Localizare Sibiu | Asezare Geografica | Harta Sibiu

Locatia orasului Sibiu | Prezentare Geografica | Harta Orasului Sibiu
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Sibiu > Cazare Sibiu > Locatie Sibiu


 
 

Locatie Sibiu

Oferte Sibiu 2023 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Sibiu

Nota 8.5 din 10 pe baza a 21 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Sibiu

 
     
 
 
 
     
 
 
Orasul Sibiu este situat in partea sudica a Transilvaniei, pe raul Cibin si se situeaza la 45 47" latitudine nordica, in linie cu Lyon, si 24 05" longitudine estica, aproximativ in linie cu Atena, foarte aproape de centrul geografic al Romaniei.

Este asezat in depresiunea Cibinului, in apropierea muntilor Fagarasului la circa 20 km, Cibinului 12 km si Lotrului circa 15 km, care marginesc depresiunea in partea de sud-vest.
In nord si est, teritoriul municipiului Sibiu este delimitat de podisul Tarnavelor, care coboara pana deasupra Vaii Cibinului, prin Dealul Gusteritei. Municipiul Sibiu se afla in depresiunea Cibinului, intr-o zona de campie piemontana colinara cu terase ale raului Cibin, care o dreneaza.

Orasul Sibiu nu este delimitat de forme de relief strict conturate, ci le imbraca si le domina aproape uniformizandu-le, prin extinderea zonei construite. Municipiul nu are in perimetrul sau accidente geomorfologice care sa provoace elemente de panta. Altitudinea fata de nivelul marii variaza intre 415 m in Orasul de Jos si 431 m in Orasul de Sus.

Prin Sibiu trec drumurile europene E 68 (Arad - Sibiu - Brasov) si E 81 (Cluj - Sibiu - Pitesti - Bucuresti) Orasul Sibiu este un important nod de cale ferata si dispune de un aeroport international cu curse regulare spre Germania si Italia.

Distanta fata de principalele orase din Romania:
*Sibiu - Alba Iulia 113 Km
*Sibiu - Baia Mare 305 Km
*Sibiu - Baile Herculane 267 Km
*Sibiu - Brasov 142 Km
*Sibiu - Bucuresti 282 Km
*Sibiu - Timisoara 256 Km
*Sibiu - Constanta 507 Km

Daca doriti da aflati si alte informatii referitoare la distante intre alte localitati vezi harta.