Vremea la Busteni | Clima si Temperatura | Start de zapada Bucegi | Starea partiei Kalinderul

Schi in Bucegi | Starea partiilor | Clima in Bucegi | Schi partii de ski Busteni | Starea vremii la Busteni
Cazare Romania > Valea Prahovei > Judetul Prahova > Cazare Busteni > Vremea Bucegi


 
 

Vremea Bucegi

Oferte Busteni 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Busteni

Nota 8.5 din 10 pe baza a 30 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Busteni

 
     
 
 
 
     
 
 

CLIMATUL

Climatul unei regiuni are o influenta hotaratoare atat asupra omului sanatos , dar mai ales asupra celui bolnav. El rezulta din totalitatea conditiilor atmosferice ale unei regiuni , adica din actiunea simultana a temperaturii, a umiditatii, presiunii aerului, vanturilor, starii electrice, luminozitatii si a puritatii aerului, actiuni ce sunt in raport ele insile cu latitudinea, altitudinea si varietatea reliefului regiunii.

TEMPERATURA

- este fara indoiala cel mai important dintre factorii climatici, toti ceilalti factori fiindu-i mai mult sau mai putin subordonati. Nimeni nu nascoceste efectele deprimante ale unei calduri excesive asupra activitatii noastre si a bunei noastre dispozitii. Aceasta influenta este inca si mai vatamatoare pentru sanatate in zilele cand aceasta este amenintata, de exemplu : in starile febrile.

TEMPERATURA

Din contra , temperaturile joase sunt placute, racoritoare si stimulative. Bazandu-ne pe media temperaturilor observate, in statiunea Busteni ( inclusiv Poiana Tapului si Zamora ) se poate admite ca aceasta zona se bucura de un climat moderat. Astfel, in timpul verii temperatura depaseste rar +25* - +28* chiar in timpul caniculelor ( 10 iulie - 20 august ), in timp ce dimineata si seara , ea ramane de o delicioasa prospetime. Absenta aceasta de caldura excesiva este cu totul binefacatoare. Iar calitatile aerului constituiescun excelent calmant al sistemului nervos si favorizeaza somnul. Iarna temperaturile cele mai joase nu depesesc -15* - 20* ( 15 noiembrie - 1 martie ) . Aceasta temperatura constituie o gimnastica excelenta pentru sistemul capilar al pielii luptand impotriva inactivitatii vasculare si micsorand astfel predispozitia la raceala si la transpiratii nocturne.

CALITATEA CLIMATERICA

Nu este lipsit de inportanta expunerea, cat mai scurt posibil, a calitatii climatului din statiunea Busteni pentru a da o idee exacta asupra efectelor variate ale climei de aici asupra organismului, cat si pentru a informa pe aceea care nu au putut prin propria lor experienta sa cunoasca si sa aprecieze climatul subalpin si binefacerile sale, intrucat, in mod special, conditiile climatice ale acestei statiuni comporta caracteristici cu totul particulare, de care trebui tinut seama.

Modul de actiune al acestui climat asupra organismului, este foarte complex si tine de mai multi factori. Astfel vom avea actiuni de ordin fizic, ca: presiunea atmosferica, caldura sau luminozitatea; de ordin chimic: compozitia aerului, a apei potabile; de ordin biologic: puritatea microbiana a aerului, natura alimentatiei locale, felul de viata necesitat de climat. De asemenea, factorii psihici au un rol important in curele climatice, deoarece schimbarea felului de viata, de mediu, distractii, viata intr-o regiune frumoasa si pitoreasca au, prin ele insele, o influenta terapeutica manifestata.

Climatul la aceasta altitudine este mai mult tonic decat excitant. Daca el nu este tot atat de puternic cum este climatul de altitudine, el este, in schimb, mai bine tolerat in majoritatea cazurilor. De aici rezulta ca si indicatiile vor fi mai intinse, iar contraindicatiile vor fi foarte reduse.

TEHNICA CLIMATERICA

Daca vrem sa obtinem de la o cura climatica tot ce ea poate da, fara indoiala ca e absolut necesr ca bolnavul - sub o indrumare medicala bine organizata - sa-si reglementeze: cura de aer, cura de repaos si exercitiu, gimnastica respiratorie in plin aer, jocurile si sporturile diverse, helioterapia, fara a neglija regimul alimentar.

CURA DE AER

- trebuie sa fie permanenta , adica diurna si nocturna; este un principiu care nu sufera nici o exceptie, ori care ar fi rigorile atmosferice. Ea trebuie sa fie practicata ziua in plin aer si noaptea cu ferestrele deschise. Rezulta o fortificare permanenta si o calire a organismului fata de frig.

CURA DE AER DIURNA

- se face de obicei in pozitie culcata pe chaise-longue sau in pat in caz de febra ( peste 38* ). Patul va fi asezat destul de departe de fereastra iar bolnavul sa fie destul de acoperit pentru a nu racii dar nici prea mult pentru a transpira. Cura de aer pe chaise-longue se face de preferinta afara, pe balconul casei, sau in camera. Bolnavul trebuie sa fie aparat contra frigului printr-un numar necesar de paturi.

Cura de aer diurna, fie ca se face in pat sau pe chaise-longue, trebuie facuta la umbra. La soare se produce o acumulare de caldura in haine si aceasta condensare de calorii este responsabila de un oarecare numar de congestiuni. Cura de aer se poate face in aer liber cand atmosfera este calma dar cura de aer sub un adapost ( adaposturi facute din panza sau cabine mideste ) este de preferat.

Bine inteles ca la febrili cura de aer in pat este permanenta adica atat timp cat se mentine si febra, pe cand la cei fara febra cura de aer diurna este intermitenta, cura fiind reglementata dupa starea individului.

CURA DE AER NOCTURNA

- este tot atat de importanta ca si cea diurna. Organismul are nevoie sa respire aer proaspat, curat timp de 24 ore si nu 12 ore. Aerul inchis nu prieste organismului. Vara este inutil a se lua precautii speciale .Iarna din contra: camera trebuie sa fie usor incalzita pentru a usca aerul, patul asezat lateral fata de use si fereastra pentru a evita curentul de aer; pe timp aspru sa fie deschidesa numai fereastra dinspre pat;

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Vila Craciunita Busteni

Cazare Vila Craciunita Busteni | Prezentare Busteni Craciunita Vila | Poze Busteni Vila Craciunita
Clasificare Vila Craciunita - 3 stele
1700 LEI

Vila Casuta Noastra Busteni

Cazare Vila Casuta Noastra Busteni | Prezentare Busteni Casuta Noastra Vila | Poze Busteni Vila Casuta Noastra
Clasificare Vila Casuta Noastra - 2 stele
119 LEI