Turism Sibiu | Obiective turistice Sibiu | Recomandam vizitatorilor

Turism Sibiu | Obictive turistice din Sibiu si imprejurimi | Oferte Cazare Zona Sibiu | Sibiu Online
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Sibiu > Cazare Sibiu > Turism


 
 

Turism

Oferte Sibiu 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Sibiu

Nota 8.5 din 10 pe baza a 21 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Sibiu

 
     
 
 
 
     
 
 

Asezat in centrul Romaniei, acolo unde s-au intalnit dintotdeauna drumurile ce au legat teritoriile istorice romanesti, orasul Sibiul a fost si ramane o punte de legatura si de circulatie a valorilor materiale si spirituale, leagan de straveche cultura si civilizatie, zona de simbioza intre cultura romaneasca si cea a nationalitatilor conlocuitoare.

Varietatea peisagistica a muntilor, etnografia, datinile, obiceiurile, monumentele istorice si de arhitectura si muzeele incadreaza judetul Sibiu intre vetrele de cultura si civilizatie romaneasca si in zonele cu traditie turistica, cu largi perspective de dezvoltare.
Prin factorii de relief si de mediu, prin diversitatea si frumusetea peisajului, prin dezvoltarea industriala si culturala, judetul Sibiu poate prezenta oferte amatorilor de drumetii sau alpinism, de vanatoare sau pescuit, practicantilor de schi sau patinaj ori celor interesati de monumente ale naturii istorice sau arhitecturale sau de traditii locale.

Statiunile turistice sunt apreciate pe plan intern si international prin posibilitatile pe care le ofera pentru practicarea sporturilor de iarna sau vara.

Reteaua turistica compusa din hoteluri, moteluri, complexe, pensiuni, vile si cabane, de restaurante, discoteci, cafenele, baruri, piscine si alte utilitati fac ca aceste statiuni sa fie cautate in toate anotimpurile.
Statiunile balneoclimaterice dispun de resurse curative naturale, precum si baza de tratament pentru afectiuni ale sistemului nervos periferic, ale aparatului respirator, genito - urinar, insuficienta glandulara, in stari de convalescenta.

Multe localitati din judetul Sibiu pastreaza inca trasaturi medievale: case cu ziduri groase si acoperisuri din olane, turnuri cu porti de intrare sau ziduri de cetate, cetati medievale fortificate si monumente arhitectonice de o inestimabila valoare istorica si culturala.
Traditiile folclorice specifice, Marginimea Sibiului, portul popular si arhitectura romaneasca, ospitalitatea si bucataria autentica fac din Sibiu o zona aparte.

O bogata fauna cinegetica si piscicola, flora rezervatiilor naturale constituie obiective de mare interes stiintific sau pentru cei ce iubesc frumosul.

Datorita acestui imens potential, turismul a fost ales ca un domeniu tinta prioritar, prin dezvoltarea caruia se poate ajunge la crearea de noi locuri de munca, protejarea celor existente si la imbunatatirea performantelor economice ale judetului.
Pentru ca in viitor ponderea acestui sector economic, care in prezent nu este valorificat suficient, sa creasca, am considerat necesar sa propunem o serie de masuri de revigorare si amplificare a activitatilor de turism, analiza impactului social - economic, precum si consecintele lor prezente si de perspectiva, prin elaborarea unei strategii care vizeaza o serie de obiective de dezvoltare identificate pentru crearea unei adevarate industrii turistice, care, apreciem ca va avea efecte de mediu absolut benefice.