Obiective turistice Predeal | Trasee turistice | Partii de schi Predeal | Ski si Partii de ski Predeal

Trasee turistice | Obiective turistice Predeal | Schi partii de ski Predeal | Vacanta Predeal
Cazare Romania > Valea Prahovei > Judetul Brasov > Cazare Predeal > Obiective Turistice Predeal


 
 

Obiective Turistice Predeal

Oferte Predeal 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Predeal

Nota 9.2 din 10 pe baza a 31 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Predeal

 
     
 
 
 
     
 
 

I. Urcand serpentinele Timisului de Sus spre Predeal esti intampinat intr-o tacere istorica de imaginea sobra a unor cruci fara inscriptii asezate intr-o incolonare militaroasa si nu poti sa nu te opresti pentru a-ti trage adanc rasuflarea.
Sunt aici ingropati eroii neamului, care, pe meleagurile Predealului, au stropit cu sangele jertfei pamantul nedezrobit al tarii, in primul razboi mondial. Un obelix sobru, un zid protector de forma romboidala si o inscriptie simpla: "Eroii neamului 1916" te obliga sa afli ca aici s-au petrecut evenimente mari.

II. Iesind din Predeal spre Azuga, inainte de a trece podul spre Paraul Rece, pe Valea Rasnoavei, traseul turistic (pe DN 73A) ofera posibilitatea cunoasterii unui alt cimitir al eroilor, unde, alaturi de cativa soldati nemti, cazuti pe aceste locuri, isi dorm somnul de veci numerosi eroi ai neamului nostru, cazuti in luptele de la Predeal in 4-25 Sept 1916.
Atunci cand trupele inamice infiltrate pe Valea Rasnoavei cautau sa ajunga in zona Schitului Predeal pentru a slabi rezistenta trupelor romane de la gara Predeal si de pe Cioplea, timp de 20 de zile, cei ce odihnesc in acest cimitir le-au zadarnicit planul.
In memoria lor s-a ridicat un monument masiv din piatra, in care se afla o firida unde este sapata inscriptia: "Aici odihnesc soldatii cazuti in luptele din jurul Predealului in 1916". Doua troite sculptate in lemn sunt plasate pe laturile din spatele cimitirului. In dreapta se afla mormintele eroilor romani, iar in stanga ale celor austrieci, maghiari si germani.
Degradat de intemperii, monumentul a fost reconstruit de Societatea "Cultul Eroilor" in 1938, la 20 ani dupa terminarea razboiului .

III. In piata garii intalnim Monumentul Eroilor, ridicat tot in memoria ostasilor care au cazut la datorie pe aceste meleaguri in Primul Razboi Mondial.
Realizat in bronz si marmura de sculptorul C-tin Baraschi , monumentul este inaltat pe un soclu placat recent cu marmura, reprezentand 3 ostasi, unul plecat asupra mitralierei, altul ranit, iar cel din moijloc cu capul ridicat si pumnul strans, sugerand darzenia pe care ostasii au dovedit-o in apararea gliei strabune.

Pe soclul alb, un basorelief in bronz, reda luptele de la gara si atacarea unui tren.

Datele continute in sectiune Predeal au fost adunate cu ajutorul CIPT Predeal.
Fara acordul lor nu puteti folosi aceste date.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Hotel Piemonte Predeal

Cazare Hotel Piemonte Predeal | Prezentare Predeal Piemonte Hotel | Poze Predeal Hotel Piemonte
Clasificare Hotel Piemonte - 4 stele
0