Parcuri Bucuresti | Parcul Herastrau | Gradina Cismigiu Bucuresti | Parcul tineretului

Parcuri Bucuresti | Zone de relaxare si Divertisment in Bucuresti | Parcuri Cismigiu Herastrau




Cazare Romania > Muntenia > Judetul Bucuresti > Cazare Bucuresti > Parcuri Bucuresti


 
 

Parcuri Bucuresti

Oferte Bucuresti 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Bucuresti

Nota 8.9 din 10 pe baza a 25 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Bucuresti

 
     
 
 
 
     
 
 

Gradina Cismigiu Bucuresti | Parcuri si locuri de recreere in Bucuresti

Este amplasata pe un teren mastinos cu multe balti, cu izvoare subterane care nu seaca niciodata, a fost creata de arhitectul peisagist Carl F.W.Meyer in anul 1843.
Incepand din anul 1851 se aduc in zona zeci de mii de care de pamant si se realizeaza noi plantatii cu plante aduse de la Viena – platani, frasini pletosi, aluni, peri, meri decorativi, liriodendroni, magnolii. Inaugurarea a avut loc pe 22 martie 1860.
O parte a gradinii Cismigiu a fost cedata pentru deschiderea Bulevardului Regina Elisabeta (1878-1884).Suprafata actuala a Gradinii Cismigiu este de aproximativ 14 ha.

De-a lungul aleilor au fost plantate specii arborescente pentru a apara publicul de caldura verii bucurestene si de praful orasului. Zonele de promenada sunt reprezentate de alei largi, drepte sau sinuoase. Pentru odihna au fost prevazute colturi izolate, linistite, cu banci comode.

Infatisarea actuala a gradinii este datorata arhitectului F.Rebhun, care a amenajat si lacul existent aici, in anul 1910. Pe timpul verii se pot face plimbari cu barca, iar pe timp de iarna lacul se transforma in patinoar.

Unicitatea Gradinii Cismigiu o regasim in conceptia si diversitatea materialului dendrologic , aici gasindu-se unele exemplare declarate “arbori ocrotiti”, printre care: Platanus x acerifolia; Picea excelsa inversa (molid rosu); Torreya nucifera - langa Grota; Torreya californica; Cedrus atlantica (pin rosu japonez).


Puncte de atractie in gradina Cismigiu:

Gradina de trandafiri, compusa din mici ziduri de piatra, pergole de lemn, lanturi de fier pentru a expune numeroase soiuri de trandafiri agatatori;
Rondul roman care este o platforma circulara cu diametrul de 20 m cu patru puncte de acces.
Coltul cu arbori si arbusti - cu frunze persistente iarna, de langa Liceul Gh. Lazar.
Coltul sahistilor;
Coltul copiilor - din jurul Lacului Cretulescu , amenajat cu mici elemente arhitecturale, podete, balustrade;
Izvorul lui Eminescu - situat la baza pantei dinspre B-dul Stirbei Voda;


Parcul Carol I | Parcuri Bucuresti

Proiectat in anul 1900 de catre arhitectul E. Redont, Parcul Carol I a fost inaugurat in anul 1906. Parcul a fost amenajat pe o veche plantatie de vie, fiind considerat la vremea respectiva printre cele mai frumoase parcuri ale orasului.
Parcul se intinde pe cca. 45 ha.Lacul de marime mica este traversat de un pod placat cu dale de marmura.
Borduri de Buxus sempervirens si rabate cu trandafiri incadreaza parterul central al parcului, avand de o parte si de alta alei cu aliniament de tei.
Ritmicitatea si marimea buxusului amplasat de-a lungul aleii centrale ofera parcului o inalta tinuta artistica.
Aleea centrala a parcului Carol I este amenajata in stil geometric, in restul parcului intalnindu-se un traseu cu alei sinuase, vegetatia fiind grupata astfel incat creaza imagini romantice.


Puncte de atractie in Parcul Carol I

Arenele Romane, amplasate periferic, cu o capacitate de 5.500 locuri in aer liber;
Muzeul Tehnic "Prof. Ing. Dimitrie Leonida" care a fost inaugurat in anul 1909 si reorganizat in anul 1954.
Un exemplar de Sequoia gigantea, arbore declarat monument al naturii.
Turnul lui Vlad Tepes, care adaposteste un rezervor de apa;
Monumentul soldatului necunoscut, adus in anul 1991 de la Marasesti;
Statuile "Gigantii", realizate de sculptorul Dumitru Paciurea;
Fantana Cantacuzino, monument de arta in stil neoclasic, construita in anul 1870, fiind decorata pe fatada si partile laterale cu basoreliefuri si placi de ceramica reprezentand cavaleri medievali si steme.


Parcul Circul de Stat | Parcuri Bucuresti

Amenajat in anul 1960, pe o suprafata de 26 ha, cu un relief aparte, realizat aproape in intregime artificial, Parcul Circul de Stat Bucuresti, a fost construit cu scopul de a scoate in evidenta cladirea Circului de Stat. Proiectul de amenajare al parcului a fost realizat de arhitectul Valentin Donose.
Peluzele largi createde la cladirea Circului pina la ochiul de apa, nelipsit din cadrul parcurilor bucurestene, coboara in panta lina. Taluzul lacului a suferit in timp modificari esentiale pentru a remedia aspectul de groapa pe care il prezinta lacul. Terasele proiectate in succesiune fac o trecere gradata intre cotele superioare ale terenului si circulatia din jurul lacului.

Pentru a crea un parc aerat, plantatia a fost distribuita liber, nota deosebita facand grupele de coniferi ce pot fi observate din tot parcul.
Sculpturile in arborii uscati realizate cu multa originalitate si imaginatie de artistul plastic C.Teodorescu prezinta un important punct de atractie al parcului.


Parcul Tineretului | Parcuri Bucuresti

Parcul Tineretului, situat la o distanta mica de centrul orasului, in zona denumita “Valea Plangerii”, are o suprafata de peste 80 ha.
Inca din anul 1935 exista o schita schita de sistematizare a acestei zone verzi, dar amenajarea efectiva a parcului a inceput in 1965 si lucrarile au durat pana in 1974.
Diferentele mari de nivel (pana la 16m) au necesitat o modelare a terenului pentru a se putea pune in valoare oglinda lacului.
Arhitectul Valentin Donose, proiectantul parcului a avut in vedere realizarea unei zone vaste de verdeata pentru odihna si recrearea populatiei din ansamblurile de locuinte din partea sudica a orasului.
In cuprinsul parcului a fost amplasata Sala Ioan Kunst Ghermanescu (fosta Sala Polivalenta) destinata unor actiuni culturale si competitiilor sportive.
Parcul dispune de mari suprafete de joaca pentru copii, spatii de odihna si un debarcader.


Puncte de atractie in Parcul Tineretului
Rozariu circular cu diametrul de 200 m , prevazut cu alei interioare dalat;
Un parter curbat , cu latime variabila , incadrat de alei cu platani conducand spre aleea dalata care domina privelistea.

Parcul Herastrau Bucuresti | Parcuri Bucuresti

Cel mai mare parc al Bucurestiului este Parcul Herastrau, situat in partea de nord a orasului pe o suprafata de cca. 110 ha.
Zona de amplasare a parcului inainte de 1930 reprezenta o zona mlastinoasa. Intre anii 1930-1935 zona este asanata, ocazie cu care s-a pus problema menajarii intregii suprafete ramase libere.
Proiectele pentru acest parc au fost facute de arhitectii Pinard si Rebhun, iar aleile au fost proiectate de arhitectul Octav Dobrescu. Compozitia vegetala deosebita este opera arhitectului Fr. Rebhun
Datorita dimensii apreciabile a parcului acesta a fost divizat in doua zone: una linistita rezervata pentru odihna si cultura ) si o zona destinata odihnei active, sportului si distractiilor (situate dincolo de lac).
In prima zona, cea a parcului Herastrau vechi, se afla doua teatre, doua pavilioane pentru expozitii, biblioteci, umbrar pentru lectura si sah, debarcadere, banci.
Partea destinata sportului si distractiilor a fost proiectata de catre arhitectul Visan si tehn. Mateescu, urmarind obtinerea unei uniuni armonioase intre cadrul natural si partea proiectata, tinandu-se cont si de arhitectura celeilalte zone a parcului. In aceasta zona sunt construite cabane, terenuri sportive, restaurante.


Puncte de atractie in Parcul Herastrau
Zona Expoflora, organizata pe o suprafata de 15 ha, in care an de an se realizeaza decoruri florale de o inalta maiestrie artistica;
Insula Trandafirilor, a carei compozitie are doua axe, una care deschide perspectiva catre Muzeul Satului si alta care face legatura cu restul parcului. Incepand cu 1 Iunie pana toamna insula este viu colorata de ghirlandele sinuoase de trandafiri ce contrasteaza armonios cu verticalitatea stalpilor de sustinere;
Gradina Japoneza, amenajata in anul 1998 cu sprijinul Ambasadei Japoniei in Romania si a Fundatiei Comemorative a Expozitiei Mondiale Japoneze;
Monumente si statui.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Hostel Venus Bucuresti

Cazare Hostel Venus Bucuresti | Prezentare Bucuresti Venus Hostel | Poze Bucuresti Hostel Venus
Clasificare Hostel Venus - 2 stele
80 LEI