Cazare Santimbru-Bai | Hoteluri Pensiuni Vile Santimbru-Bai | Accommodation Santimbru Bai

Statiunea Santimbru-Bai prezentare | Oferte de cazare Santimbru-Bai | Turism Santimbru-Bai
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Harghita > Cazare Santimbru Bai


 
 

Cazare Santimbru Bai

Oferte Santimbru Bai 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Vezi pe Harta

Cazare Santimbru Bai, Str. Targu Mures FN

Pensiunea Regina Padurii ofera 8 camere si dispune de o capacitate de 16 locuri de cazare. La cerere, se pot adauga saltele suplimentare pentru copii sau adulti. 8 camere matrimoniale din care 1 cu acces dublu din hol si 1 in mansarda cu spatiu suplimentar, apa calda si rece 24/24 si televiziune prin satelit. Are un living la parter care este mare,...

Informatii
 
     
 
 

Statiunea balneoclimaterica Santimbru-Bai

Rezervatia naturala a Muntilor Harghitei din judetul Harghita ascunde in mjlocul ei statiunea balneoclimaterica Santimbru-Bai. Localitatea este situata la o altitudine de 1250 m pe partea sudica a virfului Harghita, la 14 km de Sancraieni si circa 7 km de Miercurea Ciuc.

Muntii Harghitei, munti cu activitate vulcanica in trecut, formeaza o zona cu un climat deosebit de benefic pentru tratarea multor afectiuni. Microclimatul zonei completeaza in mod fericit efectele benefice ale tratamentelor propriu-zise.

Trebuie mentionat ca efectul terapeutic al localitatii este cunoscut de peste 80 de ani, localitatea fiind utilizata ca statiune balneoclimaterica inca din anul 1920. in anul 1960 au fost construite aici mofetele-gropi in care se acumuleaza gaze cu continut mare de hidrogen sulfuric (H2S)-1% , dioxid de carbon (CO2)-99 %, radon, etc. In anul 1965 s-au construit aici si saune. Mofetele regleaza functiile sistemului nervos central si stimuleaza metabolismul. De asemenea s-au obtinut rezultate benefice si in tratarea bolilor reumatice, locomotorii precum si a hipertensiunii.

Santimbru-Bai este o zona bogata in ape minerale sulfuroase, carbogazoase, acide si feruginoase ce se regasesc la diferite adancimi si sunt recomandate in tratamentul diferitelor afectiuni ca: boli cardio-vasculare, tulburari respiratorii, boli digestive, boli endocrine, metabolice si de nutritie dar si in dischinezii biliare, tulburari renale sau ale aparatului urinar. Climatul deosebit favorizeaza tratarea nevrozelor astenice sau a bolilor dermatologice.

Substantele minerale aflate in sol si in apa au efecte terapeutice deosebite datorita proprietatilor fizico-chimice ce raspund necesitatilor profilactice si de mentinere, consolidare sau refacere a starii de sanatate pentru cei care vin in Santimbru-Bai.

Trebuie subliniat ca cei care vin aici la tratament beneficiaza si de un peisaj unic, zona Santimbru-Bai fiind rezervatie botanica si geologica. Natura salbatica a zonei este imblanzita de frumusetea florei de munte. Plimbarile in jurul localitatii pot incanta drumetii prin bogatia fructelor ce se gasesc aici- fragi, zmeura, afine, etc.in functie de sezon.

Desi este o statiune permanenta de interes local, Santimbru-Bai ar trebui sa intre intr-un circuit national datorita efectelor benefice ale tratamentului si nu in ultimul rand datorita frumusetii deosebite a zonei.