joitei, zona era populata de protejatii manastirii, improprietariti in baza legii agrare a lui Alexandru Ioan Cuza, din 1864.

Spre nord, de la valea Joitei pana la actualul hotel Carmen s-au ridicat vile din anul 1897, cand casa regala vindea aceste loturi.

Salba de munti ce inconjoara Predealul este formata din Piatra Mare, 1843 m, la nord, Garbova, cu varful Neamtu, 1923 m, la sud-vest si Postavarul, 1799 m, la nord-vest.


Intre masivele Postavarul si Piatra Mare, la nord, si masivele Bucegi si Garbova/Baiului la vest si est, se distinge o regiune mai joasa, cu altitudine de 1000-1400 m, care fata de reliefu inalt inconjurator este inclinata spre vest, catre sesul Barsei.

Datele continute in sectiune Predeal au fost adunate cu ajutorul CIPT Predeal.
Fara acordul lor nu puteti folosi aceste date.
 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Hotel Piemonte Predeal

Cazare Hotel Piemonte Predeal | Prezentare Predeal Piemonte Hotel | Poze Predeal Hotel Piemonte
Clasificare Hotel Piemonte - 4 stele
0