Stiri Sinaia | Stiri Locale Sinaia | Stiri mondene

Stiri de ultima ora Sinaia Romania | Stiri Mondene Sinaia | Stiri Romania - Sinaia | News Sinaia
Cazare Romania > Valea Prahovei > Judetul Prahova > Cazare Sinaia > Stiri Sinaia


 
 

Stiri Sinaia

Oferte Sinaia 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Sinaia

Nota 8.5 din 10 pe baza a 46 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Sinaia

 
     
 
 
 
     
 
 
Austriecii ar putea investi pe Valea Prahovei, in perspectiva Jocurilor Olimpice de Tineret din 2013 Postat in: 09.05.2008

Reprezentantii Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, ai Federatiei Romane de Schi si Biatlon, precum si un grup de investitori austrieci au discutat, miercuri, la Sinaia, despre posibila organizare a Festivalului Olimpic al Tineretului European in 2013 si despre oportunitati de investitii in zona.

Valea Superioara a Prahovei, impreuna cu localitatile Rasnov si Brasov, are mari sanse ca in 2013 sa gazduiasca Festivalul Olimpic al Tineretului European pentru sporturile de iarna, transmite corespondentul NewsIn. Pentru organizarea acestui eveniment, autoritatile locale, in colaborare cu forurile de specialitate, vor face cateva investitii privind dezvoltarea domeniilor schiabile.

"La Sinaia au fost prezente astazi peste 70 de persoane, la initiativa Ministerului Turismului, investitori din tara si din strainatate carora noi le-am prezentat posibilitatile si oportunitatile de investitii din zona", a declarat, miercuri, primarul statiunii Sinaia, Vlad Oprea.

"Acestia vor vizita, joi, intreg domeniul schiabil, fiecare primar din Asociatia Turistica "Muntii Bucegi" urmand a-si prezenta proiectele care sunt in derulare si cele de viitor pentru ca fiecare investitor sa-ti poata alege zona de interes", a adaugat Oprea.

Primaria din Sinaia, in colaborare cu Federatia Romana de Schi si Biatlon si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, va reamenaja Partia Carp, parte a celui mai bun domeniu schiabil din tara. Sinaia si-a propus sa gazduiasca proba de snowboard pe Valea Soarelui si pe cea de Slalom Special pe Carp.

In acest sens, in partea superioara a Partiei Carp vor fi montate doua teleschiuri, iar toate partiile din statiunea prahoveana vor fi inzapezite artificial. Apa va proveni dintr-un lac artificial, care va fi construit in Valea Dorului. Cea mai mare problema, in toate localitatile implicate, este cea a locurilor de cazare si de parcare, insa investitorii prezenti miercuri la Sinaia au fost de acord sa se implice in acest sens.

"In Sinaia exista 9.000 de spatii de cazare, urmand ca pana in 2013 numarul sa creasca pana la 20.000 de locuri", a adaugat Vlad Oprea. Vor mai fi construite cateva hoteluri de capacitate medie, dar si mai multe pensiuni construite in parteneriat public-privat. "Aceasta investitie este extrem de utila pentru noi, pentru ca, dupa terminarea jocurilor, spatiile de cazare vor putea fi introduse in circuitul turistic", a aratat primarul statiunii Sinaia.

Romania va gazdui JO de Tineret din 2013 numai daca va efectua toate constructiile si activitatile de modernizare solicitate de Comitetul Olimpic European. "Noi vrem sa facem un telescaun la 2.000 de metri si inzapeziri artificiale. Printre cerinte se numara si realizarea de locuri de parcare si a doua drumuri de acces catre zonele schiabile, unul din ele exista, al doilea trebuie modernizat. Trebuie sa indeplinim aceste solicitari pentru ca Norvegia exista ca varianta de rezerva in caz ca nu indeplinim normele impuse", a precizat Vlad Oprea.

Tocmai de aceea la Sinaia au inceput deja investitiile, in prima faza prin reabilitarea partiilor si a instalatiilor de transport pe cablu, valoarea acestora ajungand pana la 100 de milioane de euro, potrivit lui Oprea. De asemenea, in cadrul proiectului "Dezvoltarea zonei turistice Sinaia - Perla Carpatilor Zona Cota 2000", Sinaia va primi alte 22 de milioane de euro pentru o instalatie de telescaun cu sase locuri si un teleschi, dar si pentru instalatii de inzapezire artificiala pe partiile Valea Soarelui si Valea Dorului.

Romania candideaza la organizarea, in 2013, a Festivalului Olimpic al Tineretului European in vederea organizarii Jocurilor Olimpice de iarna din 2022. Azuga ar urma sa organizeze probele de slalom urias, iar la Busteni sa aiba loc proba de schi fond. Rasnovul ar urma sa gazduiasca proba de sarituri cu schiurile, Poiana Brasov probele de patinaj artistic, hockey si short track, iar Predealul proba de Biathlon. Acestora li se va alatura si municipiul Brasov, pentru ca este nevoie de un stadion unde sa aiba loc festivitatile de deschidere si inchidere si de cel putin doua patinoare pentru desfasurarea JO de Tineret.

Sursa: www.banknews.ro

?

Pentru anul acesta Departamentul Comunicare, Programe si Integrare Europeana:

- Coordoneaza, organizeaza si desfasoara activitatii de identificare, selectare si procurare a surselor informationale privitor la Programele U.E. sau a altor surse externe de finantare nerambursabila.
- Elaboreaza strategii, programe si proiecte de dezvoltare economica si sociala locala;
- Pregateste documentatia pentru proiectele care vizeaza dezvoltarea orasului;
- Initieieaza si dezvolta contacte directe cu principalii finantatori ai unor proiecte de dezvoltare locala.
- Elaboreaza propuneri privind integrarea europeana in probleme care privesc orasul Colaboreaza cu structurile asociative ale judetului Prahova in vederea accesarii si dezvoltarii de proiecte sau programe cu impact regional la nivel local.
- Elaboreaza informari privind activitatea desfasurata si stadiul aplicarii masurilor de integrare europeana.
- Contribuie la dezvoltarea si perfectionarea sistemului de comunicare si relationare dintre autoritatea locala si mediul extern si intern;
- Mentine relatiile cu mass-media;
- Identifica surse extrabugetare din care sa se finanteze diverse proiecte;
- Elaboreaza devize destinate organizarii unor activitati educationale si culturale;
- Organizeaza unele actiuni culturale de traditie;
- Promoveaza parteneriatele Promoveaza imaginea orasului Sinaia, atat in tara cat si in strainatate;
- Identifica si analizeaza oportunitatile de parteneriat si infratire Si duferite organizatii/agentii straine
- Asigura aplicarea corecta a normelor ,standardelor si valorilor Uniunii Europene in vederea implementarii aquis-ului comunitar;
- Asigura intocmirea contractelor in domeniul publicitatii - sponsorizare, inchiriere, precum si a oricaror alte contracte a caror incheiere este necesara;
- Monitorizeaza contractele in derulare, in privinta respectarii obligatiilor contractuale
- Efectueaza sondaje de opinie in randul locuitorilor orasului Sinaia, pentru aflarea problemelor acestora si rezolvarea lor