Stiri Iasi | Stiri Locale Iasi | Stiri mondene

Stiri de ultima ora Iasi | Stiri Mondene Iasi | Stiri Romania - Iasi | Ziarul de Iasi | Ziua de Iasi
Cazare Romania > Moldova > Judetul Iasi > Cazare Iasi > Stiri Iasi


 
 

Stiri Iasi

Oferte Iasi 2023 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Iasi

Nota 9.7 din 10 pe baza a 13 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Iasi

 
     
 
 
 
     
 
 

Festivalul international de Teatru Iasi
20.05.2008

Fundatia culturala Timpul organizeaza, in perioada 19-25 mai, la Iasi, Festivalul International de Teatru, eveniment in cadrul caruia vor fi puse in scena la institutiile culturale iesene 21 de reprezentatii.

Festivalul a debutat luni seara, la Ateneul Tatarasi, cu spectacolul Amor Venetian, organizat de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj si va continua la Teatrul "Luceafarul" cu o productie UNITER "Dialoguri si fantezii in jazz", cu participarea lui Ion Caramitru si Johnny Raducanu. Ulterior, la Casa de Cultura a Studentilor, Teatrul National "I.L.Caragiale" Bucuresti va pune in scena "Sanziana si Pepelea", din distributie facand parte si actorul Mircea Albulescu.

"Prin acest festival, Iasul revine pe scena culturala importanta a tarii. Fata de anul trecut, cand s-a desfasurat prima editie la care au participat 11 trupe, anul acesta sunt 21 de trupe, din care doua de la Moscova", a declarat directorul festivalului, Adi Afteni. Potrivit acestuia, din distributia celor 21 de spectacole vor face parte actori ca Marcel Iures, Mircea Albulescu, Mircea Diaconu, Ion Caramitru, Florin Piersic jr., Alexandru Repan, Adriana Trandafir, Teo Corban sau Alexey Zuev.

La cea de-a II-a editie au fost invitate si trupe de studenti de la universitatile de profil din Cluj, Chisinau, Iasi, Bucuresti, Targu Mures si Craiova care vor pune in scena sase spectacole. Restul reprezentatiilor vor fi jucate de trupe ale teatrelor din Oradea, Botosani, Iasi, Craiova, Bucuresti si Moscova.

Din capitala Federatiei Ruse, vor veni la Iasi doua trupe ale Teatrului "ApARTe", care vor pune in scena spectacolele "Dupa caderea cortinei" si "Sotia lui Sakhalin".

Programul festivalului mai cuprinde reprezentatiile "Dragostea dureaza trei ani", "Zaruri si carti", "Cerere in Casatorie", "Varatiuni enigmatice", "A doua nouasprezecea noapte", "Comedie pe intuneric", "Canta maica-mea in far", "Povesti de familie", "Visul unei nopti de vara", "Nevasta lui Hans sau Ce sa caute un inger in orasul asta", "Mistretul cu coltii de argint", "Capra sau Cine e Sylvia" si "Fantomele Madridului".

Evenimentul este organizat de Fundatia Culturala "Timpul" cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor si autoritatilor locale.

Sursa: www.newsin.ro

La Iasi se lanseaza noile talente in moda                                                                                            12.05.2008

160.000 de Euro, 6.000 de spectatori, 150 de jurnalisi, 8 televiziuni si 32 de colectii la Romanian Fashion Week de la Iasi.

Cel mai important eveniment de moda autohton, Romanian Fashion Week, a avut un buget total de 160.000 de euro si a reusit sa umple pana la refuz Sala Sporturilor din Iasi, cu o capacitate de 3.000 de locuri, in ambele seri.

La nivel de organizare, este o copie fidela a London Fashion Week, formula care a adus feedback mediatic record: peste 150 de jurnalisti si 8 televiziuni au venit special la Iasi pentru a acoperi evenimentul, detalii deloc surprinzatoare avand in vedere impactul evenimentului asupra modei autohtone: aici s-au lansat si/sau consacrat cei mai importanti designeri ai momentului (Irina Marinescu, Carmen Secareanu, Stephan Pelger sau Olay Gyarfas de la Rozalb de Mura sunt doar cateva exemple); aici s-a lansat trendul colectiilor masculine, absente de pe piata romaneasca pentru mult timp; tot in cadrul RFW s-a pus accent, pentru prima oara, pe accesoriile handmade si personalizate, singura sursa autohtona de accesorii fiind magazinele de productie in masa).

Ultima seara Romanian Fashion Week de la Iasi a fost deschisa de o colectie exclusiv masculina marca Irina Marinescu, creata in jurul personajului-concept “Demon Lover”, titlul unei piese din anii ’80 a trupei Shoking Blue.

Colectia speciala Marie Claire, intitulata “Lille Black Dress”, cuprinde zece piese semnate de designeri diferiti, printre care Razvan Ciobanu, Cristina Nichita, Stephan Pelger, care reinterpreteaza in maniera proprie piesa obligatorie din garderoba oriucarei femei - rochia neagra.

O supriza de proportii a venit din partea unui grup de tineri designeri din Cluj, “ER Fashion”, cu o colectie experimentala, teatrala, inspirata de romanul-parabola al lui Bulgakov, “Maestrul si Margareta”. Colectia cuprinde 16 tinute semnate de 16 designeri diferiti, care surprinde prin unitate, relatia dintre tinutele propriu-zise si conceptul care le sta la baza si show-ul de prezentare, cu un touch mistic, foarte bine integrat intr-o cultura contemporana din ce in ce mai orientata catre new-age. “Fiecare are tinuta ei, dar lucram impreuna in acelasi spatiu, in acelasi timp si gandim tot impreuna.

Desi fiecare tinuta este semnata de una dintre noi, la ea a participat, intr-n fel, toata lumea”, a declarat Flavia Pop, chiar inainte de prezentare. Coloana sonora a prezentarii a fost ilustrativa pentru colectie, un mix din care am putut recunoaste bucati de Bonobo, Yoderboy, dar si o trupa de muzica tiganeasca ungureasca, Khaly Jag, cu piesa “Rumelaj”.

Fiecare tinuta din colectie este o poveste, pliurile se desfac cu un gest minimalist scotind la iveala o latura ascunsa a hainei, faldurile se desfasoara ca paginile unei carti magice, elementele decorative capata functionalitate printr-o simpla repliere, tinutele ies unele din altele ca niste papusi rusesti, straturile suprapuse de materiale pretioase poarta intre faldurile lor noi si noi posibilitati de explorare. Desi sunt doar anul IV la Universitatea de Arta din Cluj, grupul ER Fashion, coordonat de Elena Basso Stanescu, este, fara indoiala, o prima etapa in formarea unor tineri desigeri despre care vom mai auzi.

Un nou designer debutant a fost premiat si incurajat in cadrul acestui eveniment prin intermediul premiului pentru debut acordat de Mercedes. Juriul a fost alcatuit din jurnalistii prezenti la eveniment, care au fost rugati sa voteze “Cea mai eleganta colectie de debut”. Castigatoarea a fost Andreea Musat, despre care am scris, cu o colectie inspirata de “Cronicile din Narnia”, in tonuri reci de alb si argintiu.

“Nu ma asteptam la acest premiu, pentru ca ceilalti debutanti au fost foarte buni (mi-a placut foarte mult colectia lui Lucian Broscatean), si inseamna enorm pentru mine pentru ca a fost acordat de presa de specialitate”, a spus, usor emotionata, Andreea. Ludmila Corlateanu si Anamaria Pop au fost alte doua debutante despre care vom auzi, cu siguranta, numai lucruri bune.

Sursa: www.cotidianul.ro