Poiana Tapului | Obiective Turistice Poiana Tapului | Monumente Naturale Muzee | Trasee turistice Poiana Tapului

Obiective Turistice Poiana Tapului | Monumente Poiana Tapului | Trasee turistice in Poiana Tapului
Cazare Romania > Valea Prahovei > Judetul Prahova > Cazare Poiana Tapului > Obiective Turistice Poiana Tapului


 
 

Obiective Turistice Poiana Tapului

Oferte Poiana Tapului 2020 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Poiana Tapului

Nota 9.9 din 10 pe baza a 3 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Poiana Tapului

 
     
 
 
 
     
 
 

Cascada Urlatoare

Din Poiana Tapului porneste drumul catre Cascada Urlatoare, una din cele mai frumoase si impresionante cascade din multii Romaniei. Traseul este unul usor, semnalat cu un cerc albastru, si urmareste pentru aproximativ 2km un drum forestier.

La capatul drumului trebuie efectuata o scurta ascensiune. Durata traseului este de aproximativ o ora, purtandu-te de la altitudinea de 860 m (Poiana Tapului) pana la cea de 1100m (Cascada Urlatoare).
Numele este legat de zgomotul apelor de la cascada si de vuietul apelor intermitente care pornesc navalnice dupa ploile repezi.

Mormantul medicului Kremnitz, doctorul personal al regelui Ferdinand

Monumentul dedicat familiei Kremnitz, medic al MormantulMormantul medicului Kremnitz, doctorul personal al regelui Ferdinand medicului Kremnitz - Poiana Tapului regelui Ferdinand, unde localnicii spun ca ar fi fost inmormintata si Mite Kremnitz, una din muzele si iubitele lui Mihai Eminescu, doamna de curte a Reginei Elizabeta a Romaniei si cumnata lui Titu Maiorescu, a fost recent mutat in parcul Mormantul medicului Kremnitz - Poiana Tapului localitatii.

Initial monumentul se gasea la capatul de sus al strazii Nicolae Balcescu (aceeasi strada pe care se gaseste si Vila Cascada), intr-o poienita, pe malul riului, unde padurea incepe urcusul pe munte.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     
Eurotrip