Biserici Bucuresti | Lacase de cult Bucuresti | Manastiri si biserici Bucuresti

Manastiri si Biserici in Bucuresti | Lacase de cult Bucuresti




Cazare Romania > Muntenia > Judetul Bucuresti > Cazare Bucuresti > Biserici Bucuresti


 
 

Biserici Bucuresti

Oferte Bucuresti 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Bucuresti

Nota 8.9 din 10 pe baza a 25 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Bucuresti

 
     
 
 
 
     
 
 

Biserici Bucuresti | Lacase de cult Bucuresti

Biserica Patriarhiei Romane

In timpul domniei voievodului Constantin Serban Basarab incepe constructia Bisericii Patriarhiei care se va finaliza mult mai tarziu de un urmas al sau, Radu Leon, in 1668.
Biserica Patriarhiei poarta hramul "Sf. Imparati Constantin si Elena". In 1669, voievodul o ridica la rangul de Mitropolie a tarii, iar colinei pe care este amplasata bucurestenii ii vor spune Dealul Mitropoliei.
Mitropolia este o copie mai mare a bisericii lui Neagoe Basarab de la Curtea de Arges
Racla de argint a Sf.Dimitrie Basarabov in care odihnesc moastele acestuia este bunul cel mai de pret al Mitropoliei.


Biserica Stavropoleos

Situata in spatele fostului Palat al Postelor (actualul Muzeu National de Istorie), biserica a fost ridicata de un calugar grec, pe nume Ioanichie. Este un lacas cu cele mai reprezentative si excelente influente ale artei brincovenesti tarzii.

Biserica Curtea Veche a fost ridicata intre anii 1545-1547 de catre domnul Mircea Ciobanul. Reprezinta cel mai vechi edificiu religios din Bucuresti.

Biserica Marcuta - vechi monument istoric (1586-1587)

Manastirea Mihai Voda a fost ctitorita de marele voievod Mihai Viteazul, intre anii 1589-1591.

Manastirea Radu Voda, ctitoria lui Alexandru, fiul lui Mircea Ciobanu, in 1586, a fost incendiata de turcii care se retrageau din fata ofensivei lui Mihai Viteazul. Manastirea a fost refacuta in timpul domniei lui Radu Mihnea.

Manastirea Plumbuita - lucrarile au inceput in timpul lui Petru Voda cel Tanar (1559-1568) si s-au incheiat in vremea lui Mihnea Turcitul. Manastirea cuprinde Biserica, Turnul Clopotnita, Chiliile si Casa Domneasca.

Manastirea Antim a fost ridicata intre anii 1714-1715 de catre mitropolitului de origine gruzina Antim Ivireanu, personalitate culturala marcanta din timpul domniei lui Constantin Brancoveanu.

Manastirea Snagov se afla pozitionata la 40 de km de Bucuresti. Este atestata documentar inca de la sfarsitul sec. XIV, cand se presupune ca a fost ridicata de Vlad Tepes (1456-1462). Actuala biserica dateaza din sec. XVI si este un monument reprezentativ pentru arhitectura evului mediu. In acest loc s-a infiintat, la sfarsitul sec. XVII, unul dintre primele centre tipografice ale Tarii Romanesti.

Manastirea Cernica situata la 25 de km de Bucuresti dateaza din sec. XIX. Cladirea manastirii detine un muzeu cu valoroase si vechi obiecte de arta si cult.

Manastirea Caldarusani, ctitorie a lui Neagoe basarab, intre 1637-1638, detine o colectie muzeala de opere de arta veche si picturi de N. Grigorescu. Manastirea este situata la 40 de km de Bucuresti.


 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Hostel Venus Bucuresti

Cazare Hostel Venus Bucuresti | Prezentare Bucuresti Venus Hostel | Poze Bucuresti Hostel Venus
Clasificare Hostel Venus - 2 stele
80 LEI