Palate Bucuresti | Obiective turistice in Bucuresti | Palatul Cotroceni

Palate Bucuresti | Obiective turistice Bucuresti | Palate si muzee Bucuresti | Sala Palatului
Cazare Romania > Muntenia > Judetul Bucuresti > Cazare Bucuresti > Palate Bucuresti


 
 

Palate Bucuresti

Oferte Bucuresti 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Bucuresti

Nota 8.9 din 10 pe baza a 25 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Bucuresti

 
     
 
 
 
     
 
 
Palatul Cotroceni
Este o componenta a Muzeului National Cotroceni.Fondatorul palatului este vrednicul Print Serban Cantacuzino.
Din acest loc, vreme de trei secole, foarte multe de personalitati remarcabile au guvernat si au domnit peste destinele Romaniei.
Actualul Complex Muzeal Cotroceni pastreaza conceptia arhitecturala initiala, cea unitara, atat din punct de vedere compozitional cat si artistic.
Piesa centrala a Complexului o reprezinta Manastirea ridicata de Serban Cantacuzino la finele veacului al XVII-lea, o exceptionala marturie a artei si arhitecturii medievale romanesti, care de-a lungul timpului a suferit o serie de modificari care insa nu au lezat conceptia originala a cladirii.

Palatul Mogosoaia
Aflat la 14 km de Bucuresti, a fost construit in anul 1702, ca resedinta princiara de Constantin Brancoveanu. Arhitectura cladirii imbina elementele autohtone cu arta italiana. Parcul in care se afla amplasat palatul este decorat cu coloane, statui, garduri vii, arbusti, ce sporesc pitorescul locului. Palatul gazduieste un valoros muzeu de arta feudala brancoveneasca.

Palatul Ghica
Reprezinta un monument reprezentativ al stilului neoclasic din Tara Romaneasca. Palatul a fost ridicat de domnitorul Grigore Dimitrie Ghica in anul 1822.

Palatul Stirbei
Este construit in anul 1835, in stil neoclasic dupa planurile arhitectului francez Sanjouand. In prezent adaposteste Muzeul Ceramicii si Sticlei.

Palatul Sutu a apartinut marelui postelnic Costache Grigore Sutu. Constructia a fost realizata intre anii 1833-1834 si este tributara stilului neogotic, cu elemente de stil romanic In prezent adaposteste Muzeul de Istorie si Arta a Municipiului Bucuresti.

Palatul Universitatii - (1857-1869) constructie ridicata dupa planurile arhitectului Al. Orascu, ajutat in decorarea exteriorului de catre K. Storck, in care functioneaza cea mai veche institutie de invatamant superior din Bucuresti.

Palatul de Justitie - (1890-1895) construit in stilul Renasterii franceze.

Palatul Cantacuzino - (1898-1900) construit in stil baroc francez, gazduieste Muzeul George Enescu.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Hostel Venus Bucuresti

Cazare Hostel Venus Bucuresti | Prezentare Bucuresti Venus Hostel | Poze Bucuresti Hostel Venus
Clasificare Hostel Venus - 2 stele
80 LEI