Cazare Mizil | Oferte cazare Mizil | Hoteluri pensiuni vile Mizil | Accommodation Mizil

Cazare Mizil | Hoteluri Pensiuni Apartamente Vile Mizil | Oferte de cazare in Mizil | Accommodation Mizil
Cazare Romania > Muntenia > Judetul Prahova > Cazare Mizil


 
 

Cazare Mizil

Oferte Mizil 2020 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Orasul Mizil este situat in estul judetului, pe artera principala care leaga Moldova de capitala tarii, la ingemanarea dealurilor cu campia Baraganului si in preajma vestitelor podgorii ale Tohanilor, Istritei si Pietroaselor.

Se invecineaza la est, cu judetul Buzau, la sud, cu comuna Baba Ana, la vest, cu comuna Fantanele, iar la nord, cu comuna Gura Vadului.

Localitatea Mizil este atestata documentar din anul 1585 sub numele Esteu. In 1591 a fost consemnat ca Istau. Mai tarziu satul s-a aflat in proprietatea lui Constantin Brancoveanu.

In sec. al XVIII-lea a inceput sa functioneze la Mizil o statie a postei de cai, de la care provine numele actual al localitatii. In anul 1830 a fost declarat oras.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     
Eurotrip