Stiri Sibiu | Stiri Locale Sibiu | Stiri mondene

Stiri de ultima ora Sibiu | Stiri Mondene Sibiu | Stiri Romania - Sibiu
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Sibiu > Cazare Sibiu > Stiri Sibiu


 
 

Stiri Sibiu

Oferte Sibiu 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Sibiu

Nota 8.5 din 10 pe baza a 21 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Sibiu

 
     
 
 
 
     
 
 
Festivalul de Teatru de la Sibiu
28.05.2008

Vara care bate la usa se anunta a fi incendiara nu numai la propriu ci si la figurat. Muzica, teatru si film, in cadrul unor manifestari, organizate in citeva dintre cele mai importante orase la tarii vor fi punctul de atractie pentru iubitorii de cultura.

Oferta este diversificata si pe gusturile tuturor. De departe insa, cel mai asteptat eveniment este Festivalul de Teatru de la Sibiu, care va stange la un loc trupe de teatru din peste 70 de tari. Zilnic vor fi prezentate in jur de 35 de evenimente artistice, teatru, dans, muzica, circ, lansari de carte si expozitii.

Festivalul incepe joi, 29 mai si va dura pana pe 8 iunie.

Nici Capitala Moldovei nu va fi mai prejos. In cadrul Festivalului International de Avangarda si Neoavangarda, din Iasi, tinerii vor putea sa-si manifeste spiritul creativ, in strada. Proiectul este sustinut de Asociatia culturala Feed Back care se axeaza pe spectacole stradale si activitati artistice mai putin conformiste.

Aceste festivaluri fac parte dintr-o lunga serie de evenimente culturale organizate in acesta vara. Zilele trecute s-a incheiat la Bucuresti Festivalul Comediei Romanesti. Tot la Bucuresti Festivalul International Shakespeare a reunit pe scenele teatrelor cele mai bune trupe in montari shakespeariene.

Sibiul rivalizeaza cu alte orase de top in turismul cultural
22.05.2008

Orasul Sibiu este singurul din Romania care rivalizeaza cu cele mai iubite destinatii ale turismului cultural, Roma si Paris, potrivit unui top alcatuit de Travel Daily News.

Fiind unul dintre cele mai vechi portaluri internationale cu stiri de turism, Travel Daily News a publicat un studiul care indica o crestere continua a turismului cultural. Acesta a atins o rata de 37% in 2007, comparativ cu 17%, acum 10 ani.

Sibiul este devansat de orase precum Budapesta, Viena, Praga sau Istanbul, insa se situeaza inaintea altora: Copenhaga, Luxembourg, Bruxelles, ocupand un loc 11, din peste 30 de pozitii.

Orasul medieval romanesc a cunoscut faima internationala in special datorita statutului sau de Capitala Culturala Europeana in 2007. Centrul vechi al Sibiului a fost renovat in 2006 si atrage milioane de turisti anual, participand totodata la diverse evenimente internationale.

Sursa: TravelDailyNews

Bursa de Spectacole
20.05.2008


Anul acesta la Sibiu vor veni 25 de organizatii si institutii culturale romanesti si internationale pentru a participa la Bursa spectacolelor. Aceasta este singura platforma de intalnire, prezentare si vanzare a actului cultural din Romania, eveniment in cadrul caruia isi vor prezenta oferta de spectacole si vor incheia parteneriate artistice.
Participantii la Bursa isi vor prezenta si vinde oferta artistica in perioada 5-7 iunie la Sibiu.

Cea de-a unsprezecea editie a Bursei de spectacole are loc in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu si reuneste participanti din Japonia, America, Italia, Franta, Germania si Romania.

Programul din acest an va cuprinde si operatori culturali din Sibiu, workshop-uri, analiza de spectacol, dar si un concurs in urma caruia cel mai bun spectacol va fi invitat sa participe la editia urmatoare a Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

O noua imagine pentru complexul Baia Neptun

Anul acesta Complexul Neptun isi asteapta vizitatorii cu un aspect nou, mult imbunatatit. Lucrarile demarate in anii precedenti vor continua si in aceasta primavara cand municipalitatea intentioneaza sa realizeze o serie de lucrari de amenajare o curtii din fata complexului, dar si sa amenajeze spatiul din spatele caseriei actuale pentru birouri administrative, cele din prezent functionand in conditii improprii.

Municipalitatea a inceput in anul 2006 lucrari de mare anvergura menite sa redea Complexului Baia Neptun vechea stralucire a Baii Populare si sa ridice serviciile oferite la nivelul cerintelor europene. In luna martie 2006 Primaria Municipiului Sibiu a demarat la cladirea mai veche de 100 de ani un proiect amplu de reabilitare si modernizare care continua si in prezent.

Primele lucrari au fost cele realizate la bazinul de inot si la instalatia de filtrare a apei pentru bazin, zugravirea salii bazinului precum si lucrari de restaurare a pieselor originale.

Lucrarile de mare amploare au continuat si in 2007 la sauna, dusuri si la camerele de baie. Valoarea lor s-a ridicat numai anul trecut la aproximativ 300.000 lei. De asemenea, de anul trecut Complexul are pe doua fatade fereste noi, din termopan cu tamplarie de lemn stratificat, in ton cu arhitectura cladirii si a Centrului Istoric.

„ In numai doi ani municipalitatea a investit aproximativ 800.000 de lei in Complexul Neptun. Am reusit in acest fel sa conservam aceasta cladire de referinta a Sibiului si sa crestem foarte mult calitatea serviciilor oferite. Am dorit ca orice sibian sa isi permita serviciile complexului, oferind posibilitatea fiecaruia sa aiba acces la dusurile, bazinul si cazile de aici, pastrand in acest fel specificul complexului - acela de Baie Populara ” a declarat primarul Klaus Iohannis.


Dezvoltarea transportului public - o prioritate a municipalitatii pentru anul 2008

Municipalitatea a decis sa se implice mai activ in dezvoltarea si imbunatatirea imaginii transportului public local in Sibiu. Societatea SC Tursib SA functioneaza in Sibiu din anul 1998, iar in ultimii doi ani a demarat o serie de proiecte cu scopul de a imbunatati dotarea tehnica a societatii si de a oferi calatorilor conditii mai bune de calatorie.

„Dorim sa ne implicam mai activ in dezvoltarea acestui serviciu oferit sibienilor. Un sistem de transport public eficient inseamna in primul rand o incurajare adresata cetatenilor de a folosi transportul in comun in defavoarea autovehiculelor personale, facand astfel un prim pas pentru reducerea volumului de trafic si al gradului de poluare.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Imbunatatirea imaginii societatii de transport si a conditiilor de calatorie presupune modernizarea statiilor, reconfigurarea sistemului de ticketing, dotarea cu mijloace de transport moderne si reconfigurarea traseelor in functie de necesitatile calatorilor iar municipalitatea doreste o implicare activa si concreta in implementarea acestor masuri. SC TURSIB a facut un prim pas in aceasta directie, contractand serviciile unei firme de consultanta din Dresda, VCDB, firma care a realizat o serie de studii preliminare. In urma acestor studii, VCDB a pus la dispozitia TURSIB o strategie de imbunatatire a serviciilor oferite calatorilor care va consta in masuri concrete care vor fi aplicate gradual.

In ceea ce priveste facilitatile oferite de Primaria Sibiu in domeniul transportului public, municipalitatea, la initiativa grupului de consilieri locali FDGR, va spune aprobarii Consiliului Local un proiect privind modificarea sistemului de gratuitati oferite pensionarilor. Daca pana in prezent gratuitatea pentru transportul public in comun era oferita doar pensionarilor peste 65 de ani, proiectul de hotarare propune aplicarea acestei gratuitati tuturor pensionarilor.

Firmele contractate lucreaza la efectiv maxim - 32 de strazi din cartiere se afla in lucru

Antreprenorii contractati de municipalitate pentru executia lucrarilor de modernizare si reabilitare pe o serie de strazi din municipiul Sibiu lucreaza in prezent pe 32 de strazi din cartierele sibiene.

Un numar de 41 de strazi din cartiere au fost incluse in patru pachete de strazi care necesitau reabilitare si modernizare. Ritmul lucrarilor pe pachetele de strazi este unul foarte bun.

Din totalul de 36 de strazi incluse in cele trei pachete licitate anul trecut, un numar de 14 strazi sunt deja finalizate iar pe 11 strazi strazi vor fi turnate straturile asfaltice in urmatoarele doua saptamani. Pe aceste trei pachete raman de finalizat inca 11 strazi la care antreprenorii lucreaza in prezent. Termenul de finalizare prevazut in contract este data de 31 mai 2008.

In cazul celui de-al patrulea pachet care include cinci strazi (Progresului, Praga, Serpuita, Alecu Russo, Decebal), antreprenorul lucreaza in prezent pe strazile Serpuita si Decebal.

SC DPC lucreaza in prezent pe strada Vasile Aron, unde primul tronson cuprins intre bulevardul Vasile Milea si strada Garibaldi este gata de asfaltare. Pe celelalte tronsoane ale strazii se lucreaza la asternerea pietrei sparte si asezarea noilor borduri. In paralel societatea de gaz lucreaza la reabilitarea retelei proprii pe aceasta strada.

DPC lucreaza la asternerea pietrei sparte si montarea bordurilor pe strada Alpinismului si finalizeaza asfaltarea pe a doua iesire catre strada Rahovei din Aleea Selimbar. De asemenea, echipele de lucru efectueaza lucrari de reparatii curente pe strazile Octavian Goga, Lunga, Rusciorului si reabiliteaza trotuarele pe strazile Cosbuc si Fratii Buzesti.

Pe langa lucrarile de reabilitare a strazilor se continua si lucrarile de introducere a canalizarii in cartierul Gusterita. In paralel SC Eon GAZ lucreaza in acest cartier la reabilitarea propriei retele. Pentru acest cartier compania de gaz implementeaza o noua solutie de introducere a tevilor sunt confectionate din polietilena si vor fi ingropate.

„Am rugat companiile de utilitati sa intervina in cartierul Gusterita pentru reabilitarea retelelor proprii pana la sfarsitul acestui an. In anul urmator vom incepe lucrarile la strazi in acest cartier si ar fi contraproductiv sa avem interventii la retele dupa asfaltarea acestor strazi.” a declarat primarul Klaus Iohannis in conferinta de presa.


Reluarea campaniei de colectare a electrocasnicelor vechi

Primaria Municipiului Sibiu participa la Campania Nationala de Colectare a Deseurilor de Echipamente Electrice si Electrocasnice demarata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile. Sibienii care detin aparatura electrocasnica uzata si doresc sa se debaraseze de aceasta, o pot depozita in fata locuintei sambata, 19 aprilie 2008, in intervalul orar 08.00 - 12.00. Toate aceste deseuri vor fi ridicate ulterior de firmele de salubritate care colaboreaza cu municipalitatea (SC Schuster& Co Ecologic si Getesib).

Sibienii care nu pot participa la aceasta actiune sambata, dar doresc totusi sa se debaraseze de obiectele electrice sau electronice vechi, o pot face si dupa data de 19 aprilie in punctele speciale de depozitare de pe strada Trandafirilor nr. 2 si strada Solidaritatii nr. 21.

Aceasta este a doua actiune de acest gen, prima fiind organizata anul trecut in luna noiembrie. La campania din acest an, vor participa toate orasele din Romania, cu peste 20.000 locuitori, primariile de sector din municipiul Bucuresti, firmele de salubritate, organizatiile colective specializate in reciclarea electrocasnicelor, Agentiile regionale si locale pentru Protectia Mediului, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si cei fara de care ea nu ar fi posibila, cetatenii.

Jurnalistii au la dispozitie un birou special in Primaria Sibiu

Municipalitatea sibiana a pus mereu accent pe transparenta institutionala si pe relatia cu mass-media. Desi Legea 544 privind liberul acces la informatiile publice a aparut in anul 2001, Primaria Sibiu a infiintat un Birou de Relatii cu Presa inca din anul 2000, iar activitatea sa s-a diversificat in continuu de atunci.

Odata cu mutarea intr-o noua cladire mai spatioasa Primaria Sibiu a dispus de mai multe spatii pe care sa le utilizeze in relatia directa cu publicul. Din cei peste 6.300 de metri patrati ai sediului central al pramariei, peste jumatate din acest spatiu este dedicat relatiei directe cu pubicul. De aceea municipalitatea a decis ca unul din birourile institutiei sa il dedice special reprezentantilor mass-media si sa il doteze corespunzator pentru a le facilita obtinerea si transmiterea informatiilor catre cetateni.

Biroul ofera jurnalistilor un spatiu generos dotat pentru inceput cu un calculator conectat la Internet, telefon, acesta fiind un spatiu excelent pentru discutii, filmare si inregistrare, avand la dispozitie doua birouri si o masa de sedinte.

„ Am considerat ca amenajarea unui spatiu special pentru jurnalisti in cadrul primariei va facilita transmiterea informatiei catre sibieni. Comunicare, bazata pe informatii actuale si corecte este cel mai eficient mod prin care poate fi transmis sibienilor efortul depus de autoritatile locale. Ma bucur ca municipalitatea va poate pune la dispozitie acest spatiu, pe care va invit sa il folositi ca pe o oportunitate de comunicare cu comunitatea sibiana si care sa va usureze pe cat posibil munca pe care o intreprindeti zi de zi ” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Sursa: Primaria Sibiu www.sibiu.ro