Obiective Turistice Sinaia | Monumente Naturale Muzee | Trasee turistice Sinaia

Obiective Turistice Sinaia | Schi partii de ski Sinaia | Monumente Sinaia | Trasee turistice in Sinaia | Vacanta Sinaia




Cazare Romania > Valea Prahovei > Judetul Prahova > Cazare Sinaia > Obiective Turistice


 
 

Obiective Turistice

Oferte Sinaia 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Sinaia

Nota 8.5 din 10 pe baza a 46 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Sinaia

 
     
 
 
 
     
 
 

Casa Memoriala George Enescu Sinaia

Cartierul Cumpatul
Tel. 0244/312.939; Fax 0244/312.939

Vila Luminis, realizata inr-un stil autentic romanesc a fost folosita de George Enescu ca loc de odihna. Dupa parasirea definitiva a patriei, determinata de evenimentele politice din anul 1946, prin actul de donatie semnat la Paris, in anul 1947, vila Luminis urma sa devina un asezamant cultural, conceput ca o casa de odihna si reculegere pentru artisti romani si straini. Dupa o perioada de restaurare inceputa in 1990, vila Luminis a intrat in circuitul muzeal national, sub denumirea de Casa Memoriala George Enescu. In incaperile de la etaj se reunesc in mod armonios elementele ornamentale si de mobilierul in stil Bidermayer. Numeroasele piese de valoare din cristal, portelan, metal sau ceramica dau stralucire interioarelor. In salon se pastreaza pianul maestrului, un Ibach, facut la Lausanne. La Sinaia s-au compus Rapsodiile romane, Concertul pentru pian, vioara, violoncelul nr.1 in RE major, Opus 16 si numeroase sonate. Aici, in vila Luminis, in anul 1927, a luat lectii la vioara, timp de doua luni Yehudi Menuhin. Etajul masardat a fost adaugat de arhitectul casei, Radu Dudescu, pentru a echilibra verticalitatea turnului in ansamblul vilei si a devenit locul preferat al maestrului pentru activitatea muzicala. In camerele mansardei este astazi prezentat materialul documentar legat de viata si activitatea lui George Enescu. Tot din salon se patrunde in camera sotiei lui George Enescu, Maria Cantacuzino-Enescu, unde ambianta tradeaza spiritul electric al alcesteia. In schimb, camera maestrului se remarca prin intimitate si este mobilata intr-un stil autentic romanesc. Spatiile de la parterul vilei au fost destinate personalului de serviciu, dar tot aici se afla camera pentru oaspeti. Bustul din marmura a lui George Enescu aflat la intrarea in vila este realizat de sculptorul Ion Irinescu.

Colectia Muzeala a Manastirii Ortodoxe Sinaia

Str. Manastirii nr.2
Tel. 0244/314.917; Fax 0244/314.917
Program:09:30-18:00

Manastirea Sinaia este un complex monarhal alcatuit din: Biserica veche, ridicata la sfarsitul secolului al XVII-lea, Biserica noua ridicata in 1842, clopotnita ridicata in 1895, precum si corpul de chilii ridicate intre 1690-1842 sau efectuat reparatii capitale la biserica noua si clopotnita, iar in anul 1955 a avut loc refacerea picturii originale a lui Parvu Mutu de catre pictorul Chiriac. In anul 2000 a fost restaurata si biserica veche iar in 2003 chiliile. Manastirea are si un bogat patrimoniu mobil reprezentat prin 500 de volume de carte veche, 20 de vesminte, 16 tablouri si icoane, 5 obiecte de mobilier vechi , o tampla, 10 obiecte din metal pretios, 20 de obiecte bisericesti in total aproape 600 de obiecte de patrimoniu mobil.

Muzeul National Peles Sinaia

Str. Pelesului nr.2
Tel. 0244/310.918; Fax 0244/312.184
Program: 09:00-15:00; L, M: inchis

Castelul Peles a fost resedinta regala de vara, construita la sfarsitul sec. XIX. Printul Carol de Hohenzollern-Sigmaringer a inceput constructia castelului in 1873, dupa planurile arh. Wilhelm doderer, apartinand scolii germane de argitectura. Inaugurarea oficiala a avut loc in octombrie 1883, dar ulterior au avut loc transformari si extensii ale castelului, intre anii 1883-1914, sub indrumarea arh. Karel Liman, care a terminat lucrarile in stil neo-renascentist german.
Castelul Pelisor, construit de Carol I intre anii 1898-1901, arhitectul ceh Karel Liman, inaugurat in 1902 ca resedinta regala si decorat de regina Maria in stil Art Nouveau. Muzeul detine pictura europeana, arta deorativa( faianta si portelan de sec.XVIII, sticlarie franceza, argintarie englezeasca si rusa din sec XVIII-XIX), arme europene si orientale din sec. XV-XIX, vitralii, covoare orientale, tapiserii, ordine si decoratii. Detine bunuri culturale clasate in Tezaurul Patrimoniului Cultural National.